רכישת מכשיר שמיעה

yoshca

New member
רכישת מכשיר שמיעה

שלום, אני בת 60, תושבת חדרה, בחדרה יש רק שני מכונים לרכישת מכשירי שמיעה, הדים ואופק. בהדים זכיתי ליחס מאד מעליב, על שביקשתי הסבר על בדיקת שמיעה, ומה משמעות הסימנים והמספרים, כשהעזתי לשאול מהי בדיקה תקינה, מתי הבדיקה מוגדרת ירידה קלה ומתי חמורה, זכיתי לקיטונות של רותחין, מה את רוצה, אנחנו למדנו שנים רבות, ואת רוצה לדעת כך ברגע את כל תלמודנו? בקיצור תשובה לא קבלתי, וממש גורשתי משם, לכן אין לי רצון לחזור לשם, לא לבדיקת שמיעה, ולא לצורך התאמת מכשיר. נותרה לי רק אפשרות אחת, אופק, אינני יודעת מה טיבן של עובדי אופק, ואני חוששת לגשת עם הבדיקה האחרונה שביצעתי אצלם. אבקש את עצתכם, הן בנוגע למכישרי שמיעה, אינני יודעת מה מתאים לי, שהרי אין מי שיסביר. יש רגעים, בהם חולפת בראשי מחשבה, אולי כדאי לא לשמוע, להשאר ללא מכשיר. אשמח על כל תגובה. מרים עוד בטרם

כדי לך בהחלט להזמין מכשיר

שמיעה, עם הזמן השמיעה יורדת יותר, כשבאים בחברה ולא שומעים מה מדברים מאוד לא נעים, מנסיון ! הדים וגם אופק מאוד יקרים, היום מוכרת ההוצאה למכשירי שמיעה, הן בקו"ח והן בביטוח הלאומי ! את מקבלת החזר, אני עשיתי עכשיו מכשיר חדש, מעולה, שזה כמו כפתור קטן שנכנס לתוך האוזן והשאר מאחורי האוזן, שונה לגמרי ממה שהיה פעם, לא צריך לעשות מדידה לתוך האוזן, ממש יצא לאחרונה, תכנסי לאינטרנט , ותבקשי מכוני שמיעה , בעיר אחרת שהיא בסביבות לחדרה ! אני מבינה אותך, אם יש לך עוד שאלות תפני אלי במסר ! בהצלחה !

המכשיר נראה כך !

שולחת לך דוגמא ! תפתחי באינטרנט , ותכתבי: מכשירי שמיעה, אח"כ תלחצי על תמונות ! תקבלי הרבה דוגמאות, שימי לב ! תפתחי שכתוב באדום, קטלוג מוצרים, זה של חב' ecko.co. il , תפתחי את האתה הזה ! יש מצגת הדגמה , הם מוכנים להגיע אליך ביתה !

yoshca

New member
מכשיר שמיעה

לאה, תודה רבה, את נותנת את כולך, כל כך טוטאלית, אני מודה לך מאד על תשומת הלב המוחלטת שאני מקבלת ממך. על ההדרכה, והייעוץ, תבורכי. ובכן אני מעדכנת אותך, על אף חששותי, נגשתי ל"אופק", ומדדתי מכשיר דומה מאד למכשיר בתמונה, לי זה נראה זהה לחלוטין. שם הפריט: REXTON COBALT ECO, מבית סימנס. עלותו 9,500 ש"ח, לאחר הנחות ביטוח מושלם, והשתתפות סל כללית עלותו עומדת על סך 5,265 ש"ח, הנחה יפה לדעתי. אך למרות, מידע שקיבלתי מארגון "בקול" על תקופת נסיון, מכשיר מאחורי האזן, כמכשיר המדובר, לתקופה של חודש, ללא עלות, "אופק" מסרבים לתת את המכשיר, ללא עלות של מינימום 300 ש"ח. מה דעתך, על התנהלות "אופק" ? עם זה, אני מקבלת את עצתך, וכבר אני נכנסת לחיפוש. מודה לך מקרב לב, תבורכי אשה חנונה ( חנון בלשון המשנה _ רחום, אהוב, מלא חן, חדור חבה, בעל סגולה...). מרים

זהבית135

New member
נדמה לי שאת מתכוונת ל"אופקים" ולא ל"אופק"...

כי למיטב ידיעתי, זו החברה השנייה בחדרה. אני לקוחה שלהם בתל אביב, ואין לי מילים רעות לומר עליהם, בייחוד לא על המנהלת שלהם, מיקי, ששיקמה אתשמיעתי ע"י כך שמצאה עבורי מכשיר שמיעה אחרי שכמה וכמה מכונים סירבו לשרת אותי, ועוד יותר מכך: דחפה אותי להרכיב מכשיר נוסף, שני, באוזן שבה לא השתמשתי שנים רבות, והיום תפקודי עולה לאין ערוך על מה שהיה לפני שהגעתי אליהם. אז אין לך מה לחשוש. תבקשי לעבוד עם קלינאית ותיקה. יש גם חדשות וצעירות שהן לא כל כך מנוסות, אבל אל תתביישי לעולם לשאול ולעמודעל כך שתקבלי תשובות, בכל המישורים, כולל הבנת בדיקת השמיעה. לא להתבייש, לא לחשוש, להיות צרכנית טובה, ולא לאבד את הבטחון העצמי - ובהצלחה! נ.ב. אני מכירה גם את "הדים", ואני מסכימה איתך ועם דעתך עליהם...

yoshca

New member
תודה על התיקון אכן "אופקים"

שלום זהבית135, אני שמחה מאד לשמוע על התוצאות הטובות שהגעת אליהן, באמצעות מכשירי השמיעה, יופי, זה ממש מעודד. הואיל ולא נותרה לי ברירה אלא לרכוש מכשיר, והאופציה היחידה שנותרה היא מכון "אופקים", אז רכשתי, בתנאים של המכון, אלא שאני ממש סובלת, הרגשתי שהקולות גבוהים, ממש סבלתי מכאב ראש, בקשתי לכוונן את המכשיר, עתה זה מעט נמוך, אלא שיש רעשים נלווים הקול לא נשמע חד, ברור, צלול, אלא עם רעשים נלווים, שאינני יודעת כיצד להגדיר אותם. ועוד יותר קשה לי החדרת האוזניה לתעלת האוזן, זה כואב, אולי אני דוחפת את זה עמוק מדי? אולי בגלל מיקום האוזניה נוצרים רעשים? האם בסופו של דבר אשמע קולות ברורים, או שמא הציפיות שלי גבוהות מדי. אני מתכוונת לשוב אליהם גם מחר, בינתיים מקווה לטוב, גם הציפיות שלי יורדות ביחס ישר לתוצאות הניסיון. תודה רבה, מרים
,

זהבית135

New member
למרים

ראשית, אנא קראי מה כתבתי ל-bima. שנית, ממה שכתבת אני מניחה ש: 1. את רוכשת מכשיר לראשונה בחייך? 2. המכשיר נמצא כולו בתוך תעלת האוזן? אנסה לענות לך בהתאם להנחות הללו וגם באופן כללי: כשמרכיבים מכשיר שמיעה לראשונה קשה להסתגל אליו. לוקח זמן מה של תרגול, שדורש סבלנות מרובה, עד שמתרגלים לתחושה של המכשיר או האוזנייה בתוך האוזן. מכשיר שמיעה צריך לכוון ולכוון שוב. ושוב. ושוב. עד שמגיעים לתוצאה הרצויה. או שלא, ואז צריך לשקול החלפה של המכשיר באחר, שאולי ייתן תוצאה טובה יותר. מכשיר שמיעה הנכנס כולו לתוך תעלת האוזן קצת יותר חשוף להפרעות רעשים כגון צפצופים, כאשר מצמידים עליו אפרכסת של מכשיר טלפון, למשל. או שהיציקה (או התבנית, או האוזניה) אינה מותאמת היטב, ואז שוב שומעים צפצופים, וגם צריך לשייף אותה במקומות שבהם היא מכאיבה. לצערי, לא יודעים בארץ להכין אוזניות ואם יש לך מכשיר בתוך תעלת האוזן את צריכה לספר לקלינאית שכואב לך ולדרוש התאמה טובה יותר. אם יש לך אוזניה ומכשיר מאחורי האוזן, ואת יכולה להגיע לת"א, הייתי ממליצה לך לעשות אוזניה ב"אופטיקנה". ההתאמה של האוזניות שלהם הרבה יותר טובה מאשר אצל המעבדות לאוזניות שאני מכירה, לפחות באזור ת"א. הציפיות שלך לשמוע קולות ברורים ובלי רעשים תלויות ברמת ירידת השמיעה שלך ובסוג המכשיר הנדרש לך. לרוע המזל, התאמת מכשיר שמיעה נעשית עדיין בשיטת ניסוי וטעייה. אין רצפט או מרשם למכשיר, ששמים אותו אחרי שקונים באוזן וזהו, פתרנו את הבעיה. מכשיר שמיעה זה גם לא משקפיים. הוא לא מתקן את השמיעה. הוא רק מסייע בהגברה של הטונים שחסרים לך, אבל יחד איתם הוא גם מגביר את רעשי הסביבה, מקצתם או רובם. יש אפשרות לשלוט עד למידה מסוימת בהגברה של צלילי דיבור ולסנן אותם לעומת רעשי הססביבה במכשירים דיגיטליים מתקדמים, אבל שמיעה עם מכשיר היא שמיעה עם מכשיר. היא לא נשמעת טבעית לפחות בהתחלה, וגם לא מושלמת. לכן, צריך הרבה מאוד סבלנות עד שתמצאי את המכשיר או הכוונון המתאימים לך. דרשי שתטפל בך קלינאית בכירה ולא אחת ה"ילדות". נסי לשתף פעולה ולתאר עד כמה שניתן מה מפריע לך וחזרי אליהם אחרי שבוע לכיוונון מחדש אם התוצאה לא נוחה לך. אני מקווה שבסופו של דבר יתגשמו ציפיותייך ותשמעי טוב יותר, כי זו המטרה, אבל אסור לפתח ציפיות מוגזמות להחזרת השמיעה לתיקנה. בהצלחה!

למעלה