רכישת מחשב נייד

תמר מם

New member
רכישת מחשב נייד

מעוניינת לרכוש מחשב נייד לגלישת אינטרנט והורדת סרטים ושירים האם מחשבי המיני יכולים להתאים? למשל אקסוס או אקסר וואן? אשמח לקבל חו"ד על 2 הסוגים התקציב עד 2000 ש"ח

תמר מם

New member
ועוד שאלה כללית

כשרוכשים נייד, מה ההוצאות הנלוות הקבועות שחייבים? האם אינטנרט אלחוטי יקר יותר? מה זה ראוטר? משהו שאני צריכה לרכוש או מקבלת דרך חברת האינטרנט שלי? תודה

יאיר B

New member
עוד תשובה כללית:

הוצאות קבועות: חשמל לנייד. אם רוצים גם אינטרנט - אז מנוי בחברת אינטרנט + תשתית. אינטרנט אלחוטי (בהנחה שלא מדובר על סלולארי) הוא אינטרנט רגיל לחלוטין. הספק/התשתית לא יודעת על זה שיש רשת אלחוטית וזה גם לא מעניין אותם. את קונה בחנות נתב (ראוטר) אלחוטי (סיפור של 200-300 ש"ח למשהו פשוט), מחברת אותו למודם שאת מקבלת מספק השתשתית (כלומר HOT או בזק), מבצעת סדרת הגדרות פשוטות בראוטר ויש אלחוט. יש גם אפשרות לקנות דרך אחד הספקים הללו (HOT/בזק/ספק האינטרנט) חבילת אלחוט (בעבר היו פרסומות בנושא). היתרון הוא שהם שולחים טכנאי שיעשה את החיבור הראשוני והם גם נותנים תמיכה. החסירון: זה עלול להיות יותר יקר מקנייה עצמאית.

יאיר B

New member
במחשבים הקטנים, הכל מסתכם בשלושה דברים

1. גודל המסך - לאסוס 701 יש מסך בגודל 7" שזה די מעט. אני לא יודע אם נוח לראות על זה סרטים. גם דפדפוף באינטנרט לא נוח לאורך זמן. 2. גודל המקלדת - אבל אם את לא הולכת לכתוב הרבה עליו, זה פחות מהותי (למשל לכתוב שיעור בוורד עם האסוס 701 זה סיוט לא קטן). 3. גודל הזיכרון (מה שנקרא דיסקשיח). האסוס מגיע עם זיכרון של 4GB (ואם תשימי עליו חלונות, תשארי עם פחות מ-0.5GB פנוי). יש פתרון של כרטיס SD חיצוני או לקנות דיסקשיח חיצוני שיחובר אליו. אם מדובר על הורדות שירים וסרטים - צריך מקום והרבה. אני לא מכיר את האייסר, לא יודע מה המפרט שלו. אפשרות אחרת שיש: MSI WIND שעולה כ-2500 ש"ח, מסך 10" מקלדת סבירה ודיסק של 80GB.

תמר מם

New member
תודה לבינתיים

כנראה שנצטרך להמשיך לחסוך למחשב יותר נורמלי.

למעלה