רכישת יאכטה בחו"ל

Vsense

New member
רכישת יאכטה בחו"ל

שלום לכולם. ברצוני לקבל ממכם עצה בנושא רכישת יאכטה בחו"ל. הנני שט מידי פעם כנספח עם כל מיני חברים בת"א והרצליה. לא נעימה ההרגשה של תקן הנספח. סופית אני רוצה אחת משלי . לאחר שעות/ימים /וחודשים של מכירות לבת הזוג , אישרה האישה את תקציב רכישת כלי השייט ,אבל ותמיד יש אבל , התקציב הוא סכום קטן ללקיחת הלוואה נוספת מהבנק , בנוסף לכל ההלוואות שכל זוג צעיר מתחייב להם . 6000 $ , זה ממש סכום נמוך. עם סכום נמוך שכזה אין לי הרבה מה לבקש ואין הרבה מה להציע. באחד מהמפגשים טען חברי כי הוא יודע שבמדינות שונות במזרח אירופה ניתן לרכוש יאכטה יד שניה במחיר מוזל מאוד. לטענתו גם לאחר נסיעה ליעד לצורך ראיה ובחינת כלי השייט וסידור המסמכים , עדיין יש קיים חיסכון עצום. האם יש לכם מידע בנוא? , אתרים ,קישורים וכד' אלו סיכונים אני לוקח ברכישה שכזו ? בברכה יעקב

בת ים

New member
מישהו יודע ל../images/Emo101.gif?

חברה, מישהו מכיר ויודע פרטים??

דאויד

New member
אולי...

מצאתי את זה ב- ebay במחיר 2,550 $ עד מקסימום של 6,500 $: Cal 29 Sail Boat 1969 Great Family Cruiser Vehicle Description Great condition, well cared for family cruiser. 4.5' Draft, 43' Mast, 29'6" LOA, 1969 (Hull Number 19), Atomic 4 (Reworked 2003), New Cushions 2003, New curtains 2003, Main good condition, Genoa 135 Good condition, Spinnaker Good condition, 12V A/C System, Battery Charger new 2003, A/C D/C converter new 2003, New seacocks 2003, New halyards and sheets 2003, New main sail cover and Jib Bag 2003, New Jensen Marine radio with weather channels 2003, New Icom VHF radio 2003, GPS 2003, New Origo marine stove 2003.

fxr

New member
תגובה.

עד כמה שידוע לי לא ניתן לייבא לארץ יאכטות או סירות בנות מספר שנים (לא זוכר במדויק אבל בסביבות חמש שנים) וזאת על מנת למנוע מצב של אוסף גרוטאות במרינות... אין מיסים על כלי שייט בארץ (פרט למע"מ) ולכן לא שווה לייבא מחו"ל בדרך כלל, כמו כן שוק היאכטות בארץ לא במצב טוב כמו במדינות אחרות באיזורנו ולכן ניתן למצוא מציאות בארץ. תוסיף לעניין הובלה של יאכטה שעולה סכום לא מבוטל בכלל. תעשה סיבוב במרינות ותופתע לראות על כמה כלים יש שלטים למכירה ואני מבטיח לך שרוב האנשים שיש להם יאכטות ואין להם שלט למכירה יסכימו למכור לך תמורת סכום סביר... בהצלחה.

zamibc

New member
יאכטה משומשת מחו"ל

ניתן ליבא יאכטות מחו"ל יאכטות משומשות עד גיל 10 (ליאכטה לשימוש פרטי). ב 6,000 דולר אני לא הייתי קונה יאכטה, חבל על הכסף הייתי מצטרף למועדון טוב ושט אח"כ אולי הייתי קונה עם חברים

שמוצקין

New member
לא ממש הבנתי

אם היכטה משומשת עדיין אפשר להחנות אותה במרינה לא? איזה מגבלות חלות על יכטה בת יותר מעשר?

בת ים

New member
אי אפשר להביא לארץ יאכטות

מבוגרות מ10 שנים. כמובן שאין בעיה עם יאכטות קיימות. דווקא יש יותר "זקנות" במצב מעולה במרינה.

שמוצקין

New member
ומי שיביא בכל זאת פשוט

לא יקבל רישוי? עדיין לא הבנתי איך זה הולך הרי כל ימאי יכול לעגון במרינה לא ? אם בא אזרח זר ורוצה לחנות במרינה ישראלית הוא יכול לעשות את זה לא?

zamibc

New member
יבוא מארה"ב

יקר מהחוף המערבי 4000 דולר קונטיינר תוסיף: בדיקת גוף בארה"ב הובלה לנמל העמסה בנמל משלוח ביטוח בים עמיל מכס בארץ תשלום מע"מ 17% תשלום איכסון לממ"ן הובלה בארץ למרינה הרבה כסף

arik2000

New member
אני חושב

שבמחיר כזה ניתן אפילו פה בארץ למצוא משהו בגדלים של 25-30 פיט . אבל יש לקחת בחשבון שלאחר הקניה יש לשמור כסף להשלמות ציוד,תיקונים,רישום ועוד מספר הוצאות בלתי צפויות. וזה עלול להגיע להכפלת הסכום בקלות.

Alex33

New member
להערכתי, בפחות מ 20000 דולר...

אין טעם לקנות סירה בחול.. 1. בגודל זה היא תהיה אולי ישנה מ 10 שנים, ועל כן אסורה חיבוא 2.אם בגיל סביר , 4-8 שנים, היא תהיה פחות מ30 רגל, גודל שקשה למצוא למכירה מצ'רטר ( קטן מדי לרוב עבורם), גם קטן להפלגת ח"ול נוחה ובטוחה( אבל אפשרית) בהתחשב שרוב סירות אלה, למי שמחפש קרוב וזול ( שוב, צ'רטר) נמכרות ביוון ואחרונה קצת גם טורקיה. 3. גם בארץ, אני מעריך שתמצא רק סירות ישנות, בנות למעלה מ15- 20 שנה, שמחירן יהיה פחות מ 10000 דולר, ועדיין בגודל סביר 26-28 רגל ומעלה,של יאכטה בעלת קבינה סגורה ,נוחיות סבירה,מטבחון,כזו שלא תצטרך להשקיע עוד 5-10 אלף דולר בשיפוץ... 4. תיזהר מסירות "זקנות" גם אם הן זולות בקניה...או שהן באו למות אצלך, או שיעלה לך טירחה רבה וגם כסך רב מאד להעמיד אותן על הרגליים..( ובמכירה הלאה, הן עדיין לא יהיו שוות יותר..) בסכום כזה...פחות מ 10 אלף דולר..הייתי מציע באמת, תצטרף בינתיים למועדון ואסוף סכום משמעותי יותר ותהינה יותר.. 5. בסופו של דבר, אבל מנסיוני זה באמת קשה לראות זאת בהתחלה..כמו בדברים אחרים בחיים החוויה היא החשובה לא הבעלות על חפצים..

Alex33

New member
רכישה בחו"ל, מזרח אירופה, וכו'

כל צורה של הובלה ימית, זה עניין של אלפי דולרים רבים, להערכתי לא פחות מ 3-4-5 אלף לסירה קטנה,אגב זה מה שיעלה תהליך הבחירה והקניה ו"המסביב"( טיסה ראשונה לחפש ולבחור, הרמה, בדיקה, שיחרור מדגל, קצת שיפוץ והכנת הסירה להפלגה בין-לאומית לארץ, טיסות ומלון במועד מאוחר מתאים לך ולצוות, שהרי רכישת סירה ביוון תורכיה טוב לעשות בחורף אז הן לא עובדות ואז מוצעות למכירה, בסוף החורף או באביב ישארו אלה שלא נימכו עדיין, יתכן מסיבה טובה..ואילו להפלגה טוב מהאביב ולהלאה..) אז בתקציב זה של 10K דולר...ודאי רכישה בחול לא בא בחשבון..אם אתה מתעקש, אז בזהירות ובאורך רוח חפש משהו בארץ...סיבוב בכל במרינות ( לא הרבה..)ואצל 3-4 המתווכים הגדולים יאמר לך מיד מי מוכר מה...בהצלחה.

zina71955

New member
ב 10,000 $ כסכום כולל בלתי סביר

שתמצא סירה סבירה באורך שיאפשר מסע בין לאומי, בנוחיות סבירה. תגדיר מטרות. אם אתה רוצה Day Sailer תמצא סירה מתאימה בסבלנות. אם 30 רגל להפלגות בנוחיות מינימלית לחו"ל הסכום הזה לא יספיק, ואם תמצא בדוק היטב כדי שלא תמצא עצמך בצורך להכפיל את הסכום. לקנות בחוץ, גם שם אותו סיפור בתוספת מחיר ההובלה. או שקונים במזרח ים תיכון ומביאים על ידי הפלגה. כל זה נכתב כבר לעיל, אני רק מדגיש, כדי שתימנע מלעשות טעות.

le yam

New member
היי אלכס תודה

היי אלכס תודה רבה, אומנם לא אני שאלתי את השאלה אבל כרגיל החכמתי מאוד כמו מכל מה שאתה כותב כאן.

למעלה