רכישת דירה

אמיתי60

New member
רכישת דירה

לפני כ שנה וחצי ראינו דירה אשר עברה בדיקת עו"ד ואישרה כי הדירה נמצאה תקינה לרכישה.
בעת חתימת החוזה התברר לנו כי צריך להמתין לצו ירושה.לאחר קבלת צו הירושה פנינו לבנק לגרירת המשכנתא ונודע לנו כי אין על הדירה טאבו.
כיום אנו מתגוררים בדירה וממתינים לטאבו.לפי דיברי השכנים לא צפוי בקרוב קבלת הטאבו.
מה עלינו לעשות?להמתין? לבטל חוזה ומי משלם הפיצוי ?
יש לציין כי הדירה שופצה על ידינו.
ומה לגבי העו"ד מטעמנו שלא ביצע עבודתו כראוי לפני חתימת החוזה?

מה פרוש אין לדירה טאבו?

גם אם היא טרם נרשמה כבית משותף היא תהיה רשומה בדרך אחרת.
לטעמי יש משהו שלא מתיישב עם ההיגיון בשאלה הזו - את המשכנתא גוררים לפני הכניסה לדירה ולא לאחר מכן.
את שאלת אופן הרישום יודעים לפני החתימה על ההסכם ולא לאחר מכן ואופן הרישום שלה גם אמור להיות כתוב בחוזה עצמו.
בקיצור, אם מדובר במקרה אמיתי ולא תיאורטי, אני ממליצה להתייעץ עם עו"ד שיבדוק את ההסכם ויקבל את כל המידע הנדרש.

אין טאבו

ישנם נכסים בני עשרות שנים שאין עליהם עדיין רישום מסודר בטאבו. בדרך כלל יש רישום אחר (נניח, במינהל אם זו אדמת מנהל) או הערת אזהרה בטאבו על המגרש.
לפני כל צעד אחר, אתם צריכים להתקשר לעו"ד מטעמכם ולבקש שיסביר מה מעמדה של הדירה. שיחת טלפון בת כמה דקות יכולה להרגיע אתכם

כן, את זה אני יודעת

התכוונתי לשאול מהו המצב הרישומי של הנכס. זה גם אמור להיות כתוב בהסכם, זו לא צריכה להיות "התפעה" המתגלה לאחר החתימה על ההסכם.

אמיתי60

New member
רכישת דירה

עו"ד לא בדק את הנכס לפני חתימת החוזה. אני בדקתי את הנכס רק אחרי חתימת החוזה כשמהבנק גילו לי את הבעייה.

אמיתי60

New member
רכישת דירה

זאת הבעיה שעו"ד היה בתמונה מהתחלה ולא חתמתי על חוזה בלי אישור שלו אני עליתי על הבעיה לאחר חתימת החוזה

למעלה