רכישת דירה בפ"ת

gargamella

New member
רכישת דירה בפ"ת

שלום לכולם, אנחנו חושבים לרכוש דירה באחד מהבניינים שנבנו ע"י קולסקי ברח' הפרדס (כפר גנים, אני חושבת שזה כפר גנים ג' אבל לא בטוחה בסיווג) אני אשמח לקבל הארות, הערות לפני שאנחנו משקיעים את מיטב כספנו... אגב, האיזור יחסית בנוי ומדובר בדירה עורפית הפונה לבניינים אחרים (האם כדאי בכלל??). תודה רבה!

לדעתי כדאי

האוכולוסיה של כפר גנים היא איכותית והאזור יחסית לעיר סואנת כמו פ"ת הוא די שקט. אני חושב גם שהקרבה ליכין סנטר מאוד עוזרת כי זה מתחם קניות ובילוי שמאוד מתפתח בזמן האחרון ותמיד נחמד שיש מקום כזה די קרוב לבית. בסה"כ לדעתי בגלל האוכלוסיה הטובה זה שווה את המחיר היקר, ואם אתם עובדים באזור אז בכלל זה משתלם.

צביקוש23

New member
אני גר ברחוב הפרדס..

איזה מקריות.. אני גר ברחוב הפרדס (אם כי בבנין של פרשובסקי דווקא) . לגבי שכונה... אני תושב השכונה ועד לפני שנתיים התגוררתי לא רחוק בכפר גנים א הותיקה ואני מכיר את האזור מעולה. מדובר בשכונה טובה בסך הכל . נכון שאזור רחוב הפרדס עדיין בתנופת בניה ואין תשתיות רבות (כמו בנק וכ"ו) אבל יש לזכור שמדובר בשכונה בחיתולים ובעתיד הכל יהיה . גינה-יש גינה החדשה ממש מאחורי רחוב הפרדס תחבורה- כרגע התחבורה הציבורית בשכונה החדשה קצת בעייתית אבל הבעיה אמורה להיפתר בעתיד מרכז מסחרי וחנויות- יש את המרכז המסחרי ברחוב לוחמי הגטו הסמוך (דקנה וחצי הליכה בדיוק) שכולל סופר שכונתי , מכולת, חנויות בשלל תחומים(ספר, חנות חומרי בניה ובית וכ"ו וכ"ו) , ספרית וידיאו. תושבים מקומים- רוב האנשים שמתגוררים לפחות ברחוב הפרדס הם אנשים נחמדים וחלקם בעלי תפקידים חושבים במשק (אני מכיר רבים אישית) אגב ברחוב הפרדס מתגורר גם השוער של מכבי פתח תקוה.... בין השכנים ברחוב הפרדס.. שני אלופי משנה במילואים, קצין בכיר אחד במשטרת תנועה ארצית, שופט בבית המשפט, בקיצור סך הכל באמת שכונה נחמדה. לגבי רחוב הפרדס.. כרגע נכון לעכשיו יש כביש אספלט לא משהו בכלל אבל ברגע שיסיימו לבנות את כל הבנינים ברחוב הפרדס (למעשה נשאר רק בנין אחד שעוד לא נבנה) רחוב הפרדס ירוצף ויהיה רחוב הולנדי. בקיצור ברוך הבא לשכונה ולרחוב!

אתה יכול אולי לספר פרטים

לגבי פרטי הדירה והמחיר. מעניין אותי בשביל ההורים שלי מה המחיר לדירת 4 או 5 חדרים ולא בקומה ראשונה. האם הרחוב הזה ממש קרוב לנוה עוז הותיקה כי הוא ממש לא מוכר לי? ושאלה אחרונה היא מה בערך יחס הדתיים-חילונים בשכונה החדשה?

צביקוש23

New member
אז כך

לגבי מחיר לא ידוע לי הדירה של ההורים שלי. לגבי דתים חילונים היחס הוא שווה פחות או יותר ובסך הכל איך שאני מכיר את השכונה מהחיים שלי יש באמת הרמוניה בין הדתים והחילונים ויש כאן הרבה חום בין התושבים באמת! נווה עוז אכן צמודה לשכונה

gargamella

New member
ראשית, תודה על התשובה המפורטת.

זו הייתה גם ההתרשמות שלי. החיסרון העיקרי בדירה הוא שהדירה היא עורפית (פונה למגרש החניה ולבניינים מאחור) ולא חזיתית מה שמעלה חשש לחוסר בביקושים בעתיד (עוד לא קנינו ואני כבר מוכרת...). היתרון שהדירה גמורה וגם האיזור יחסית בנוי ומרוחק מכבישים מרכזיים אלו ואחרים. מה דעתך על היות הדירה עורפית? אגב, ב"בניין שעוד לא נבנה" הכוונה היא לבניין של משהב, או לאחר? ושוב, תודה.

עירני22

New member
בדיקה תחילה:

תתחיל מבדיקת מצב התנועה בעיר , משך שבוע-שבועיים שתנסה להגיע לאתר הזה ולצאת ממנו למספר יעדים שתיקבע לך.אחרי ה"בילוי" בפקקים אולי תישקול שיקול נוסף?

gargamella

New member
בעיית הפקקים ידועה לי,

ביליתי בהם תקופות רבות בחיי. מן הסתם, יש לנו שיקולים נוספים לבחירת מקום המגורים מלבד נושא/בעיית התנועה. מסכימה שזה קשה (ולפעמים אפילו מאוד) אבל לצערנו אנחנו לא בדיוק יכולים להרשות לעצמנו דירה בת"א ואז ההגעה לעבודה לעיתים קלה יותר (אגב, גם אז תלוי איפה גרים והיכן עובדים... ולא מן הנמנע שגם אז יהיו פקקים...).

עירני22

New member
אנחנן מדברים על אותו הדבר?

אחרי שנכנסים לפתח-תקוה, קשה לצאת ממנה... אני לפעמים נתקע בפקק מפ"ת לגבעת-שמואל הקרובה כה הרבה זמן שזה פשוט מוגזם. ו...לא, לא התכוונתי לרגע שתל-אביב היא האופצייה העדיפה, אלא נזכרתי בהוד-השרון שמעניינת אותי יותר .

תנסה לצאת מהוד השרון בבוקר

ואז תדבר. הוד השרון נמצאת מעבר לכל הררי הפקקים ולנסוע בשעות העומס מצומת ירקון או דרך רמתיים זו לא בדיוק חוויה שהייתי ממליץ עליה. אני אישית אוהב את הוד השרון כי היא יחסית מאוד שקטה, לא יקרה, כפרית וירוקה. אבל מבחינת תנועה בשעות העומס היא הכי נוראית שיש.

לא ממש

המחירים שם בערך כמו אם המושבות וכפר גנים שגם הם לא נחשבות ליקרות. יקרות=רעננה, רמת השרון, רמת גן, גבעתיים, קריית אונו ותל אביב. יחסית לעיר קטנה וכפרית במרכז הארץ הוד השרון היא אולי האופציה המשתלמת ביותר מבחינה כספית(יחד עם ראש העין שהיא הכי זולה בכל האזור).

Fazs

New member
../images/Emo6.gif הוד השרון עיר יקרה ואיכותית

ואין מקום להשוות בינה לשכונות בפ"ת . ואפילו זה קצת יעליב את תושבי הוד השרון ההשוואה לפ"ת ,פ"ת צריכה להשתפר בהרבה דבים כדאי להגיע לרמה של הוד השרון והערים שציינת. אבל עם אתה רוצה להשוות את פ"ת לערים אחרות אז ככה פ"ת=ראש העין,בת ים ,בני ברק ,אזור,אור יהודה

טופז, מה קורה?

מזהים את הבחור מקילומטרים(או בקיצור מפורום ynet). והם עוד משתפים איתך פעולה(וגם כדאי שתחליף את הניק כי חיפוש קטן שלו בגוגל מסגיר אותך וחוסר שפיותך). ודרך אגב, אזור היום היא להיט נדלני. חבל שאינך בקיא בחומר הנלמד, לפני שאתה "מציב עובדות". וכן, כפר גנים שווה במחיריה להוד השרון וגם אם המושבות שווה לפרוייקטים במגדיאל-שתיהן שכונות צעירות כך שההשוואה ביניהן מתבקשת(וזה בדוק!) וההוכחה-http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081290,00.html

gargamella

New member
אכן כן.

בעיית הפקקים דומה גם בכ"ס/רעננה (כשעה נסיעה לת"א). הבעיה לטעמי, אגב, היא בכל המדינה ולא נחלתם של תושבי פ"ת בלבד.

למעלה