רכישת אקליפס

godZilla1507

New member
רכישת אקליפס

בעוד כשבוע אני אמור לעשות הזמנה למשחק Eclipse ולאור שרשור על T2R:E החלטתי גם להתייעץ בפורום - מה הדרך הכי זולה לקבל את המשחק (וברור שלא מדובר בקניה בארץ).
הגרסא חייבת להיות באנגלית.
בינתיים אלה הממצאים שלי:
אמאזון.קום - 120.43$ = כ-435 ש"ח
buy2usa + אמאזון.קום - 115$ = כ-414 ש"ח
mustop + אמאזון.קום - 111$ = כ-400 ש"ח
אמאזון.דה - 82euro = כ-386 ש"ח
cardhaus - 137.2$ = כ-494 ש"ח
"המנצח" כרגע הוא אמאזון.דה - אבל אולי יהיו לכם המלצות טובות יותר?
ד"א אם כבר מדברים על אמאזון - יש להם קטע מעצבן בהוספת מע"מ: כאשר מוצר נמוך מ-75$ אך יחד עם המשלוח הסכום עובר את הרף, הם כבר מוסיפים מע"מ, מה שלגמרי לא נכון.
בגלל זה עסקה ישירה באמאזון עולה 63 ש"ח יותר ב.קום ו-56 ש"ח ב.דה (ז"א שהיה ניתן להזמין את המשחק ב-330 ש"ח בלבד!
הם רושמים שמחזירים את המס במידה ולא יידרשו לשלם אותו בארץ, אך אני ממש לא סומך על זה - מה ששולם קשה יותר להחזיר... יש דרך להתמודד עם זה, יש למישהו ניסיון?

בברכה,
יורי

yakobi17

New member
אמאזון- שני דברים

א. לגבי החוק, אמאזון צודקים. תחפש ברשת. בחישוב מכס לא כוללים משלוח, לגבי מע"מ כן. אא"כ משתמשים בחברת שילוח שאיך שהוא עוברים את כל התהליך לפני המשלוח ולכן דמי המשלוח לא נכללים.
ב. לגבי החזר מע"מ, אמאזון קום החזירו לי 50 ש"ח לפני כמה חודשים. זה כיף.
ג. אני לא רואה ברירה, או שתוותר או שתקנה מאמאזון, זה הכי זול.

godZilla1507

New member
אתה טועה ואתה מטעה!

כבר חקרתי את הנושא לעומק - חד משמעי: המע"מ מתווסף כאשר עלות המוצר עולה על 75$ לא כולל משלוח (וזה לא משנה אם השתמשת בשירותי חברות שילוח שלך או של החנות). זו טעות נפוצה וגולשים רבים מטעים את האחרים בלי לבדוק את הנושא!
מידע מפורט באתר רשות המסים ובמקומות נוספים:
1. אתר רשות המסים בישראיל, הנחיות מכס ויבוא : [URL]http://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/CustomsPersonalImportHanhayot.aspx#blank[/URL]. יש כאן הרבה הנחיות, אז בחיפוש הקישו "פרט 614".
2. באתר זה רקפת ישי, דוברת רשות המסים, נותנת תשובה חד משמעית - אם ניתן לזהות בחשבונית את עלות המשלוח, היא לא תכלל ברף לחיוב המע"מ. וזאת לפי "צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין" מתאריך 30/3/2008 (צו 1534). מצאתי ברשת גם צו זה אם מישהו רוצה להכיר: [URL]http://www.justice.gov.il/MOJHeb/Reshumot/TakanotMehes/2008[/URL]
3. צו הנ"ל הוא הפניה והבהרה למסמך "פקודת המכס" ומפנה לסעיף 132א בו. גם הוא נמצא ברשת וזמין להורדה : [URL='http://www.nevo.co.il/Law_Word/law01/265_001.doc']www.nevo.co.il/Law_Word/law01/265_001.doc[/URL]. השפה קצת קשה להבנת העם :), אך כן אפשר להבין ממנו שלחישוב הרף נלקחת עלות המוצר ומשלוח עד המקום ייצוא (קרי משלוח פנימי בתוך הארץ הזרה) ולא כולל את עלות ההובלה מחו"ל לארץ.
הבילבול כנראה קיים אצל רבים עקב פירוש של סעיף אחר שמסביר - אם עלות הטובין עולה על 75$ אז יחול חיוב המע"מ גם על עלות הטובין וגם על עלות ההובלה. דבר הגיוני ולא ניתן לויכוח כרגע.
ד"א לרשות המסים יש עמוד בפייסבוק וגם שם כבר שאלו את השאלה והתקבלה אותה תשובה ע"י דוברת רשות המסים.
כך שאמאזון לא צודקים, ובעיניי כדאי להפנות את תשומת ליבם על כך. הם פשוט מפסידים כך הרבה עסקאות - יהיו הרבה יותר הזמנות אם לא ייתווסף בסוף חיוב המע"מ המיותר...

בברכה,
יורי

regex

New member
החכמנו

גם אני חשבתי שהחישוב לגבי הרף כולל את עלויות המשלוח - אבל אחרי שענית בדקתי קצת יותר והנה פסקה מתוך "המדריך ליבוא אישי" באתר המיסים: http://taxes.gov.il/CUSTOMS/PERSONALIMPORT/Pages/TaxesIshiParcels.aspx#GovXParagraphTitle4

• שיעור המס נקבע על פי סוג הטובין ועל פי סך ערך הטובין הכלולים במשלוח, לא כולל הובלה וביטוח.
• במקרים בהם חל תשלום מס, הוא יחול הן על ערך החבילה והן על דמי המשלוח והביטוח אם ישנם (כלומר, שיעור המס ייקבע לפי ערך המוצר בלבד, אך יחול על ערך המוצר כולל המשלוח והביטוח). כך, לדוגמא, נעליים שערכן 300 דולר והמשלוח ניתן בחינם, יחוייבו במע"מ בשיעור של 18%. נעליים באותו מחיר, שעליהן נוספו דמי משלוח בסך 40 דולר, עדיין יחוייבו בשיעור של 18% בלבד, אך המס יחול על ערך המוצר כולל דמי המשלוח, דהיינו 18% מתוך 340 דולר.
נעליים שערכן 340 דולר, והמשלוח ניתן בחינם, יחוייבו במסים בשיעור של 32.2%.

הכל כדי לבלבל את האזרח!

אגב - יש מצב שאמזון לוקחים קצת אקסטרה ובסוף יחזירו את ההפרש.

godZilla1507

New member
למה לשלם אקסטרה?

אם יש חוק, צריך לחשב לפיו. יש מקרים שאמאזון מחזירים את המסים אחרי שלא היה נדרש לשלם, אך אני ממש לא רוצה לסמוך על זה - מה ששולם, שולם...
גם יש הרבה לקוחות שלא יודעים את הפרטים, רואים תוספת מס ולא מבצעים עסקה בגלל זה. חבל לאמאזון קודם כל!
במקרה שלנו (משתמשי הפורום), זה נתון מאוד חשוב - רוב מוחלט של המשחקים עולה פחות מ-75$. האם כדאי לפנות לנו לאמאזון בנושא?

אגב, אני מסכים שהחוק מבלבל בניסוח שלו, אך מה שיותר מבלבל זה פרשנויות שלו באתרים שונים - ראיתי אפילו כתבה ב"גלובס" שנועדה לעשות סדר בדבר אך גם שם נטען שרף כולל עלויות המשלוח.
אני שמח שהצלחתי לשנות דעה בנושא של מישהו כאן...

Wackie Wackoe

New member
עלויות משלוח

בכל רכישה שכזאת אתה מוציא המון כסף על משלוח!
לא חבל? תמלא את הסקר ותשאיר פרטים כדי לעזור לנו להלחם בזה!
לחץ כאן לסקר
בסקר יש פרטים לגבי יצירת קשר אם יש שאלות בנושא. תודה וחג שמח!

godZilla1507

New member
סקר מילאתי עוד ביום שפירסמת אותו

בינתיים זה לא עזר לי :)
יש המלצות קונקרטיות?

Wackie Wackoe

New member
להפיץ

כדי שהיוזמה תבוא לידי ביטוי אנחנו צריכים מספיק אנשיםשיתמכו בה אז נשמח אם תעזור להפיץ למי שזה רלוונטי ובגבולות הטעם הטוב.
בקשר להמלצות קונגרטיות, אני יכול להמליץ על האתר cardhaus שהמשלוחים שלו נוחים יחסית למה שתהרגלנו לשלם.
מעבר לזה, אין ל עוד איך לטרום לצערי.
חג שמח

godZilla1507

New member
cardhause יצאו הכי יקרים

אני מבין את המטרה שלך אך לפחות תקרא פוסט בו אתה מפרסם את ההודעה שלך...
בהצלחה!

ycyclop

New member
הסקר זה טוב אבל בגבול

זה טוב שאתה מנסה לראות איך אפשר להוזיל עלויות ועשית סקר לראות מי הקהל
אבל לא צריך להכניס את זה לכל הודעה שדנה במשלוח.

regex

New member
70 יורו עד הבית מאתר בצרפת

http://www.philibertnet.com/fr/ystari/14679-eclipse-vf-6430018270043.html

זו הגרסה הצרפתית, אבל זה רק החוקים - והם נגישים באנגלית ברשת.
יש להם גרסה אנגלית - אבל היא יקרה בעשרים יורו (הצרפתית במבצע).
המשלוח 20 יורו, והוא עולה באיטיות ככה שאפשר לשקול הוספת עוד משחקים אם אתה לוקח הימור במכס.
זה קצת יותר מהעלות באמאזון גרמניה - אבל כאן זו חנות שאתה יכול להתקשר ולבקש איזה רישום שאתה רוצה על המשלוח.

למעלה