רכישת אביזרים

רכישת אביזרים

כמה עולה סירנה ומערכת כריזה?(בירושלים).והאם לא עושים בעיות שבאים לעשות טסט?

760

New member
תגובה

סירנה היא היא מערכת הכריזה. אתה בוודאי מתכוון ל-קוז'אק או כמו שיש כאלו שקוראים לכך צ'קאלאקה. ראשית, המחיר בי-ם, סביר להניח שהוא כמו בת"א וכמו כל מקום אחר בארץ. קיים מגוון רחב מאוד של מערכות כריזה וקוז'אקים - תלוי מה אתה מחפש בגדול המחירים לקוז'אק נעים בין 90 ש"ח ויכולים להגיע לכמה מאות דולרים. מערכות כריזה עולות גם בסביבות 300-400 ש"ח וכמובן שאתה צריך לקנות גם שופר (רמקול) עוד כמה מאות שקלים. כעיקרון בטסט רגיל לצורך רישוי הרכב - אין שום בעיה. סייר-בוחן, יכול להורות לך לפרק את המערכת במידה והוא עוצר אותך לבדיקה. (אני לא בטוח לגבי החוקיות של הוראה שכזו, אבל זו עובדה) ובכלל, אתה צריך לזכור שאסור לך להשתמש במערכת בכל מקרה ומצב. תקנות תעבורה קובעות שרק רכב שהוסמך לכך ע"י רשות הרישוי - רשאי להשמיע קול סירנה. יש מתנדבים שמקבלים אישור שבעל-פה מכל מיני קצינים - אך כעיקרון החוק אוסר זאת ובמידה והם יתפסו בגלל תלונת אזרח או כל דבר דומה - כלום לא יעזור. בשורה התחתונה - חבל על הכסף.

אל תהיה פרייר !!!!

שלום ידידי, 1. נתחיל במחירים- מערכת טובה, איכותית ואמינה עולה החל מ-2,500 ש" ח ומעלה, 2. טסט- קיים סיכוי סביר שלא תעבור את הטסט היות וההתקנה אינה מאושרת (הבוחן יפסול את הרכב גם ממניעים כספיים- פשוט יגרמו לך לצאת החוצה, להוריד את המערכת ואז לחזור לסיבוב נוסף שמשמעו טסט שני-שגם הוא עולה כסף). 3. איסור שימוש- שלא תהיה לך טיפת אשליה- לאף אחד אין אישור לנסוע עם כריזה פועלת ואו אורות חרום, כולל מתנדבי "הצלה" ומד"א שדוהרים בהיסטריה לארועים,זה קנס של 750 ש"ח, הגורם היחידי המאשר להפוך רכב רגיל ל"רכב חרום" הוא משרד התחבורה/אגף הרישוי, אף שוטר/קצין איננו ראשי לומר לך בע"פ ואפילו בכתב להפוך את רכבך לרכב חרום, 4. לסיכום חבל על הכסף, חבל על הדאווין-הסיכוי שלך להתפס, להיכנס ולהיזרק מהמשא"ז בעקבות השימוש אינם שווים את המאמץ.

760

New member
לגבי הטסט

כל עוד לא נעשה שינוי במרכב הרכב (קרי במקרה הנוכחי-התקנת הרמקול מחוץ לגוף הרכב או באופן שגרם לשינוי במבנה הרכב) הטסטר לא יודע, לא חייב לדעת וגם אם יודע - לא יכול לפסול לך את הטסט על מערכת כריזה. מה שנמצא בתך תא הנוסעים ברכב - זה ענייננו של הנהג. מה שנמצא במנוע - כל עוד אין שינויים מכנים - אין בעיה. מכך שמערכת כריזה עוברת טסט - ולראייה אלפי (ואני לא מגזים) רכבים פרטיים שנעים בכבישים ועוברים טסט כשמותקנת להם כריזה. מה שתיקנת אותי ושמתי לב לטעות באמת, זה לגבי המחיר של מערכת הכריזה, המחיר הוא בדולרים (למרות שניתן למצוא גם מערכות ישנות/יד שניה בכמה מאות שקלים.)

הבעיה לא בהתקנה - הבעיה בהפעלה

ב"ה מותר לי לנסוע עם מערכת כ(ק)ריזה באוטו, - עם קוז'ק והכל. כל עוד זה בתוך הרכב ולא הפעלתי אותו אין בעיה. בשניה שהפעלתי, אז ההתחזות לרכב ביטחון וכו'. אם וכאשר מישהו נתפס נוסע עם מערכות "פועלות" שוטר יכול לזמן קצין, ש"יוריד" את הרכב מהכביש עד להסרת האביזרים מהרכב. יום טוב!

למעלה