רכישות חובות

יואינג

New member
רכישות חובות

בסוף שנת 2000, נפטרה חברת "אלפא Card" ז"ל במהלך כפול בו מכרה את לקוחותיה לחברת האשראי כ.א.ל ואת תשתיותיה (מחשביה, עובדיה ומשרדיה) ללאומי Card. כ.א.ל התייחסה ללקוחות אלו כלקוחות "כ.א.ל מנפיק" (לקוחות שהיא עצמה הנפיקה להם כרטיס) עפ"י תנאיה. במקרה הבא, חלה הרעת תנאים מהותית: ללקוחות "אלפא Card" שהיו להם יתרות חוב במסלול אשראי בריבית משתנה מסוג "אלפא Extra" הורע להם המצב מאז ההמרה לכ.א.ל בשל פירעון עודף של קרן וריבית כדלקמן: 1) קרן - עם אלפא Card היתה ניתן להגיע להסדר על פירעון חודשי בסכום קבוע, ולא סכום משתנה (כ-% מיתרת הקרן, כפי שהדבר נהוג ב-"Visa עדיף" של כ.א.ל שאליו הוסבו יתרות החוב). 2) ריבית - ללקוחות כ.א.ל מנפיק כ.א.ל העלתה בהדרגה את הריבית על מסלול Visa עדיף עד כי היום היא עומדת בערך על פי 2(!!!) מהריבית על מסלול "אלפא Extra" המקורי. ככל שללקוח היתה יתרות חוב גדולה יותר במסלול בעת ההסבה, הנזק הנגרם לו בשל עודפי הגבייה בקרן וריבית גבוה יותר. נשאלת השאלה: האם מותר לה לעשות כן?

irisam

New member
לכמה זמן היא התחייבה לכך ?

תבדוק בתנאים הבסיסים בכל מקרה, הדברים הללו בדרך כלל מוגבלים בזמן. והיא באופן תאורתי רשאית לבטל כל הטבה בכל עת שתרצה וכנראה שעל כך היא נשענת. באם לא כך במסמכים הרי שיש צורך לברר יותר עמוק אם החלופה שניתנה תואמת את מה שנתנה והאם תנאי השוק המשתנים יכולים להקל עליה במצבים כאלה. מנסיוני האישי, בדרך כלל הם מאוד מכוסים מבחינה חוקית ומותר להם לשנות הטבות בכל עת שיחפצו ואף דואגים לכתוב זה בכל מסמך שיוצא מהם בהקשר זה.

יואינג

New member
זהו תחום אפור וזו בדיוק הבעיה../images/Emo186.gif

שהרי אין התחייבות מעוגנת לתנאים, במיוחד מתוקף האשראי בריבית המשתנה ואופן פירעון הקרן שמאפשרים צבירה מחודשת של יתרה בקרן ותשלומים אינסופיים. באותה מידע אני גם יכול להגיד לך, בתור אחד שעקב אחרי הנושא (מן הסתם הוא פגע בי) שכ.א.ל גם לא הוציאה שום בדל מסמך שבו היא מתנערת מאחריות ללקוחות "אלפא Card" לשעבר. אם היה מדובר בעניין כמו דמי-חבר, אני יכול להבין, כי אז הם תמיד יכולים לטעון שמדובר בזכות ולא חובה - ואני יכול לא להמשיך להיות מחזיק כרטיס. אבל כאשר מדובר ביתרת חוב קיימת, בכרטיס שאינו תקף בעת ההסבה לכ.א.ל (כלומר, מה שהיה בסל, זה מה שנותר לי לשלם, ולא מדובר באשראי חדש שהם מתבקשים להעמיד לי ולכן יכולים לקבוע את תנאיו) אני מוצא פה טעם לפגם. אני רק רוצה להשתמש בדוגמא אחרת שקשורה בעקיפין לעניין - לחברת "אלפא Card" היה כרטיס מועדון משולב עם "Ace -קנה ובנה", שכ.א.ל לא היתה שותפה בו. בעקבות פניות זועמות על ביטול המועדון של לקוחות לרשויות הצרכניות, כ.א.ל תוך 4 חודשים חתמה על הסכם מחודש עם הרשת!!! כמובן שפניתי בעניין זה אינספור פעמים לכ.א.ל - תוך ביקורים במשרדי החברה, שליחת מכתבים, faxes ואפילו הוצאתי מכתב מעו"ד. לצערי אין לי כסף להמשיך להילחם במלחמה הזו (אבל מצד שני הפגיעה הפכה להיות כה גדולה עד כי אין ביכולתי לשלם חובות אחרים שלהם, ואת זה הם לא מסוגלים להבין). את חושבת שהם התייחסו אליי? הבטיחו שיחזרו אליי, שיכתבו לי מכתב, שיגיעו איתי לפריסה מחודשת (שתהיה מקובלת גם עליי) או שיתקנו את הדברים כמו שצריך להיות. עברו מאז שנתיים. למכתב של עוה"ד, כמו לכל תגובה אחרת, הם לא טרחו להגיב. מה נראה לך לאור הביאור הנ"ל?

irisam

New member
האמת לפי תאורך זה ממש לא לעניין

אבל.. גם למלחמות נגד גוף כזה גדול צריך הרבה כסף זמן והכי חשוב כח. יחד עם זאת נראה לי שאם אתה מרגיש שיש צדק בדבריך ללא עוררין לפנות לבית משפט לתביעות קטנות ואז להכריח אותם להגיע. שכן אם הם לא יגיעו לדיון אתה הזוכה. אולי זה מעבר לתביעות קטנות ?!! בכל מקרה.. לי יש הרגשה מאוד חזקה מנסיון שהם מאוגדים בהסכמים כשרים. להם הרי יש סוללה של עורכי דין שמקפידה עד הפרט המילה והפסיק בכל הסכם שהם מחתימים או מתחייבים לו.

יואינג

New member
יש משהו בדבריך

אבל לצערי אין לי יכולת יותר לספוג את חיובי גביית-יתר. במשך שנתיים פניתי אליהם, ועשיתי זאת על אש קטנה כי היה לי מה להפסיד - רציתי להיות לקוח "כ.א.ל מנפיק" (שהם מנפיקים לי כרטיס ישירות, חיוב כהרשאה לחיוב ח-ן עו"ש) והיה לי עניין. מהרגע שהם לא חסו גם על המגזר הזה של הלקוחות שלהם, והחלו לחייב אותם גם אותם בדמי-ניהול ח-ן (בניגוד לחברות האשראי האחרות), הרגשתי שאין לי למה להתאמץ יותר להיות לקוח - כיוון שאני כ"כ נגד העמלה ולא מוכן לקבל/לשלם אותה. זה קרה בתיאום מצוין עם המצב הכלכלי שלי - שפשוט לא יכולתי לשלם להם. מאותו רגע והלאה החלטתי שאני מחזיר להם חיובים באופן יזום (ולא מחכה שה-bank יחזיר לי אותם אכ"מ אחרי פעם אחת זה קרה) ומחכה עד שתתקזז גביית-היתר הזו (קרוב ל-10,000 ש"ח במשך השנתיים) מהסכומים השוטפים לחיוב. כמובן שיידעתי אותם על כך, וכמובן שהם לא אוהבים את זה, בלשון המעטה, וכמובן שניסיתי פעם נוספת שיבדקו את העניין וכמובן שהשיבו את פניי ריקם. כשהלכתי לביהמ"ש לתביעות קטנות מוצבת שם פקידה קטנה שמטרתה לסלק תביעות לא ענייניות ושאמרה לי שעדיף לי להשתמש בכך בתור טענת נגד אם הם יתבעו אותי. האומנם? אין לי כסף ללכת ולתבוע אותם, לצערי, שכן הייתי עושה זאת (אם היה לי לפחות האשראי...
), ועל הרבה דברים (בסקר דו-שנתי שנערך לא מזמן ע"י הפיקוח על ה-banks ב-bank ישראל כ.א.ל מנצאה כחברת האשראי עם מס´ התלונות הרב ביותר והמס´ המצודק ביותר מתוכם.הם תירצו את הממצאים בהסבה הגדולה של "אלפא Card"). אולי קיימים עוד לקוחות כמוני שפשוט התלוננו הלאה, לפיקוח על ה-banks?

למעלה