רכישות אחרונות...

yaron avisar

New member
רכישות אחרונות...

אילו הרכישות האחרונות שלי
המיוקוב VSOP והארדבג 10 הם גרסאות דיוטי - 1 ליטר והשאר רגילים.
קיבלתי החלטה לנסות ולא לחזור לבקבוק שאני כבר מכיר ולנסות כמה שאפשר דברים חדשים (בעיקר בוויסקי ופחות בקוניאק), הבקבוקים הנוספים שיש לי יאלצו לעבור לסוף התור.
בדרך כלל אני פותח שני בקבוקי וויסקי (אחד צריך להיות יחסית "כבד/מעושן/גוף מלא" והשני קל יותר לאיזון) ובקבוק קוניאק אחד.
את המיוקוב פתחתי והוא טוב מאוד אך טיפה מתוק מדי, נראה איך יהיה בטעימה שנייה, אני עדין מעדיף את ההנסיי ובודאי את הHIne הנהדר לעומת המיוקוב הלא רע.
נראה לי שהבקבוק הבא שיפתח הוא הסקאפה 16 שיהיה הבקבוק המאזן לסוף של הלפרויג 10 שפתוח בודד כרגע, ואם מדובר בלפרויג 10 פחות אהבתי אותו לעומר הQuarter Cask ששתיתי בעבר.

ירון

nimrodrosen

New member
it's a slippery slope

תתחדש על הרכש ותודה על השיתוף.

אני זוכר את עצמי עוד כשתמיד היה לי רק בקבוק אחד פתוח בבית... מאז יש לי תמיד מעל ל-5 רומים (לבן, ח"ח, מתוק, קובני וכו..), לפחות 5 וויסקיז (מעושן ח"ח, ספיסייד, בלנדד, בוטיק, ברבן, סינגל לשתיה יומיומיות וכו..), כ-2 גראפות, כ-2 בקבוקי ברנדי, ויש עוד דברים משלי ודברים הזויים- כמו שרשמתי it's a slippery slope

yaron avisar

New member
פתיחת מספר בקבוקים

הבעיה עם פתיחת מספר בקבוקים היא שהטעם של המשקה בפתיחת הבקבוק שונה מהטעם של סיום הבקבוק אלא אם קצב הריקון גבוה מאוד אבל המגוון שיש לבחור ממנו אולי שווה את זה.
להתחיל להעביר מהבקבוק לבקבוקים קטנים יותר לא נראה לי.
&nbsp
ברום אני לא מבין כלום ובקבוק כנראה פשוט שרכשתי לבדיקה (באקאדי כל שהוא) לא היה מעניין בכלל, רום אחר שטעמתי היה טעים מאוד אבל אני לא זוכר מה הוא היה פרט לזה שהוא היה בצבע חום, אולי ננסה שוב.
&nbsp
ירון
&nbsp
&nbsp

המלצה על רום

אם קצת מתוק לא מפריע לך - רון זאקאפה 23.
לא מכיר חובב אלכוהול שלא אהב אותו מהשניה הראשונה (שוב, חוץ מאלה שמתוק ממש מפריע להם).
מושלם למתחילים בעולם הרום שכבר טעמו משקאות אחרים והחיך שלהם מכוון.
&nbsp
זמין בארץ, ובמחיר טוב. מעט מעל 250 אם תחפש קצת.

yaron avisar

New member
זאקאפה 23

אם זה רום מומלץ ננסה אותו בהזדמנות (בחפוש מהיר ראיתי אותו ב255 ש"ח)
אם המתיקות משתלבת טוב במשקה זה טוב אבל אם המתיקות היא כמו באוכנטושן... זה לא טוב !
&nbsp
ירון

igalk4741

New member
להעביר לבקבוקים קטנים זה רעיון מצויין

גם יש גז שגם יש ליין שאפשר לרסס בפנים שמפריד בין הוויסקי לחמצן

יפה מאוד!

אוסף מאוזן ומעניין.
אני חושב שהקראגנמור יפתיע אותך לטובה.
&nbsp
נשמח לראות אותך פה בפורום בפעמים נוספות!

yaron avisar

New member
שהקראגנמור

את הקראגנמור רכשתי לאחר שראיתי בשבוע שעבר המלצה בפורום הזה כשהתאור וביקורות נוספות שקראתי נראה היה שהוא מעניין
בקבוקים נוספים שיש לי באוסף ולא מופיעים בצילום
- היילנד פארק 12 - לפני מספר שנים נכנסתי לחנות אלכהול בפלו אלטו לרכישת קוניאק HINE וביקשתי מהמוכר המלצה לוויסקי ראשון וזה היה מה שהוא המליץ ומאז תמיד יש לי לפחות בקבוק אחד של HP ותמיד כיף לחזור אליו אבל זה כבר לא כמו בפעם הראשונה
- טליסקר 10
- גלנליווט 15- מאוד נהניתי ממנו
&nbsp
שני בקבוקי הנסיי VSOP - מי שחוזר מהדיוטי מביא לי
HINE VSOP - אני מקבל מדי פעם אחד מארה"ב, לא רואה לרכישה כאן, מאוד אוהב את הקוניאק הזה
&nbsp
יש גם שטויות כמו מיוקוב אספרסו (לא אוהב) בקרדי אוקהארט (גם לא אוהב) ... אבל זה לא מעניין
&nbsp
ויין ויין ועוד יין - רק אדום
&nbsp
אני רוצה לנסות את הפורט, שרי ויינות מחוזקים בהזדמנות
&nbsp
ירון
&nbsp

Hine באמת טוב! ולגבי שרי

יש כמה סוגים וסגנונות מאוד שונים זה מזה.
אם לא אהבת אחד, נסה סוגים אחרים (נא לא לקרוא פה 'יצרנים אחרים' - יצרן יכול לעשות שני סוגי שרי שרחוקים יותר אחד מהשני מאשר יין אדום ולבן).
&nbsp
והמחירים בארץ נוטים להיות כמו באירופה, אז לקנות חופשי. יש כמה שירשורי עבר עם המלצות והסברים נוספים.

ShaneG

New member
אוסף יפה מאוד

אני גם חובב של הגלנליווט 15, אני אוהב אותו הכי הרבה מהגרסאות הרגילות שלהם.
הקראגנמור מדהים, רכשתי בקבוק אובן שיצא לבחור בין שניהם כי אין אותו בארץ אבל קצת מטלבט אם בחרתי נכון (רק ממש קצת, אובן גם טוב, מאוד אוהב).

yaron avisar

New member
סקאפה 16

טעמתי אתמול את הסקאפה 16 והפתיע אותי כמה שהוא דומה בטעם לסינגלטון 12 שנגמר בשבוע שעבר
&nbsp
ירון

למעלה