רכישה בנאמנות

רכישה בנאמנות

היי שמעתי שיש דבר כזה שנקרא רכישה בנאמנות זאת אומרת שאני יכול לחתום חוזה על רכישת דירה ותוך חודש אני יכול למכור ולרשום אותה ע"ש מישהו אחר וזה כביכול נחשב כאילו אני רוכש את הדירה בישבילו בנאמנות וע"י זה לחסוך את כל העלויות הנילוות לרכישת ומכירת דירה בזמן קצר(מס רכישה מס שבח עו"ד וכו`)האם זה נכון?ואיך בדיוק זה מתבצע?תודה רבה למומחים יוסי

לא, רכישה בנאמנות

זה לא מה שאמרת. ברכישה בנאמנות צריך לדווח למיסוי מקרקעין את שם הנהנה (זה שהנכס נרכש עבורו בנאמנות). רק כך הרכישה לא תחשב כשתי עסקאות במקרקעין.

תודה רבה ומתי אני אמור לדווח

לרשויות המס מי הנהנה מיד כשאני רוכש את הדירה או שאפשר תוך חודש?שוב תודה

הודעה על נאמנות

חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה), תשכ"ג-1963 [תיקון אחרון: 30/8/05] . . ======================================== 74. הודעה על נאמנות כל אדם הרוכש בשמו הוא בשביל פלוני זכות במקרקעין או זכות באיגוד מקרקעין, רשאי להודיע למנהל, תוך שלושים יום מיום הרכישה, כי רכש את הזכות בשמו הוא בשביל אחר, ומשיודיע כך יראו אותו כנאמן לענין סעיף 69.

ממש תודה רבה על היחס ועל הטירחה...

לפי דבריך(והציטטה)אני מבין שזה אפשרי לרכוש דירה (לחתום חוזה)כאן בארץ על שמי בישביל בן אחותי שנמצא בחו"ל ותוך חודש הוא יגיע לארץ ואז נבצע את ההעברה על שמו ללא שום עלויות שכרוכות בד"כ ברכישת דירה ומכירתה?ואיך זה בדיוק עובד האם בן אחותי חותם על חוזה רכישה איתי או שזה כרוך בפרוצדורה אחרת שוב תודה רבה רבה יוסי

asusp4u800x

New member
חוזה לטובת אדם שלישי

קנה בחוזה לטובת בן אחותך שיהיה המוטב בו, תחתום על יפוי כוח לטובתו וכשהוא עוד חודש יגיע לארץ תבצעו את ההעברה על שמו

asusp4u800x

New member
אפשרות שניה שחשבתי עליה

בן אחותך ימסור יפוי כוח שיאשר אותו בשגרירות ישראל במדינה שהוא נמצא, ואתה תחתום בשמו (בשם הקונה), עם המוכר שתמצא, העסקה תדווח, המיסים ישולמו כחוק ותעביר על שמו. במילא עד שתספיק לרשום את הדירה הוא זה יקח יותר מחודש והוא כבר יגיע לארץ.

asusp4u800x

New member
אפשרות שלישית

קנה בשבילו את הדירה ובחוזה תבהיר שאתה נאמן בלבד והנהנה הוא בן אחותך. זה לא יחסוך לך כלום.

רכישת דירה בשביל מי שנמצא בחו"ל

באמצעות יפוי כח שהקרוב יתן לך לפעול בשמו. יפוי הכוח יאומת בשגרירות הישראלית.

למעלה