רכיבה

reutella

New member
רכיבה

להורים שלום רב, שמי רעות, ובמסגרת קורס שיטות מחקר באוניברסיטה התבקשנו לערוך מחקר. בתפקידי אני מדריכה לרכיבה טיפולית ( טיפול באמצעות רכיבה על סוסים). את המחקר החלטתי לערוך בנושא " האם הרכיבה ממתנת את האימפולסיביות אצל ילדי ADHD" . החווה ממוקמת בירושלים , והיא אחת החוות הגדולות בארץ הן בגודלה והן בשמה ההולך לפניה. ראוי לציין כי במסגרת פרוייקט מחקר זה מחירי הרכיבה עבור קבוצה זו יהיו מוזלים באופן משמעותי. כמו כן ראוי לציין מס' דברים: 1. שמות הילדים ופרטים אישיים של הילדים לא יפורסמו במחקר. 2. במסגרת המחקר ידרשו הילדים מלבד שיעורי הרכיבה לענות על שאלונים לפני תחילת המחקר ובסופו (בתום שלושה חודשים) 3. ההשקעה בילדים תהיה מרבית, הן מבחינת תשומת הלב הרבה שתינתן להם, והן מבחינת שעורי הרכיבה והטיפול בסוס שיהיו ארוכים יותר מאשר שיעור רכיבה רגיל. למה רכיבה? מעבר לפידבק הגדול שהסוס מעניק לילד , והגירויים המתמשכים, לסוס יכולת להעניק חיזוק שהוא מתמיד מתמשך ושקט , דבר שהוא מעבר ליכולתנו כבני אדם. מחקרים בנושא הוכיחו כי עבור ילדי ADHD אין דבר טוב יותר מאשר חיזוק מסוג זה. שנית, לרכיבה על הסוס כח רב מבחינת שיפור הקאורדינציה, ההתמצאות במרחב, השליטה על דחפים , שיפור הדימוי העצמי, שיפור ליקויי הלמידה – ע"י שיפור הרצף המחשבתי ועוד. ו - הקשר של הילד לבע"ח עם עוצמה כה גדולה כסוס תורם לו רבות, ומביא לשיפור היכולות המוטוריות, הקוגנטיביות, והרגשיות של הילד. לבנתיים יש בקב' כ- 3 ילדים בסביבות גילאי 5.5 עד 9 ובכדי לפתוח את הקב' יש צורך בעוד כ- 3 ילדים מאובחנים כ- ADHD, ובני גיל 5.5 עד 10 לכל היותר. בתודה מראש רעות

מוטרד 19

New member
לידיעתך...

אני עשיתי את זה לא בגיל 10 כי אם בגיל17 ואפשר לומר שחוץ מהמחיר שהיה בשמים זה קצת עזר לי. כמובן שלא במקום ריטלין אלא בעיקר בהוצאת הרגרסיות (עצבים בלע"ז) וזה עזר לי די המון מבחינה חברתית. הלוואי והיתי יכול היום (אבל הכסף!!!) בכל אופן בהצלחה מקווה שעזרתי למחקר...

reutella

New member
תגובה - רכיבה

אני אכן מדברת על חוות אמיר. תודה על תגובתך ולא מאוחר בכדי להמשיך. אם הנושא עדיין מעניין אותך אתה יכול לבוא ולהתנדב ולהכיר את עולם הרכיבה קצת יותר מקרוב. אתה בגיל שבו אתה יכול לעזור, ולהכיר את עולם הרכיבה גם מהפן השני שלה, ומבלי לשלם כל כך הרבה כסף. כמו כן, מכיוון שהרכיבה היא נושא יקר - ציינתי שלגבי הקב' המחיר הוא מוזל ביותר. אם אתה אכן מעוניין בכך אתה יכול לפנות אלי ואני יעזור בכיף במה שאני יכולה. רעות

gorly00

New member
הבן שלי בן 6.5 והייתי מאוד

מעוניינת לרשום אותו לרכיבה על סוסים , האם את מכירה משהו דומה גם באיזור הצפון , אנחנו מהקריות, אולי את מכירה באיזור שלנו בי"ס טוב לרכיבה על סוסים או משהו אחר בטיפול ע"י רכיבה על סוסים? תודה מראש.

יש רכיבה טיפולית בקיבוץ יסעור

המדריך נקרא סומבלה אינני מכירה אותו אישית אלא בנים של חברים מטופלים שם ומאד מרוצים. יש גם רכיבה בכפר ביאליק אבל אני לא יודעת האם זה טיפולי. בהצלחה

gorly00

New member
לכפר ביאליק לקחתי אותו יש שם

רכיבה על סוסים אך לא טיפולית, כששאלתי שם את בעל החווה הוא אמר לי שכל רכיבה על סוסים היא טיפולית ויאן הבדל בין אחת לשניה מכיוון שהישיבה והיציבה על הסוס והרכיבה כל המכלול הנל עוזר לילד מבחינת ביטחון עצמי ומבחינה טיפולית. השאלה לפי דעתכם מה באמת ההבדל בין רכיבה רגילה לבין רכיבה טיפולית?

נכון ולא נכון

רכיבה טיפולית מדגישה את הקשר עם בע"ח והטיפול בו ומדריכם טיפוליים עובדים גם על אלמנטים של יציבה ושיווי משקל. מציעה לך לפנות ליסעור שם בודאות יש רכיבה טיפולית.

והנה קישור לרשימה של חוות סוסים

http://www.soos.co.il/farms.asp יש שם עוד כמה שמות של חוות באיזור הצפון, תראי מה קרוב אליכם ומה נראה לך. בהצלחה.

klnirit1

New member
חווה באזור המרכז

הייתי מאוד שמחה לצרף את בני בן ה-10 אבל אנחנו גרים בר"ג לו יכולתי למצוא שיעורי רכיבה במחיר סביר באזור הרכז, הייתי רושמת אותו מייד, כבר יצאתי איתו לרכב והוא מת על זה אבל העלויות מאוד גבוהות

meivari

New member
70 ש"ח לשעור

זה הסכום שאני משלמת במרכז. רכיבה מערבית, חצי שעה לשעור פרטי (כולם מתחילים פרטי), אותו סכום ל50 דקות בקבוצה 2-3 ילדים, מדריך מעולה וסבלן. ADHD שלי לא מסוגל לרכב ללא כיסוי רטאלין כך שלא מהווה תחליף לטיפול תרופתי. אם המחיר נראה ורוצים פרטים תעבירו לי מסר meivari

ש לומית

New member
באשר לעלות הכספית -

בחווה הטיפולית בתל מונד אמרו לי, למיטב זיכרוני, שמי שמגיע עם הפניה משלם פחות. אני לא זוכרת פרטים, זה היה לפני יותר משנה, אבל כדאי לברר את הנקודה הזו.

נימשון

New member
לחברי קופ"ח יש הנחות משמעותיות

חברי כללית יכולים להתקשר ל"רותם מדיקל" ושם יפנו אותם לחוות במקום המגורים שלהם והעלות היא 40 ש"ח לטיפול והמטפלים הם בעלי הסמכה רצינית ונבדקו לפני שאושרו.

Kalusa

New member
סליחה שאני מתערבת...

אבל נראה לי שזה יותר פירסומת מאשר עבודת מחקר. לא?! קצת צורם לי

zivadina

New member
זה נראה כמו דיון ברכיבה טיפולית

אין מניעה להעביר כאן כתובות, כל עוד זה לא פרסומת למקום מסוים. דרך אגב, הדיון כבר הרחיק מן ההודעה הראשית על מחקר שנותן רכיבה טיפולית חינמית, אבל אינני רואה בו פרסומת למקום מסוים אלא לסוג טיפול מסוים, וזה לגיטימי בעיניי.

למעלה