יפתרו לחלוטין את הבעיה מאמן טוב גם ידאג לזה שהסוס מתאים ובטיחותי (אם צריך להעביר אותו עוד אילוף או אם הוא באמת מהווה סכנה ממשית המאמן ידאג להגיד לך ולעשות)
אני מציעה לךלהביא את הסוסה לחווה מסודרת ולקחתעליה שיעורים-לפני שאת רוכבתלבד. רכיבה ללא נסיון עלולה להיות מסוכנת- ואת פוחדת בצדק. מה גם, שללא אדם שיודע להתעסקעם אילוף סוסים, הסוסה עלולה לסגל לעצמה כל מני התנהגויות מגונות, מסוכנות אפילו.
אני מאזור תל אביב והסוסה נמצאת בחווה של חבר כך שאני גם מבחינה כלכלית לא יכולה להעביר אותה לחווה יותר מסודרת השאלה היא אם ואני לוקחת שיעורי רכיבהבמקום אחר האם זה כדאי ? וכן גם אפה וכמה זה עולה בערך סה"כ זה די מצחיק אני תאורתית יודעת איך רוכבים אך הפחד עוטף אותי ברגע שאני עולה ומתחילה לצעוד עם הסוסה ולהתחיל להריץ את הסוסה אפילו ריצה קלה אני די מפחדת
לרכב אי אפשר ללמוד בהתכתבות זה אחד הדברים שבאמת צריך ללמוד מתוך התנסות... אם את מתכוונת לזה שישבת פעם על סוס או שלקחת שיעורים מסודרים ואת עדיין מפחדת, כנראה שלא הגעת לרמה מספיק גבוהה שמאפשרת לך להרגיש בטחון על כל סוס (או ספציפית על הסוסה שלך) ובמקרה הזה אני אחזור שנית... חוזרים לבי"ס!!!
אבל אם זה המצב, עדיף שתמכרי את הסוסה. את מסכנת את חייך ואת חייה. אי אפשר לדעת לרכב תיאורטית. או שאת יודעת- או שלא. אם את לא יודעת לרכב, וגם אם כן אבל לא ברמה גבוהה, עדיף להחזיק את הסוסה בחווה מסודרת עם מאמן, או למכור את הסוסה.
אני מאוד מודה לכם על האכפתיות והתשובות הנהדרות אבל אולי משהו יכול לענות לי על מס' דברים 1. מאפה ועם מי אפשר לדבר לגבי מדריך להביא לסוסה 2. אפה לוקחים שיעורי רכיבה וכמה העלות במקום מסודר ושוב תודה