רכיבה מערבית.

michal f1

New member
רכיבה מערבית.

היי, ערב טוב ושנה טובה לכולכם.
האהבה שלי לסוסים התחילה לפני שנה בערך ואני רוכבת כבר שנה בהפסקות. עכשיו אני כבר 3 חודשים רוכבת קבוע ונרשמתי ללימודים למדריכי רכיבה מערבית. אני אמורה לעבור מבדק רכיבה ואני קצת לחוצה.. מי יודע מהו בדיוק המבדק הזה? אם יש דברים או תרגילים מיוחדים שאני אמורה לדעת עלהם? או שזה רק בדיקת רמת הרכיבה שלי? האם אני אמורה להיות רוכבת ממש מקצועית של שנים או שזה בסדר גם כשאני רוכבת כמה חודשים ודי מתקדמת ברמת הרכיבה?

fliperit

New member
מותר לשאול למה נרשמת לקורס מדריכים?

ניסיון של שנה בהפסקות זה מ-מ-ש מעט! זה כמו שסטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה יבקש ללמד באוניברסיטה, כמו שאדם שעשה צניחה חופשית פעמיים יבקש להדריך צניחה חופשית. מפתיע אותי בהמדריך שלך לא ניסע להניא אותך מהרעיון של קורס מדריכים בשלב הזה (או שלא שיתפת אותו ברעיון?)
&nbsp
הבעיה הראשונה היא בעיה בטיחותית. אני מניחה שאת עושה הליכה-טרוט-קנטר, אבל בשביל להדריך רכיבה צריך הרבה יותר מזה. האם את יודעת לאכף נכון? להוציא סוס מתא בצורה נכונה ובטיחותית? לעשות לונג'? ואלה רק הדברים הבסיסיים ביותר. מדריך צריך לדעת גם לצפות מה עלול להבהיל את הסוס, להתמודד עם סוס מבוהל, לזהות צליעה, להבין את התנהגות הסוס ועוד. אלו לא דברים שלומדים בקורס מדריכים...
&nbsp
עוד נקודה חשובה, מעבר לעניין הבטיחותי, היא רמת הרכיבה. מדריך שיודע לעשות רק הליכה-טרוט-קנטר, לא יוכל לקדם את התלמידים שלו מעבר לרמה מאוד מאוד בסיסית. אם הייתי בעלת חווה לא הייתי מעסיקה מדריכים שיכולים להדריך תלמידים מתחילים בלבד...
&nbsp
עם זאת, יכול להיות שכן תצליחי למצוא קורס מדריכים שיקבל אותך,כיוון שיש המון קורסים ומקבלים כמעט את כל מי שמוכן לשלם (ומחסרי הניסיון דורשים לעשות מכינה שעולה המון כסף, ולעניות דעתי לא מספיקה כדי להכין את החניכים לקורס מדריכים). אני חושבת שזה יהיה בזבוז רציני של כסף בשלב הזה. אתנהנת לרכב? נפלא! תמשיכי ללמוד לרכב. אם בעוד כמה שנים (אחרי שתתקדמי מאוד) עדיין תהני מזה ותרצי לעסוק בכך, תשקלי אולי לצאת לקורס מדריכים.

michal f1

New member
michal

אומנם זה מעט זמן רכיבה אבל אני די מתקדמת ואכן מוציאה סוס מהתא ומתקדמת באיכוף. המדריך שלי כן ניסה להניע אותי לקורס במועד הבא שלו. אבל כבר נרשמתי!
התמודדתי עם סוסים מבוהלים יפה.. את יודעת מה בודקים במבדק רכיבה? רמת רכיבה בלבד? או עוד פרמטרים.

fliperit

New member
עם סוס מבוהל שאת רוכבת עליו? ויש מדריך שעוזר לך?

כל הכבוד... אבל האם את חושבת שאת בשלה להתמודד עם סיטואציה כזאת לבד? כשאת אחראית לא רק על עצמך, אלא גם על ילד וסוס? אני מאוד בספק בהתחשב בניסיון המזערי שלך. חבל שאת לא מקשיבה למדריך שמכיר אותך וראה אותך רוכבת

&nbsp
במבחן בודקים רמת רכיבה, וזה מאוד תלוי באיזה קורס אבל יש קורסים שדורשים רמה מאוד גבוהה. בקורסים אחרים לא דורשים רמה כזאת וזה חבל.
&nbsp
אני אשאל שוב- למה את רוצה להדריך? את רק בתחילת הדרך בעולם הרכיבה. מה גורם לך לחשוב שאת בשלה ללמד אחרים???

מה זה סוס מבוהל?

בסולם חשש, פחד, קריזה וטרוף חושים.
מבוהל, כמה זה מתוך 10?

ואם נשער שזה 3 ?
מה יקרה בשלב של 4.5?

jgut

New member
שנה טובה

ויש פה בעמוד שרשור לשנות טובות. אפילו יש שם תמונה :)

jgut

New member
אני די בטוחה

שהיא לא יודעת מה זה 10. היא גם לא תוכל להעריך מה זה 1.
אבל אל תתן למציאות להרוס לאנשים את המציאות.
&nbsp
אני כניראה אכתוב פה בקרוב פוסט יותר מפורט בנושא. זה נושא שמאוד מפריע לי ברמה האישית בכמה חודשים האחרונים.

superKENZ

New member
מאוד מסיכמה עם פליפרית

תסתכלי על זה מהצד השני.
את אמא לילד שמאוד רוצה ללמוד רכיבה.
אצל מי היית שמה אותו כמדריך? אצל אדם עם ניסיון של שנים בעולם הסוסים, או מישהי שרכבה שנה (עם הפסקות)?
זה מדובר פה בחיים של הילד שלך, טעות של המדריך, והוא במקרה הטוב שובר יד, במקרה הפחות טוב נשאר נכה, ובואי לא נגיע למקרה הרע...
את צריכה להגיע למצב שאת עושה דברים "בעיניים עצומות", שאת לא בשלב הלמידה או ההטמעה של החומר, אלא כבר עושה אותם "על אוטומט". אחרת ללמד את אותם דברים יהיה חוסר אחריות.

הורים ותלמידים יפקידו את החיים שלהם אצלך, את בטוחה שהנסיון שיש לך הוא מספיק?
מה שלומדים בקורסי המדריכים, ועברתי שניים, השד יודע למה, הוא מאוד קרוב לכלום... קורס הדרכה אינו קורס רכיבה, הוא מיועד להכשיר אותך כמדריכה (וגם את זה הוא לא ממש עושה).

תחשבי על זה טוב טוב, אנשים פה לא מנסים למנוע ממך לעבור קורס, הם מנסים למנוע ממך, לעבור קורס שאת לא מוכנה אליו, אחרת הייתי יודעת מה דורשים המבחנים, כי היית עושה את התרגילים כבר עם המדריך, שאין לו שום סיבה לעצור בעדך אם את מוכנה.
כי עכשיו זה בעם סתם בזבוז של כסף.

אגב - תחשבי מה רמת הידע שלך ברכיבה, טיפול בסוס, וטרינריה, עבודת אורווה, ואילוף. האם יש לך ידע בכל הנ"ל?

אכן ואכן, אך עם כל זאת

אי אפשר להאשים אותה.
אשמים הם אלה שמציעים קורס מדריכים לאנשים שעדיין לא למדו לרכב בעצמם.

אם אני הייתי היום לומד נהיגה ומורה הנהיגה היה אומר לי, אל תהיה פרייר, במקום ללמוד נהיגה אתה יכול בעד תשלום קטן נוסף, ללמוד הרבה יותר מהר להיות מורה לנהיגה. גם רישיון וגם מקצוע. ברור שהייתי חותף את ההצעה בשתי ידיים, גם כשברור לי שאני לא מתכוון להיות מורה לנהיגה.

fliperit

New member
אין ספק שהאשמים הגדולים הם הקורסים (או מי שמעביר אותם)

אבל הרבה יותר קשה לשכנע אותם לרדת מזה, מאשר לשכנע את מי שנכנס לכאן להתייעצות לרדת מזה

לא קשה לשכנע אותם

אי אפשר.
גם לא צריך לשכנע אותם, צריך לשכנע את מי שעושה שימוש ב "מדריכים המוסמכים" שיוצאים מהקורסים האלה או מתייחס לתעודה כמשהו ששווה יותר מהנייר שלה.
כמו חברות ביטוח ונותני העבודה.

superKENZ

New member
נותני העבודה...

הצחקת אותי.
מעטים מנהלי החוות שלא יתנו עבודה, למי שהם יכולים לשלם לו משכורת נמוכה.
רוב המדריכים הטובים נוטשים לאט לאט את המקצוע, כי מעבר לשחיקה, מנהלי החוות לא מעלים משכורות, ואין בכלל משא ומתן, כי תמיד יש רשימה של יוצאי קורסים למיניהן, שמחפשים עבודה, ולפחות לשנים הראשונות לא ידרשו את ההעלאה...

מעבד לכך, שלא תמיד יש למנהלים ידע בהדרכה כדי באמת להעריך בן אדם... בעיקר יוצאי קורסים טריים

jgut

New member
מדוייק

כך נוצר פער גדול - כשיש הרבה חוות חאפריות עם מדריכים בהתאם ואולי כמה חוות בודדות ששומרות בקושי על רמה גבוהה. הן שומרות בקושי על הרמה, כי קשה להן להתחרות במחירי השיעורים הזולים יותר שלוקחים במקומות אחרים עם מדריכים שמבקשים משכורת נמוכה יותר, סוסים שאוכלים מזון פחות איכותי וכו'.

עד כמה שזה מצחיק

אלה הם האנשים שאותם צריך לשכנע, את מי שעורך רת הקורסים אי אפשר לשכנע.
באיזה צורה? זאת שאלה אחרת.
סביר שהדרך הטובה ביותר תהיה דרך חברות הביטוח.

jgut

New member
לדעתי לחברות ביטוח אין אינטרס אמיתי בנושא

כי מה שקורה בפועל - שאכן יש יותר תאונות. לכן הפרמיה של הביטוחים כל הזמן עולה.
אני לא יודעת מה קורה בנושא בפועל בימים אלה, אבל אם הפרמיה היתה עולה בהתאם לכמות התאונות אצל מדריך\חווה מסויימים, אז בסופו של דבר לא היה שווה לאותם אנשים לעשות ביטוח. או לחלופין לחברת הביטוח לבטח אותם.
&nbsp
אבל, לא תמיד יש קשר בין מספר התאונות המדווחות לבין רמת המדריך. הדברים תלויים בהרבה גורמים. לכן לא בטוח שזה הפתרון.

האינטרס קיים

אין מודעות ולכן צריך לשכנע/להסביר להם.
אך שלא יהיה לך ספק, אין לי תקווה ממשית שזה הולך לקרות מחר.

jgut

New member
את אמורה להיות רוכבת

מקצועית של שנים.
שיהיה ברור "רק" בדיקת רמת רכיבה, זה ממש לא "רק". זה העיקר במבחנים האלה ונידרשת רמה גבוהה.
&nbsp
את כניראה תמצאי קורס שיקבל אותך גם ברמה שאת היום. קחי בחשבון שזה שמקום כזה לא ראוי לכסף היקר שתוצאי על הקורס.

למעלה