רכיבה לירושליים

talweis

New member
רכיבה לירושליים

שלום, אני מתכוון לרכב השבוע מבאר שבע לירושליים - אני אשמח לקבל המלצות מאיפה כדאי לי לנסוע (אני מעדיף כבישים טובים עם שוליים רחבים מאשר כבישים עם נופים יפים). תודה, טל.

batigol

New member
מב"ש ללטרון הייתי מציע לך לנסוע

דרך להבים משם לפלוגות, אח"כ צומת ראם שם תפנה שמאלה ותמשיך ישר עד לטרון. משם ניתן להגיע לירושלים דרך כביש 1 אבל אני לא בטוח שאפשר לנסוע עם אופניים....

shiri 80

New member
כביש 1 אסור לרכיבה

ומפלוגות לראם הייתי ממליצה לקחת בחשבון את השעה והיום אומנם לרוב יש שוליים רחבים (לפחות מראם לפלוגות זה ככה) אבל התנועה שם בשעות מסויימות פשוט מזעזעת ואולי שווה (אם לא מתקמצנים על הק"מ) לעשות את פלוגות ראם או אפילו את פלוגות - שמשון דרך קרית גת \ בית גוברין וכו...

aabramovich

New member
לא בטוח כמה מדוייק

כביש 1 הוא מהיר עד שער הגיא. לאחר מכאן אינו מהיר. אם אני לא טועה זה מתיר אותו לרכיבה ע"פ החוק. אולם ע"פ עומס התנועה ומצב השוליים לדעתי לא ראוי לרכיבת אדם. אבל אולי צריך לשאול את אייבי
עזריאל

צומת ראם (מסמיה) ימינה כמדומני ולא

שמאלה! אני טועה?. כביש 1 אסור לתנועה רק בין לטרון לשער הגיא (במסלול המדובר) נסיעה של 4 ק"מ.

koc1

New member
רכיבה- ב"ש- ירושלים

בעיניי, הדרך הבטוחה להגיע לירושלים היא לרכב על כביש 40 עד צומת פלוגות. אמנם זהו כביש עמוס ולא כל כך נעים, אולם מצומת פלוגות הדרך נעשית בטוחה ושקטה הרבה יותר. בצומת פלוגות פונים ימינה לכיוון קרית גת (אם אני לא טועה-כביש 35), וממשיכים ישר עד לבית גוברין ובהמשך לצומת האלה. בצומת האלה פונים ימינה לכיוון צור הדסה (עליה...), שמאלה לבר-גיורא, ומשם ירידה ומישור עד לצומת כרם (עין-כרם). רכיבה של 110 ק"מ בדיוק, 70 ק"מ ראשונים מישור ואח"כ- עלייה וירידה. רכיבה נעימה!

נסיעה חלקה עד צומת האלה

ומשם? נראה לי שזו אמנם דרך יפה אך לא קלה ופחות בטוחה!

yehodap

New member
כביש מספר 1 ראוי לרכיבה

אסור לרכב עליו מיציאה לאילון יציאה דרומית לתל אביב ועד בואכם לעלית לירושלים אם תשימולבכם יש שלט שמורה על כניסה לדרך "מהירה "ביציאה מתל אביב ובסוף הכביש יש שלט לפני העליה יציאה מדרך "מהירה "משמע שכל דרך נוספת מורשת לרכיבה אופניים כמה פעמים פירשנו תמרורים אילו בפורום זה או בפורום אופנייםשכן והוסבר שמותר לרכב בעליה לי-ם אבל צריך להיזהר מאוד מרכבים שפשוט טסים מעל 100 קמש בעליות וירידות בהצלחה וחג שמח

אורי חן

New member
יודה .. תהיה חכם לא צודק !!

עדיף להיות חכם ולרכוב בכביש רגוע ולא צודק ולגמור בשקית פלסטיק שחורה ?!

yehodap

New member
נכון שיש הבדל בין מצוי לרצוי

כלאחד יעשה את מה שהוא רואה לנכון אני רק אמרתי שאפשר או איפה זה הכל יש המון כבישים שמותר לרכב ודווקא עליהם קורים תאונות אז.... ערב טוב

למעלה