רכיבה טיפולית

nama11

New member
רכיבה טיפולית

לבני המליצו על כך, מי יכול לתת לי פרטים, למה זה טוב, וגם איזה הכשרה יש לעוסקים בכך?

מהמעט מאד שאני יודעת

יש לזה אספקטים רבים 1. הרכיבה על גבי סוס שהוא חיה גדולה והיכולת לתפעל אותו נותנת תחושה של בטחון 2. התנועתיות על גבי הסוס מאמנת את הגוף שלנו 3. יוצר תחושה חזקה יותר של הגוף כי זה מעורר את העצבים העמוקים ונותן תחושה טובה יותר לגוף ותחושת ההפרדה של הגוף מהסביבה (ואז משפיע על רגישויות למגע ) זה ממש ידע עממי גם לי המליצו על זה ואצמול הייתי עם הבן שלי לפגישה ראשונה לפני טיפול בסוסים ב ה צ ל ח ה

nama11

New member
רכיבה טיפולית

תודה על תשובתך וגם איך אני יודעת שאלו שנותנים את הטיפול הם מוסמכים לכך ומקצועיים באמת ובכלל האם הם צריכים להיות מוסמכים לכך?

בחווה בתל מונד

יש גם פזיותרפיסטים וגם מדריכים בוגרי וינגייט את צריכה לברר במקום אליו את פונה ולשאול

arena

New member
רכיבה

תנסי ליצור קשר עם "המרכז לרכיבה טיפולית בתל מונד". יש להם דף עם הסבר מה עושה הרכיבה הטיפולית לתחושות בגוף . אולי יסכימו לשלוח לך . בני רוכב שם ואני והוא מאד מרוצים. אני חושבת שהרכיבה היא לא ממש טיפול ישיר בקושי אלא יותר עקיף , יתכן ואני טועה אנני יודעת. אבל המקום נעים , מדריכים טובים ויש להם הרבה פעילויות נוספות שנותנות מענה גם ליצירת מסגרת חברתית נוספת וכדומה. אני ממליצה.

nama11

New member
קישורים

תודה על הקישורים, השכלתי בנושא, נראה לי ששני הקישורים הראשונים מגיעים לאותה כתובת.

nama11

New member
רכיבה טיפולית

תודה על המידע, התקשרתי לשם וקיבלתי פרטים. האם את מרגישה שהטיפול עזר לבנך?

arena

New member
האם עזר לבני..

מצטערת שאני עונה רק היום הייתי מאד עסוקה בלארגן את הימים הראשונים "האמיתיים" של החופש , לאחר תום הקייטנות. במענה לשאלתך האם הרכיבה עוזרתלבני קשה לי לאמר שזה טיפול ישיר ב ADHD וגם קשה מאד לייחס שיפור רק בגין הרכיבה כיווןשבני מטופל בעוד כמה דברים ואני חושבת שהשילוב של כולם משפר את מצבו . בכל מקרה הרכיבה מאד מהנה, מחזקת את הדימוי העצמי -לדעתי, זוהי פעילות ספורטיבית ואני חושבת שחשוב שיעשו כמה שיותר, אני חושבת גם שהרכיבה שפרה אצלו את השליטה ודבר נוסף מבחינה חברתית היא נותנת מקום נוסף להכרויות ללא הסטיגמות הקודמות וללא שבוחנים אותך על כל דבר ולבני זה מאד מאד חשוב ועוזר. (לאחר מספר שיעורים הוא עבר לרכיבה בקבוצה ואז מכירים עוד ילדים ). אני גם ממליצה להתחיל בשיעורים פרטיים, על מנת להתרגל למקום , לסוס , למדריך וכדומה ורק אחר כך להצטרף לקבוצה.לדעתי זה נותן לילד בטחון ומכניס אותו לענין לאט לאט ללא הצורך גם להתמודד עם הפן החברתיי ישר על ההתחלה.

m_katzmann

New member
המרצת הזרימה

רכיבה טיפולית ממריצה את נוזל מוח השדרה, על ידי הגמשת עצם העצה. להזרמה זו תפקידים חשובים ביותר לתפקודנו. בתנועת הרכיבה אנחנו בעצם ממריצים את הרפלקסים שתפקידם לדאוג לקואורדינציה. ברכיבה אנחנו לומדים לאזן את גופנו עם גוף נע אחר. ולא פחות חשוב הרכיבה נעשית בחיק הטבע כאשר אנחנו חשופים לאויר צח שממריץ את כל גופנו. מאיה

זהבה נ

New member
אני אישית נהנתי מאוד מנושא הרכיבה

הטיפולית כשהיא היתה עוד ממש בחיתולים כאן בארץ, שני השובבים שלי היו בחוג בחווה הטיפולית של אניטה וגיורא שקדי (כשזו מתל מונד היתה במושב בית יהושוע, לפני יותר מ 10 שנים), אני חושבת שעצם זה שילד מאוד צעיר רוכב על חיה מאוד גדולה ולומד שכל תנועה שלו משפיע על החיה הגדולה הזו (הסוס כמובן), יש בזה משום פיתוח השליטה העצמית, הדימוי העצמי עולה, ואינך יכול להשתולל כאשר אתה רכוב על הסוס, אינך יכול לאבד שליטה,יש לכך השלכות וזה יכול לגרום לך ליפול או לנזק אחר וכדו´..., כך זה עבד מתוך מה שאני יודעת/זוכרת אצלנו, מה גם שלימים קנינו סוסים והילדים היו ממש עם קשר מדהים ורגש אמיתי לסוס, רגשית ופיזית זה עשה טוב. מעבר לנסיון הזה שהצגתי, אין לי ידע מדעי, מלבד זה שכבר יותר משלוש שנים אין ברשותנו סוסים (מכרנו אותם, זה תחביב מאוד מאוד יקר, לא יכולנו לעמוד בהוצאות), היום יש ברשותנו רק אוכף יקר ערך מעור, שנשאר ליופי בבית. בהצלחה,

למעלה