רכיבה טיפולית

ארגו 7

New member
רכיבה טיפולית

שלום לכולם! אני לא בטוחה שזה המקום אותו אני מחפשת, אבל אנסה בכל זאת - אני מתעניינת מאוד בעבודה ברכיבה טיפולית. אני מאוד אוהבת סוסים, ויש לי קצת רקע טיפולי. הבעיה העיקרית היא שאני לא רוכבת (חוץ מטיול אקראי פה ושם), ואני לא ממש יודעת איפה להתחיל לברר את העניין. אשמח אם מישהו שעובד בתחום או שמכיר את התחום יוכל לספר לי מעט על המסלול שיש לעבור על מנת להיות מדריך רכיבה טיפולית, אם זה בכלל אפשרי למי שאין רקע קודם עם סוסים, וכו'. מיליון תודות! :)

dixie chick

New member
בואי נתחיל פרה פרה

דבר ראשון חיפוש ראשוני בגוגל יביא אותך להמון תוצאות , גם פה בפורום הנושא עלה לא פעם ולא פעמיים ככה שגם חיפוש בפורום הוא כלי חשוב כמו בכל דבר בחיים חלק מבתי הספר הם טובים ומוכרים וחלקם סתם חרטטנים, התעודה שאת אמורה לקבל, צריכה להיות מוכרת ע"י משרד החינוך והספורט והיא נתנת מטעם מכון וינגייט. חיפוש ובדיקה על כל אחד מבתי הספר יביא אותך להבדיל בינהם די בקלות (זה כמו ההבדל בין מכללה לאונ' ובין האונ'\ מכללות השונות) והטאצ' האישי של כל תוכנית וכל חווה יעזור לך להתמקד ולהחליט מה מהם נראה לך ולמה (שיקולים של מקצועיות, תקציב, זמנים, קרבה לבית וכ'), לכל בי"ס דרישות קבלה פרטניות ככה שתוכלי לשקול כל מקרה לגופו (יש מקומות שמלמדים רכיבה, יש מקומות שדורשים אותה כתנאי מוקדם לדעת לפני הקורס וכ') וכמובן שהפרמטרים האלה משפיעים על פרמטרים אחרים (קורס שמלמד גם רכיבה ימשך זמן רב יותר למשל). רכיבה טיפולית מלמדים בארץ וגם בחו"ל כשהתוכניות שונות ממקום למקום ומקורס לקורס- יש הלומדים פעם בשבוע, יש כמה שעות בערבים, יש קורסים אינטנסיביים של כמה חודשים ואף שנים הכל בהתאם לדרגת המיומנות שאליה את שואפת להגיע אליה, כמובן הצצה בקורטיקולום של כל קורס תתן לך מושג ראשוני מה התכנים הנלמדים והשוואה בין קורס אחד למשנהו. לסיום אני אנסה לסכם הרבה חומר שנאמר כאן בעבר (וגם כמובן כל מי שיודע וכותב בפורום יוכל להשיב גם כן, על בתי ספר מומלצים, על חוויות וכ') ולשים בטאגליינס ONCE AND FOR ALL מכיוון שזאת שאלה שעולה תדירות בפורום וכל פעם התשובות אליה די דלות וחוזרות על עצמן והגיע הזמן לרכז את כל הידע הזה...

dixie chick

New member
בדיוק היום קיבלתי מייל פרסומת

מהמכללה ללימודי מורה לרכיבה טיפולית של מכללת וינגייט על פניו נראה כמו קורס רציני ומושקע (גם מבחינת השעות, גם מבחינת התכנים, גם מבחינת הרמה), שווה לבדוק לעומק! http://www.wincol.ac.il/hourses/h2.htm

belledejour

New member
אני יודעת שיש....

בירושלים את חוות אמיר לרכיבה טיפולית והישגית, את יכולה ללכת לראות... אבל תלוי באיזה איזור את.... מקווה שעזרתי

אז ככה

תכלסב רמת הרכיבה בארץ היא לא מי יודע מה בשמיים, ובמיוחד שלא ברכיבה טיפולית. למיטב ידיעתי בכדי לעבור הכשרה של מדריכת רכיבה טיפולית את סך הכל צריכה רמת רכיבה של רמה ד' (הליכה ,טרוט, קאנטר) כשהדגש הוא במיוחד על הידע שלך בטיפול ולאו דווקא ברכיבה עצמה. במידה ותפרטי קצת יותר על הרקע שלםך בטיפול ועל הרקע שלך עם סוסים, יש לך כמה וכמה אופציות, אני יודעת שבוינגייט ישנו קורס למדריכים טיפוליים, גם כן בחוות אמיר בירושלים ובטח בעוד חוות ברחבי הארץ.

למעלה