רכיבה בקו ישר

itaychi

New member
רכיבה בקו ישר

אני מקווה שלא תיעלבו מזה שהשרשור הראשון שלי פה מלא במרירות וטינה אבל סיימתי עכשיו רכיבת אופניים של חצי שעה לעבודה (במרכז ביג'ין) ושוב כמו בכל בוקר התחרפנתי לגמרי מהרכיבה עד שרציתי לרצוח כבר מישהו כשהגעתי למשרד ולמזלם כולם מאחרים היום. זה לא שאני רוכב מירוצים שמתבאס מזה שלא נותנים לו לרכב ב120 קמ"ש, כן? יש לי אופניים חשמליות כאלה שמקרטעות כל הדרך לעבודה אבל כשאני מנסה לקרטע בצד שמאל של הכביש הזקן עם הסל של הירקות מחליט לסטות בפתאומיות שמאלה וכשאני מנסה לעקוף אותו מימין הוא נזכר שהוא רוצה לרכב בצד ימין של הנתיב. אחרי שאני מצליח לעקוף אותו ואת השמן שמרכיב את אישתו על התלת-אופן ומצליח לחסום את כל הנתיב של האופניים מגיעה מונית, נכנסת במהירות לנתיב של האופניים ובולמת בפתאומיות כדי שהנהג ייצא ויעשן סיגריה עם החברים שלו שחונים בצד. חשבתי לעשות מחקר על זה, אני אקרא לו: "סינים וחוסר היכולת לרכב בקו ישר, פגם גנטי או התנהגות נרכשת?" ולא, אני לא שונא סינים, חוץ מהזקן עם הסל של הירקות והשמן על התלת-אופן שהוזכרו למעלה, וגם כמעט דפקתי מכות לנהג מונית אבל זה לא קשור. וכן, תרבות אחרת וזה, תגידו את זה לנהג מונית אחר שראיתי הבוקר יושב לצד הכביש עם הראש בין הידיים ועם דם על הצווארון, זה או שהוא פגע ברוכב אופניים או שמישהו באמת דפק לו מכות בדרך לעבודה.

nitzano

New member
גם אותי זה עצבן בסין

אבל את הסיני זה לא מעצבן. זאת סין וזאת תרבותם ואנחנו אורחים שם.

itaychi

New member
זה נורא PC

זה יהיה ממש פוליטיקלי קורקט להסכים שאנחנו אורחים פה/שם ומה הזכות שלנו לבקר אותם בכלל וזו התרבות שלהם ואם זה לא מוצא חן בעיניהם אז שנעוף מפה וזהו. אני רואה את עצמי כאורח בביג'ין בערך כמו שאני אורח בתל-אביב (כי אני ירושלמי במקור הרי, הופה היי ירושלים), אני גר פה באופן קבוע ונשוי לסינית. אבל על זה אפשר כמובן להתווכח אז נשים את זה בצד שניה. אז אם היינו נוקטים בגישה הזו אז מה הזכות שלנו לבקר כל אדם אחר? הי שריונר, תשתוק כשאתה רואה מג"בניק יורה במישהו בהפגנה, זו התרבות שלו ומי אתה שתתערב בזה? אה, אנשים נפגעים מזה? כן, גם רוכבי האופניים שרוכבים פה לידי נפגעים מנהגי המוניות שבא להם לנהוג בנתיב של האופניים אבל מי אני שאבקר את תרבותם? תגיד, יש לך זכות לבקר את תרבות הפנאי של נהג הג'יפ שעולה איתו על החוף ודורס תיירת? או שאולי זה עובד על בסיס של אזרחות - לי אין זכות לבקר את הסינים כי אין לי אזרחות סינית, אז איך האירופאים מעיזים לבקר את מצב זכויות האדם בישראל? זו תרבותנו! מנהגים רעים הם לא תמיד תרבות, לפעמים הם פשוט מנהגים רעים. מצטער על עודף הדוגמאות הפוליטיות משהו, זה הדבר הראשון שעלה לי לראש - הדעות המוצגות בפוסט זה אינן משקפות את הדעות הפוליטיות של הכותב וכל זה

nitzano

New member
עזוב PC ושאר שטויות

אם זר היה אומר שנשבר לו מזה שישראלים לא אומרים שלום לכל אחד (גם זרים), סליחה אם מישהו נוגע בהם, מדברים בקול רם, מחבקים ומנשקים לשלום ועוד תכונות שנראות לנו טבעיות ונחמדות אבל לא מתקבלות על הדעת על כפרי מסקוטלנד. מה לעשות, ההתנהגות שעשויה להראות לנו נורמאלית אנחנו מקבלים בהבנה אבל את זו של הסינים לא. אצלהם לירוק ברחוב זה בסדר. בטיאנג'ין נהוג להוסיף קללה (אימש'ך) בתוך משפט רגיל מבלי שזה יראה מוזר. להפליץ ולגהק בזמן האוכל בקולי קולות זה טבעי לחלוטין ואילו לקנח את האף בצד זה מגעיל. אז בוא נצא מהצביעות ונפסיק לראות בתרבויות אחרות כנחשלות אחרת אחרים יחטאו את אותו החטא כלפינו.

nitzano

New member
עוד נקודה למחשבה

אנחנו רואים באופניים כלי רכב (מכונית נחותה) ולומדים לרכב לפי חוקי התנועה בכיתה ו' (לפחות אני). סינים רואים באופניים תחליף לרגליים וככה הם גם רוכבים, לחלקם אין מושג בגרוש איך בולמים ואינם מסוגלים לרכב לאט כי הם מאבדים שיווי משקל. גם אצלנו בארץ נתקעתי מאחורי הולכי רגל חולמנים שהולכים בזיג זג וזה שכיח למדי. אבל העיקר הוצאת קיטור

happydog23

New member
אני עם איתי

זה בהחלט היה מעצבן כשהייתי שם (והייתי רוכב הרבה על אופניים). אני חושב שגם סינים מתעצבנים מזה, הם פשוט מתעצבנים בשקט. מאחר ואי-אפשר לשנות את זה, אז באיזשהו שלב פשוט מתרגלים לזה (או שמפסיקים לרכב על אופניים). והאמת - ההתנהגות על הכבישים בארץ ממש לא רחוקה מסין, רק עם יותר עצבים וצעקות.

GnomeBubble

New member
הייתי אומר - פחות תמרונים מסוכנים, יותר צעקות

עד כמה שאני שונא את העצבים והצעקות של הכביש הישראלי, אני מסכים עם אMור... אין לי בעיה לנהוג כאן, אבל ממש ממש לא בא לי לנהוג בסין.

אMור

New member
אתה לא צריך להתנצל

הסינים הם חמורים בכל מה שקשור לתנועה על גלגלים (בין היתר...) תנסה לנהוג במכונית בכבישים - תקבל מצלצלת לפנים כל דקה וחצי. מי שאומר שהמצב בכבישים בארץ לא רחוק מסין - כנראה לא נהג בסין. לא סתם נהוג לומר כאן שלא משנה מה היה - אתה תמיד אשם שלא נזהרת - גם עם החמור השני עבר באדום או חתך בפראות... ככה זה שכשלומדים נהיגה ופתאום מצלצל הנייד - התלמיד עונה ומתקשקש בטלפון והמורה מחזיק לו את ההגה. לא רק שראיתי זאת במו עיני - התקשרתי בו ברגע לחבר שאמר לי שראה בדיוק את אותו הדבר ביום שלפני... אז להתלונן מותר, רק שזה לא ממש יעזור... מקרה קלאסי של If you can't beat them - Join them

bizhar

New member
כן, הנהג הסיני זו קטסטרופה אבל..

אם אתה חותך את התנועה בסין,הסיני יאט. אם אתה חותך בארץ, הישראלי ייתן גז. רק שלא ייצא פראייר.. בסין הנשמה פורחת. בארץ העצבים מתרופפים.

xfwind

New member
../images/Emo66.gifמהמעט שנסעתי בסין

כנוסע עם נהגים, היתי צריך לאסוף את הלב מהתחתונים בסוף כל נסיעה.
קרב של ממש - כשהמטרה היא: הרוג כפי יכולתך.
צחקנו על זה שנהגי המוניות בשיאמן מקבלים בוהנוס בהתאם לכמות הגופות
שהם מביאים על הפגוש לתחנת המוניות בחזרה לתחנה....
עוד קטע מגניב שקשור לאופן שבו הסינים מבינים את הטכנולוגיה של הרכב
: היה לנו נהג 4 ימים ביונאן. חו שמו (אגם, ע"ש רה"מ).
הברנש עם היונדאי מיניואן שלו התחיל, המשיך וסיים את הנסיעה בהילוך שלישי, בעליות - עד שהרכב לא היה נשנק - לא היה מוריד הילוך. התפקענו מצחוק והרצנו ים של דאחקות עליו
. את הנקמה - הוא יקבל מהמנוע מתישהו בקרוב.
אבל, איך הגדיר הברנש הסיני שלי - זה כמו יונים
: בוקה ומבולקה ובסוף כולם ממשיכים לעוף....

itaychi

New member
הילוך שלישי וזינוק בעליה

זה נשמע מוכר, כל פעם שנהג מונית פה מושך את השני והשלישי כמה שאפשר למטה והאוטו רועד כולו לפני שהוא מוריד הילוך אבל אז הוא מעלה הילוך לפני שהוא מגיע לסל"ד מתאים אני חושב לעצמי שאם הייתי נוהג ככה באוטו של ההורים אבא היה מוריד לי כאפה. חשבתי על זה וחשבתי על זה והגעתי למסקנה שהם לא יקבלו שום נקמות מהמנוע, כלומר הם לא יבינו שזה נקמה די זול פה להחליף קלאץ' (במכוניות סיניות כמובן) או לעשות תיקונים אחרים והם מצפים מראש לזה שהם יצטרכו להכניס את האוטו למוסך כל שבועיים עד חודש, מישהו אפילו הזהיר אותי מזה כשרציתי לקנות מכונית פה.. אחת הסיבות שרכבים אוטומטים לא מצליחים פה כל כך היא אולי שהתיבה האוטומטית מעבירה הילוכים נכון מדי והנהגים פה לא מתמודדים עם זה?

guanyin

New member
מזכיר לי

שפעם בנסיעה בדרך הררית, כל פעם שהגענו לירידה, הנהג כיבה את המנוע, ושםניוטרל.
אחרי 3 שעות הגענו...

einnnor

New member
ולא יצא לך שעצרו בצד הכביש ופירקו חלק מהמנוע

כי הרכב התקלקל פתאום ? כי לי כן יצא...וחיכיתי שעתיים עד שהחלק תוקן וה " מוסך לעת מצוא " נסגר ואפשר היה להמשיך בנסיעה.

itaychi

New member
דומה

תמיד מצאו אצלנו חלקי חילוף בזריזות או שהחליטו להסתדר בלעדיהם (מערכת קירור? מי צריך מערכת קירור, אפשר פשוט להגיע לסוף העליה, לפתוח מכסה מנוע ולהשפריץ מים על המנוע עם צינור..) אבל קרה לי שעף לנו גלגל באמצע נסיעה בדרך הררית והיינו צריכים (אחרי שהנהג בלם על הברזלים) לצאת ולחפש את הגלגל ולהחזיר אותו למקום. אומנם לא כל הברגים נסגרו אבל הנהג הבטיח לנו שזה בסדר וזה תמיד ככה כי ההברגה שם דפוקה.

GnomeBubble

New member
לחפש את הגלגל ../images/Emo6.gif

האמת, הסיפור עם הקירור, קרה לי פעם גם בארץ, לפני המון זמן.
נסענו כל המשפחה לאילת בואן מיצובישי מהסוג הזה שהיה פופולרי בשנות התשעים, ובדרך חזרה היתה לו נזילה ברדיאטור ולא רצינו להתחיל להסתבך עם גרר, אז פשוט מילאנו את המים הקרים כל רבע שעה.

למעלה