רכיבה בכביש ציבורי

fungas

New member
אם היה לך ז@#ן

הייתי אומר "תעשי מה בזין שלך
...כי זה לא באמת משנה באיזו טכניקה את משתמשת כל עוד את לא בקצב אגרסיבי. מרגיש לך יותר בטוח, תוציאי רגל. העיקרון אומר שהטיית האופנוע במקום הגוף ושליפה של הרגל מיועד לתנאים הדומים לפנייה בשטח: יענו איטית עם אחיזה מפוקפקת. הישיבה הזו על המכל תורמת לאחיזת הצמיג הקדמי ומשחררת את האחורי לנפשו במקרה שהוא בורח (עדיף שיעשה את זה לבד ולא עם הטוסיק שלך עליו, מה שייצור אפקט מטוטלת). למעשה התנוחה מיועדת בארבע מילים "לפנייה קצרה וצפי להחלקה". היא מאפשרת, כמו שהשפיץ אמר לך, תגובה טובה יותר (והכרחית)של הגוף במקרה של איבוד אחיזה. כל מה שהוא לא פנייה שכזאת, דורש גוף בקו אחד עם האופנוע מהסיבה הפשוטה שהגוף צריך לעבוד באותו במישור התנועה של המתלים. אם הגוף נוטה החוצה הוא מעמיס על המתלים מהצד והם לא מתים על זה. לגבי ההעדפה האישית שלי: בעיר בפניות קצרות על אספלט חלק - הרגל בחוץ. כל מצב אחר - הגוף עם האופנוע והברכיים חובקות את המכל. במצבי כסאח (מסלול, רגעים של אטרף) שוב אני עם הרגל בחוץ מתוך ידיעה שאני "כבד" על הגז ובריחה של אחורי עלולה לקרות (ורצוי שתקרה). וזהו. FUNGAS

sm animal

New member
כל הכבוד!

סוף סוף לא מתעסקים עם האמא של "נוקם החנונים" או איך שקראו לו (ח"ח טריניטי). שנית אני חושב שהאמת לגבי התנוחה האופטימלית מסתובבת איפה שהוא באמצע. כשאתה רוכב בידיעה שבכל רגע נתון אתה מצפה ורוצה שהגלגל האחורי יחליק אז ללא ספק תנוחת המטקרסה החזקה היא המתאימה ביותר, אך כאשר מדובר בפניות מהירות לדעתי אין צורך בכך, כי עדיף לפעול במישור אחד עם האופנוע, כאשר מדובר במהיריות מאד גבוהות אז כדאי כבר "לצאת" מהאופנוע לכיוון הפניה ע"מ לאזן את כוחות הפניה וע"י כך לבצע קו פניה בפחות הטיה - קרי, יותר מהר. לגבי הכביש הציבורי - אני חושב שעדיף לרכב במישור אחד עם האופנוע אלא אם הצלחת לסגל לעצמך שליטה טוטאלית בהחלקות זנב (עיין ערך שפיצר), לפעמים זה נורא נחמד (במיוחד בקטעי כביש שמכירים) לשחק עם החלקות זנב, אך הדבר הוא די מסוכן לגבי בהתחשב ברמת המיומנות שיש לי (או יותר נכון שאין) בהחלקות זנב ובהתחשב שמדובר בכביש ציבורי ולא בקטע מסלול שאותו אני עושה עשרות פעמים בשעה ורמת האחיזה בקטע ידועה וברורה לי. לגבי מסלולי המירוצים שלנו - ברור לי שמרמת מהירות מסויימת, או יותר נכון מרמת פתיחת גז מסויימת יהיה עלי לשנות את סגנון הרכיבה שלי, אחרת לא אהיה מסוגל לשלוט בהחלקות האחורי.

TTמאניה

New member
תחליקי ממי, תחליקי את הזנב../images/Emo178.gif

אין כיכר שאני לא זורק בה זנב, ביצים על המיכל , רגל שלופה קדימה, כמובן שאני עם מגפיים..... אחרי כמה זמן החלקות זנב יהיו חלק מהרכיבה הטבעית שלך, זה כל הכיף בדו"ש, בניגוד לאופנוע כביש האופנוע פשוט נותן לך בקלות לשלוט על האופנוע כל עוד הקידמי נעוץ היטב באספלט ולא הגזמת עם ההחלקה של האחורי. בנוסף יש לך מהלך ארוך במתלה הקידמי, את לא תסגרי מהלך כל כך מהר, ואם הזנב יחליק..... אז מה? תבעטי בריצפה ויאללה לא קרה כלום. חוץ מזה סתם לשבת על האופנוע זה משעמם, העברות המשקל בכביש הם תרגול מעולה ואימון לשרירים. אז נכון שלא משכיבים את האופנוע עד הסוף בכביש, פשוט רוכבים כמו במגרש אבל פחות אגרסיבי. אני גם ב60-80 קמ"ש מוריד רגל בסיבוב וזורק זנב בעדינות (יעני לא אגרסיבי) כמו רכיבת שבילים מהירה. ההשוואה לאופנועי כביש לא במקום. תנוחה שונה, רכיבה שונה, התנהגות שונה של האופנוע, מרכז כובד אחר, מהלך מתלה אחר, משקל אופנוע שונה.

הרושמת

New member
אתה לא יודע שלטריניטי אסור להוציא

רגל בפניות???? פעם אחרונה זה נגמר לא טוב, ממש לא טוב. עדיף שהיא תשאיר את הרגליים שלה על הרגליות לבנתיים.

TTמאניה

New member
טריניטי ילדה גדולה../images/Emo135.gif והכי חשוב

עכשיו יש לה מגפיים.....
TECH6 אם אני לא טועה... אני רוכב עם אותם מגפיים והם שוות כל שקל, טפו טפו טפו,
לא פותח פה ל
היום שהנעתי קיבלתי את הקיק בחזרה לרגל (תודה לקרבורטור המלוכלך שלי) ואמרתי לעצמי איזה מזל שיש מגפיים..... רוכב סופר מוטו שלא יודע להחליק זנב יכול לחזור לקטנוע... יאללה גזים!!!!!

*Trinity*

New member
אמא'שך ילדה גדולה!!! ../images/Emo46.gif

אני ילדה צעירה, עם הרבה אנרגיות בלי שיערה לבנה אחת (הוצאתי אותה אתמול!)! יאללה, חייבת שנ"צ, כואב לי הגב וכואבת הרגל ואני מרגישה קצת חלשה...

TTמאניה

New member
סליחה טעות.... ילדה קטנה../images/Emo180.gif

קטינה,
לא חוקית בעליל,
לא מגיע עם הרגליים מהאסלה לריצפה,
חושבת שטעם החיים זה קוקה קולה,
מה כואב????? צאי לרכב! מצטער!!!!!!!!!!!
בסייייידר????

למעלה