רכוש משותף?

מצב
הנושא נעול.

wiseman

New member
רכוש משותף?

רכוש משותף?
אני נשואה מלפני שנת 1974 ובעלי נפטר והשאיר צוואה ובה הרכוש עובר לילדיו כעת אני מוצאת עצמי ללא בית והרכוש עבר על שמו ללא ידיעתי הבהרה : זכיתי במגרש והוא בצע את התשלומים בפועל והמגרש נרשם על שמו

תשובה

רכוש משותף?
אני נשואה מלפני שנת 1974 ובעלי נפטר והשאיר צוואה ובה הרכוש עובר לילדיו כעת אני מוצאת עצמי ללא בית והרכוש עבר על שמו ללא ידיעתי הבהרה : זכיתי במגרש והוא בצע את התשלומים בפועל והמגרש נרשם על שמו
תשובה
איך מגרש שהיה שלך יכול לעבור על שמו ללא ידיעתך? בכל אופן אם רכש בעלות כדין על המגרש אין לך זכויות מלבד הזכות למזונות מהעזבון שהיא מאוד משמעותית.

תשובה

רכוש משותף?
תשובה
מאחר שחצי מהרכוש שנצבר במהלך הנישואין שייך לך, בעלך אינו יכול להוריש רכוש השייך לך, ועל כן עליך לפנות לבית המשפט בתביעה למתן פס"ד הצהרתי לפיו הינך הבעלים של מחצית מהרכוש שנצבר במהלך הנישואין.

רכוש שנצבר במהלך נישואין

תשובה
מאחר שחצי מהרכוש שנצבר במהלך הנישואין שייך לך, בעלך אינו יכול להוריש רכוש השייך לך, ועל כן עליך לפנות לבית המשפט בתביעה למתן פס"ד הצהרתי לפיו הינך הבעלים של מחצית מהרכוש שנצבר במהלך הנישואין.
רכוש שנצבר במהלך נישואין
גב´ וייצמן החביבה, נראה שלא פרטת את מלוא העובדות והמקורות הכספיים לרכישת המגרש והסיבה שנרשם על שם בעלך בלבד. כל מה שעלייך לעשות זה לצלם ולרכזניירת ולבקש ייעוץ משפטי. בינתיים, נראית לי ביותר עמדתה של חברתי עו"ד רות. עליך לבקש סעד הצהרתי ולרשום הערה מתאימה בלשכת המקרקעין וכן להתנגד לצוואה כלשונה. מה גיל בנייך - המוטבים בצוואה? קטינים? (תצרפי את היועמ"ש או נציג האפוטרופוס הכללי)

מצב
הנושא נעול.
למעלה