רכב שטח.....

DragonFairy7

New member
רכב שטח.....

חולת שטח...לא מיומנת....כרגע יש לי סתם אוטו רגיל...[שרייד ישנה] ומאוד רוצה לעבור לשטח....הבעיה היא שאני צריכה רכב זול....גם מבחינת מחירון וגם מבחינת תחזוקה....נורא רציתי ניבה אבל אמרו לי שהיא מלאת בעיות....אשמח להמלצה בעניין.....[עדיף לא לעבור את סביבות ה22,000 במחירון...] שיהיה אחלה יום/לילה.

במבי14

New member
היא לנו ניבה עם המון בעיות!!! אבל..

לפי דעתי סמוראי גם זול גם חייה ואלויות אחזקה זולות....!!! ולפי דעתי אתה נישאר עם עודף לשפר אותו!

SSooo

New member
ניבה

אמנם רכב בעייתי ואכן רצוף תקלות אך כלל רכבי השטח אשר לא יטופלו כמו שצריך יגיעו למצב דומה. בסך הכל הניבה לא נוחה בדיוק כמו הסמוראי אך שוב יש לכאן ולכאן. אני ממליץ כמו במבי ללכת על הסמוראי, צריכת דלק נוחה יחסית לרכבי השטח טיפולים ותיקונים לא קורעים את הכיס. מה שכן צריך לקחת בחשבון כי את מדברת על רכב שבילה כבר שנים רבות הן בכביש והן בשטח, לא לרוץ, לחפש לאט עד שמוצאים את אותו אחד שטופל באהבה ובמסירות. נפח המנוע רצוי מדגמי ה-1300 CC פשוט חזקים יותר, נפח תא הנוסעים קטן ולא ממש מתאים למשפחה, אולי לשני מבוגרים וילד / כלב. מעבר לזה תני יותר פרטים לגבי הצרכים שלך ואולי תהיה אפשרות לעזור לך יותר. כמה אנשים מתוכננים לנסוע לטיולים? מה סגנון הטיולים העוברים בראשך? אזוריי טיולים מועדפים? רמת קושי הטיול? ממתין לתגובתך, גיל

טל_V

New member
אפרופו סוזוקי סמוראי ..

אני סטודנט שמחפש לקנות רכב .. אני כרגע בודק את השטח כדי לראות מה כדאי ומה לא. אחד הרכבים שבאים בחשבון הוא הסוזוקי סמוראי. האמת שנכנסתי לאתר סוזוקי ראיתי שיש עוד דגמים כמו ויטרה גימני וכו אבל בגלל שאני לא ממש מבדיל בינהם אני אתיחס לכולם כמיקשה אחת :) הייתי שמח לקבל את חוות דעתך/כם על הרכב (סמוראי) .. האם יש דברים חשובים שצריך לשים לב אליהם, כמה עולים טיפולים, כמה עולה לעשות תיקון מנוע, או החלפה (נהוג לעשות החלפות מנוע?!)?! התקציב שלי נע סביב 20K עד 30K בערך מה הייתם ממליצים? אני בעיקרון מתכוון לסוע עם הרכב בעיקר ללימודים ועבודה ומדי פעם לרדת לשטח לנסיעות וטיולים.

-רוני-

New member
סמוראי בחירה אידאלית

תחזוקה זולה כנ"ל הביטוח והטסט וחייה קטנה בשטח

טל_V

New member
איפה אפשר להשיג יותר חומר על הסמורא

הכוונה אם יש אתר שמכיל חומר על הסמוראי, משהו כמו המחירון האופנועים עם כמה מילים על כל דגם ושנה, מה לבדוק ומימה להזהר... . ועוד דבר, ראיתי רכב סמוראי שחיצונית נראה ממש לא רע (יחסית) אבל המנוע שלו כנראה דמם לבלי שוב .. השאלה שלי היא כמה עולה לקנות מנוע יד שניה במצב טוב? אני יודע שאצל הסוברואים יש אפשרות לקנות מנועים שמיובאים מחול במצב ממש לא רע, האם יש דבר כזה גם לסמוראים הקשוחים? :)

טל_V

New member
אמממ

את המחירון הזה אני כבר מכיר .. יש בו רק מחירי מחירון שזה ממש לא רע אבל לא זה :) מה שכן שירות כזה עוד לא היה לי (:) אם אתה קצת בעניני אופנועים (אני ממש אופנוען כבד .. יש לי ווספה) אז היית מכיר את הלוח של "מוטו" (מקווה שזה השם) שבו יש פירוט מעבר למחיר משהו בסיגנון של: לאופנוע מדגם X א==============א עד שנת 86 סבל מבעיות מנוע וסדקים בשילדה משנת 87 והלאה העניין טפל .... ועוד משהו, משהו כאן החליף פעם מנוע לסמוראי ?

benya

New member
נכון !! אים כי יש עוד אפשרויות

מצטרף להמלצה החמה לגבי הסמוראי. אם כי למי שמבלה את עיקר זמנו בכביש עדיפה ויטארה קצרה שנותנת איכות חיים משופרת בסדר גודל ביחס לסמוראי בכביש ואינה נופלת ממנו בהרבה בשטח. גם לויטארה אמינות יוצאת מן הכלל ועלות תחזוקה זולה מאוד. יש לי אחת כזו (ארוכה שנת 96) ובממוצע עלות אחזקתה השנתית קטנה מרכב פרטי רגיל. בהצלחה !!

DragonFairy7

New member
רכב שטח

האמת היא שטיילתי עם בסמוראי 5 ימים בטורקיה....והוא ממש ממש ממש מצא חן בעיניי :) אבל לפי מה שראיתי המחירון שלו די גבוה..... ובעיקרון מה שצריך להכנס באוטו זה נהג, נוסע ושלושה כלבים :) שניים בינוניים וחד קטן ומרגיז ועדיין אין לי הרבה נסיון בשטח מאחר ואין לי גישה לרכב אבל המשיכה שלי היא בעיקר למדבר...אז צריכה להיות לרכב עמידות טובה בפני חולות וסלעים :) וקושי....קל עד בינוני בתור התחלה ואתה יודע....עולים עם הזמן :) בטורקיה החבר שלי נהג על הסמוראי כי מחמת עצלות עוד לא היה לי רשיון אבל הרכב בהחלט הוכיח עוצמה ויכולת למרות היותו רכב שכור ומשומש לעייפה... והבעיה במחיר היא שלפי מיטב ידעתי עלויות הביטוח והטיפול הן גבוהות מאוד כך שמחיר הרכב חייב להיות נמוך יחסית....[אני עדיין נחשבת נהגת חדשה ככה שזה גם נכלל במחיר....אבל נשארה לי עוד שנה לשרוף עד שאני יוצאת מההגדרה]המון תודה על העזרה :)

benya

New member
נהג/ת חדש/ה

נהג/ת חדש/ה מייקר את ההוצאה על ביטוח לכל סוגי הרכב לגבי טיפולים אם נוגים כמו בן-אדם ולא כמו פרא-אדם הרכב מאוד אמין ואחזקתו זולה (במידה וגיל הרכב אינו מעל 8-10 שנים). נ.ב. את הטיול שלכם בטורקיה עשיתי לפני מספר שנים גם על גבי סמוראי. נהנתי מאוד גם מהדרך וגם מהרכב. בהצלחה

-רוני-

New member
שומר כיסו ירחק מהניבה

כמובן השאלה לאיזה דגם (שמעתי שהחדשות יותר טובות מודל 2002 אבל המחיר כמו יפני) אם אנו מדברים על מודלים עד 96 אז בהחלט עדיף כל רכב אחר הניבה בארץ ממודל 90-96 היה יבוא סדיר עד 95 וכמה רכבים מודל 96 שהובאו לארץ על ידי עולים מחבר העמים רכב בעיתי שנכון להיום גם חסרים חלקי חילוף היות ואין יבוא בקיצור לא מומלץ לא סחיר לא נותן תמורה לאאאאאאאאא חבל על הכסף

למעלה