רכב רפואי

משרד התחבורה - שאלה

האם יש מי מביניכם שאינו זכאי ל-תו נכה אבל כן יש לו הנחה באגרת הרישוי לרכבו ? תודה מתושלח הצעיר

BUILOOK

New member
תו חניה לנכה 28%

האם ניתן לקבל תו חניה לנכה צהל 28% על רגלים???ממשרד הביטחון והאם ניתן לקבל תו חניה מביטוח לאומי?????????????? מה ידוע לחברי הפורום תודה

בני1234

New member
תו נכה

ידידי הצעיר תו נכה ואגרת רישוי הינם שני דברים שונים פטור מאגרת רישוי ניתנת לכל מי שיש לו מעל 60% נכות תו נכה מקבלים בעלי פגימה לויקומוטורית מקווה שעזרתי

עָנת

New member
ערב טוב../images/Emo140.gif

הזכאות לרכב רפואי,היא על סמך סוג הפגיעה+אחוזים
{מביאה ציטוט ממאמר רכב רפואי}
הנכים העומדים באחד מהקריטריונים הבאים יהיו זכאים לרכב רפואי עד 1600 סמ"ק: א. נכה שנקבעו לו 50% נכות כוללת ויותר, (אין הגבלה לסוג הפגיעה). ב. נכה שנקבעו לו 50% נכות לא משוקללים כולם על המערכת הלוקומוטרית. ג. נכה שנקבעו לו 55% נכות לא משוקללים 10% מתוכם על המערכת הלוקומוטרית. ד. נכה שדרגת נכותו המוכרת על גפיים תחתונות הינה : 49% - 30%. הנכים העומדים באחד מהקריטריונים הבאים יהיו זכאים לרכב רפואי עד 1800 סמ"ק : א. נכה הזכאי לרכב רפואי 1600 סמ"ק אך המכון לבטיחות בדרכים הגביל אותו בהגה כח. ב. נכה שנקבעו לו הנכויות הבאות : 50% קטוע יד וכן 30% ליקוי ראייה בעין אחת. ג. נכה שנקבעו לו 100% נכות בגין עיוורון בלבד.
לפיכך,לא נראה לי שבגין 28% יש זכאות לתו נכה
לגבי ביטוח לאומי:לא נראה לי שהינך יכול לקבל אישור מהם,היות והאחוזים הם ממשרד הביטחון

בני1234

New member
שלום לענת

השואל שאל על תו חניה, ונתת את הקריטריונים לזכאות לרכב רפואי. שני דברים שונים לילה וטוב

עָנת

New member
הי בני../images/Emo24.gif

שני הדברים הללו בהחלט שונים. אבל יש בינהם קשר.(הסקת מסקנות
) מי שלא זכאי לרכב רפואי,בהכרח לא זכאי לתו חנייה לא
לילה טוב.

AVI359

New member
תוספת לענת

שלום רב לא כל מי שזכאי לרכב רפואי זכאי לתו נכה החל מ 30% פגיעות רגל בלבד פגיעות כלליות לא זכאים ממשהב"ט אלא מ 60% ממשרד הבריאת עם יוכיחו שאינם יכולים להסתדר ללא רכב רפואי. אני נכה 100%+ וחונה רק היכן שישנה חניה אף על פי שיש לי תו נכה,מה קרה לי?אני עדיין חי,מספיק עם הפינוק,אין חניה, תשלמו!!!אתם לא אזרחים במדינת ישראל?כן גם אני משלם אם אין ברירה. בברכה אבי

עָנת

New member
../images/Emo32.gif חנייה

בגין נכותי(קטיעת רגל מתחת לברך) יש לי תו נכה
לרוב אני חונה בחניות רגילות(לא של נכים) ואני לא מתביישת להודות,שכאשר אין חנייה אני חונה בחניית נכים
(רוצה להדגיש כי אם לא היה ברשותי תו נכה,לא היה עולה בדעתי לחנות בחניות נכים
לצערנו,לא חסר מכוניות נטולות תו נכה,שחונות בחניות שמיועדות לנכים
)

BUILOOK

New member
אתם מדברים עליד

תו נכה ניתן לנכה בגין פגיעה ברגלים,גם אם אין לורכב רפואי,זה ניתן ע"י משרד התחבורה,ותבדקו את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!1

shanis

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

להנחה באגרת הרישוי זכאי מי שיש לו רכב רפואי עד כמה שאני יודע.

בני1234

New member
בדכ אנני טועה

אבל לפעמים........... רק מלאכים אינם תוהים.........

ינשוף23

New member
גם הפעם אתה לא טועה!../images/Emo13.gif

לא כל בעל רכב רפואי מקבל תו נכה. ואכן הדבר תלוי גם באחוזים.ובמגבלה הקיימת. כל טוב ינשוף.

תו נכה

משהב"ט לא כל כך שש לתת אישור על זכאות לרכב רפואי. וזאת למרות שברכישה הראשונה או באישור החלפה נרשם - ( אם אינני טועה ) תנועתו ללא רכב מסכנת את בריאותו ( סליחה אם אני טועה בניסוח ).

עָנת

New member
מביאה ציטוט מ"פורטל התחבורה"

מי רשאי לקבל תו חניה נכה משרד הבטחון נכה שיש לו אישור מלשכת הבריאות בעל תעודת עיוור מקבל אישור לתו בלבד - מרופא אגף הרישוי :נכה המבקש תו נכה או אגרת נכה יש להביא אישור מלשכת הבריאות שבו רשום כי הוא נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות או שדרגת נכותו מגיעה ל- 60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו מוגבל בהליכה וזקוק לכסא גלגלים (לנכה) לצורך ניידותו .(אישור זה של לשכת הבריאות שבו רשום האמור תקף הן לאגרה והן לתו (ואין צורך להפנותו לרופא אגף הרישוי .משלם אגרת נכה - פטור גם מאגרת שינוי רישום בעלות בעת קניה ובעת מכירה העברת בעלות מנכה :קבלת תו נכה .נכה שאין לו אישור ממשרד הבריאות או משרד הביטחון יכול לקבל תו נכה בלבד, אינו יכול לקבל פטור מאגרת רישוי .לצורך קבלת תו נכה עליו להמציא למשרד הרישוי אישורים רפואיים עדכניים המעידים על המחלה מי שיש לו אישור מהרופא המוסמך של לשכת הבריאות, משרד הביטחון או תעודת עיוור מי מקבל תו ממשרד העבודה ואישור מרופא האגף נלקח מ"פורטל תחבורה"

carmelz

New member
רכב 1800

ענת אני מחזיר אותך קצת אחורה בשירשור. אמרת שנכה של 30% בעין (אובדן ראיה) זכאי לרכב 1800? איפה אפשר למצוא אסמכתא כתובה לדבר הזה?

למעלה