רכב רפואי

siglia

New member
רכב רפואי

שלום לכם אני אשתו של נכה צהל, הזכאי לרכב רפואי. אני מבקשת לשאול: רכב רפואי הינו כמוגדר בחוק,האם ניתן להחיל שינוי מועד ההחלפה בדיעבד? האם יש מי שמוסמך בחוק, להגדיר מחדש את מועד ההחלפה? ככלל למיטב הבנתי זכויות הנכים מוגדרות בחוק,למיטב ידיעתי יש צורך בהסמכה בחוק או חיקוק כדי להרע את זכויות הנכים. לסיום, אין להתייחס לשנוי המיוחס שהתקבל על ידי אירגון נכי צה"ל, כאצילות נפש והשתתפות במצוקת המדינה.נראה כי מדובר בקיפוח חלק מסויים של הנכים (מדובר בשנוי שיחול לשנה אחת בלבד)ופגיעה בקניינם שזה ודאי בניגוד למספר חוקי יסוד. נראה לי כי השלמת כספים לשם ירידת ערך וכ יעלו הרבה יותר מאשר השארת מועד ההחלפה על כנו.(ירדית ערך בשנה רביעית המצטבר היא עצומה ושוות ערך לפטור ממיסים. עם קצת מאמץ נראה כי ניתן להשתתף במאמץ הכלכלי מכספים אחרים שצורמים בהרבה מאשר נעשה בפועל ואולי לראשי ארגון נכי צהל אין ממש בעיה כי התיקון אינו חל על רכבי מדינה ולכן הם גם יוכרו כיפי נפש וגם יסעו ברכב חדש. חג שמח וכשר ונסיעה זהירה

ינשוף23

New member
מסכים עם כל מילה אבל ברשותך...?

לא הבנתי את הקטע של"ירדית ערך בשנה רביעית המצטבר היא עצומה ושוות ערך לפטור ממיסים".למה הכוונה?תודה וחג שמח. ינשוף.

siglia

New member
תגובה

בטעות נשלחה אליך באופן ישיר,אני מקווה שזה בסדר

צהריים טובים לך וחג שמח...

קודם כל אני בהחלט מצסכים עם מה שאת אומרת...בכלל אני חושב שמשרד הבטחון רק פוגע בנו עם כל הקיצוצים והחוקים החדשים.אבל אין מה לעשות כל כך בנידון בטח שלא בשלב הזה.כי כל המשק נמצא בתקופה גרועה.ואת זה אנחנו יודעים.עד כמה שאני יודע.מועד החלפת הרכב שונה.וכיום ניתן להחליך רכב חדש כל ארבע שנים.ולא כמו שהיה עד לא מזמן כל שלוש וחצי שנים.מי שקבע את זה.זה שר הבטחון בשיתוף עם כל גורמי משרד הבטחון הבכירים.אני יכול להבטיח לך בוודאות כאחד שמעורב המון בארגון נכי צה"ל.שגם עלייהם העניין לא מקובל ואני יודע בוודאות שיש שם אנשים שמנסים לשנות את החוקים.ולדאוג שנכים לא יפגעו מהחוקים וההוראות החדשים.לצערי כרגכ אף אחד מהם לא ממש מצליח לשנות.אבל מנסים כל הזמן.והתיקון כן חל על רכבי מדינה כרגע. שוב אני אומר אני אישית לא מסכים עם זה בכלל.בי כרגע זה לא פוגע. אבל כנכה צה"ל אני רואה את האנשים שכן ניפגעים.כולל חברים שלי וזה כואב לי ומכעיס אותי מאד. מקווה שהכל יסתדר וישתנה על הצד הטוב ביותר. שיהיה לך המשך יום נפלא...וחג שמח...

siglia

New member
תגובה

הפעולות שבוצעו באמצעות "הוראת שעה" ואשר עדיין לא אושרו הינן פגיעה בזכויות יסוד, אני לא בטוחה שזה יעמוד במבחן בג"צ. ובעיקר כאשר הקיפוח נעשה רק לחלק מסויים של הזכאים ובעוד שכל השאר לא יפגעו.(להזכירך מדובר רק בשנה אחת). אף אחד אינו יודע עלות של רכב רפואי בעוד שנה וההשלמות של משרד הביטחון כגון קילומטרז גבוה או תאונות הן ממילא מופיעות בחוק הקיים וזו אינה הטבה חדשה. המרגיז מכל שנציגי ארגון נכי צה"ל הסכימו לויתורים שבעליל אינם פוגעים בהם וכך נראה גם שיקול הדעת שהפעילו. נמנעתי מלהלין על הסכמה לקיצוץ הוצאות טלפון, למרות שברור לחלוטין כי "המסכימים עצמם" אינם זקוקים לזה כי טלפונים וסלולריים במסגרת תפקידם. ההשתתפות במשימות לאומיות זה דבר יפה,הקרבת רווחתם של נכי צה"ל זה דבר לא יפה.הייתי שמחה לראות כי רוח ימים קשים אלה תגרום לנציגי הארגון לותר על חלק מתנאי השתכרותם המופרזת או קיצוץ בהוצאות.

למעלה