רכב רפואי

hanan.s

New member
רכב רפואי ../images/Emo53.gif

שלום לכולם , אחי הגדול נכה צהל וזכאי לרכב רפואי 1600 סמ"ק , מכיוון שאין לו רישיון נהיגה , והוא לא נמצא קשיר ללמוד נהיגה לקחתי על עצמי להיות הנהג שלו עד כאן הכל בסדר, לפני 8 חודשים התחיל הסיוט הניסיון להשיג את הרכב , הייתי במשרד הביטחון וחתמתי על טפסים שמטילים עליי את האחריות לרכב לאחר מכן נאמר לנו לחכות לתשובה חיכינו חודשיים וחצי ולבסוף קיבלנו מכתב שבו מצויין שלאחי לא מגיע הרכב מכיוון שהוא נפסל ע"יי משרד התחבורה כלא מתאים לנהיגה (וללמוד נהיגה) , באותו מכתב מתל אביב לא רשום שום דבר עליי בתור נהג, ובכל זאת הוא לא יכול לקבל את הרכב , מפנייתי לעובדת סוציאלית שלו נאמר לי שנפסלנו מכיוון שהוא גר בחיפה ואני בעכו ,ובנוסף אני גם עובד ולא יכול להיות לרשותו מתי שהוא רוצה , ואני שואל למרות שאני התחייבתי לשרת אותו ללא כל תמורה ומזמני החופשי ,ושעות העבודה שלי מקבילות לשעות עבודה שלו כך שהוא לא זקוק לי בשעות אלו ובמידה וכן התחייבתי למרות עבודתי (שמאפשרת לי גמישות בשעות) להיות לשירתו בכל שעה . לסיכום האם מוצדקת דחייתם ? יש לציין שיחסם של אותה עובדת סוציאלית וכל מי שקשור לנושא במשרד הביטחון מזלזל ,חסר סבלנות , ונראה לי שהם יעשו הכל כדי להקשות על אחי את החיים ,חוסר האכפתיות מרגיז ולא רק בנושא הזה . חשוב לציין : אין במשפחתי מישהו שיכול לשמש לו כנהג חוץ ממני . בנוסף ישלי רישיון נהיגה 10 שנים ללא כל עבירות. מי שיכול לייעץ מניסיון בנושא זה אני השמח לקבל את תגובתכם המלומדת תודה מראש על כל עזרה חנן

עומר י

New member
רכב רפואי (נהיגה על ידי אחר)

שלום, על פי הוראות אגף השיקום הרכב הרפואי ניתן לשימושו הבלעדי של הנכה ואסור לו להעביר את השימוש בו לאדם אחר (הנכה יכול להתיר הנהיגה בו לאדם אחר אך לא להעבירו באופן קבוע לשימושו של אחר) או למכור אותו לפני מועד ההחלפה (אחרת תבוטל זכאותו). תנאי בסיסי לזכאות לרכב רפואי הוא כי לנכה יהא רשיון נהיגה בר-תוקף. נכים, שלגביהם נקבע על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכם כי אינם כשירים לנהיגה, זכאים לקבל רכב רפואי לפי המפורט להלן: 1. נכים בדרגת נכות 100% בסוגי פגימה שונים (למעט נכים פגועי נפש שרשיון נהיגתם נשלל בגין פגימה זו); 2. נכים פגועי עיניים בדרגת נכות 50%-99%, זכאים לרכב בנפח 1,600 סמ"ק; 3. פגועי רגליים בדרגת נכות 30% ויותר ופגועי ראש עם נזק מוחי, כוויות והמיפלגיה בדרגת נכות 50% ויותר, זכאים לרכב כפי שניתן לנכה הנוהג בעצמו. יודגש כי על פי לשון הוראת האגף, זכאותם של נכים אלה תוכר אך ורק אם יש להם בן משפחה המתגורר בקרבתם ומוכן לשמש להם נהג ללא תשלום או שאושר להם ליווי על ידי משרד הביטחון (והדבר אושר על ידי מנהל לשכת השיקום המחוזית). לאור האמור, עמדתו של קצין התגמולים אינה בלתי מובנת, עצם זאת שאתה עובד וגר בעיר אחרת, מהווה בעיה כי לכאורה אחיך אינו זכאי לרכב רפואי כי אינו יכול לנהוג בעצמו. גישה מזלזלת ובלתי איכפתית אינה ראוייה, אולם עליך להבין כי אגף השיקום עובד על בסיס הוראות אשר לכאורה אין לסטות מהן. עם זאת יתכן שיש מקום לפנות בבקשה בכתב לראש אגף השיקום. החלטתו של זה היא סופית.

למעלה