רכב מליסינג יד 01

רכב מליסינג יד 01

ברכישת רכב חדש בליסינג מימוני, אמרו לי כי הרכב יהיה רשום על שמי כיד 01, בעוד הם ירשמו כיד 00.
האם זה אומר שהם לא נחשבים יד כלל? או שברכישה רגילה מהיבואן הלקוח מופיע כיד 00?

תודה.

ceyal

New member
באף רשיון לא רשום איזה יד הבעלים הנוכחיים

רשום בעלים קודמים.
כך שאם רשום בעלים קודמים 0 זה אומר שהבעלים הנוכחיים הם יד ראשונה.
אם הליסינג רשומים כיד ראשונה, אתה תהיה היד השניה (כלומר בעלים קודמים 1-חברת הליסינג)

כשאתה קונה רכב חדש מהיבואן אתה תהיה הבעלים הראשונים ולכן כשהרשיון יהיה על שמך, יופיע 0 בבעלים קודמים.

בדקתי

ובכן הרכב הקודם שלי נרכש מהיבואן 0 קילומטר. ברישיון רשום בעלים קודמים 01
ברכב החדש שהזמנתי מליסינג רשום בחוזה שאני אהיה 01, כלומר שהליסינג הוא 00.
האם השתנה משהו בשנים האחרונות בתקנות של עניין זה? (ועדת זליכה משהו?)
או שהסיבה היא שהקודם נרשם ע"ש היבואן כי היה ברשותו שנה, וממילא נחשב ממש בעלים, ואילו הנוכחי (הליסינג) לא עברה עליו שנה ויש דבר כזה שנקרא יד 0?

ceyal

New member
מה שכתבת בסוף.

הבעלים לאחר שנה הוא היבואן. ובליסינג הבעלים הראשונים זה חברת הליסינג שקונה את הרכב מהיבואן ואתה יד שניה.
יד 0 זה כשהרכב מגיע מהמפעל ועד שהוא נרשם על השם של הקונה.

אז איך ייתכן

שאהיה רשום כיד 01 אם הליסינג רכשו מהיבואן והם בעצם יד 01?
ובאמת רשום בחוזה שזה נרכש על ידם כיד ראשונה 0 קילומטר, ז"א שאני אמור להיות רשום כיד 02, לא?

enigo

New member
שוב, לאט...

מה שרשום ברשיון הוא מספר הבעלים הקודמים. אם רשום ברשיון שלך "01" - משמע היה בעלים קודם אחד לאוטו, ואתה יד שניה. לזה שיקנה ממך - ויהיה יד שלישית - יהיה רשום ברשיון "02".

את זה הבנתי

מה שלא הבנתי - מדוע ברכב שהזמנתי מליסינג יהיה רשום מספר בעלים קודמים 00, למרות שבפועל הליסינג רכש בעצמו מהיבואן. לדבריך אמור להיות רשום מספר בעלים קודמים 01 (וזה הליסינג)? בחוזה רשום שאני אהיה רשום כיד 01.
איפה טעיתי?

ceyal

New member
אם ברשיון יהיה רשום בעלים קודמים 01

אתה תהיה היד השניה
אם בחוזה רשום שאתה יד ראשונה\ ברשיון צריך להופיע בעלים קודמים 0

נכון. וכיון שלמעשה יהיה רשום בעלים קודמים 0

אינני מבין איך זה יתכן, הלא הליסינג כבר נחשב יד אם הוא קונה מהיבואן, וצריך אם כן שירשם בעלים קודמים 01?
בפועל, בחוזה נרשם בפירוש שאני - הלקוח - אהיה 01, דהיינו שהליסינג הוא ה - 00, איך זה יתכן?

מקוה שאני לא מטריד סתם...

אולי אוסיף להסביר -

למעשה אני מקבל הנחה גדולה ממחירון היבואן הרשמי, מפני שהליסינג מזמין כמות ומקבל הנחה, כך הסבירו לי בכל מקום, ואני שרכשתי ממנו מקבל חלק מההנחה.
לכן אינני מבין איך ייתכן שמצד אחד תהיה הנחה (שזה אומר שזה ירשם תחילה על שמו שכן הוא הקונה הראשון שהזמין מהיבואן), ומאידך אני אחשב כיד 01 דהיינו לכאורה שאין בעלים קודמים?

fazer

New member
אתה לא "תחשב כיד 01"

אלא ברישיון הרכב יהיה רשום "בעלים קודמים: 01" - אלו שני דברים שונים לגמרי - אתה תהיה יד שניה.

יד ראשונה: חברת הליסינג (רישום ברישיון: "בעלים קודמים: 00")
יד שניה: שי טיילור (רישום ברישיון: "בעלים קודמים: 01")
יד שלישית: מי שיקנה ממך את האוטו מתישהו (רישום ברישיון: "בעלים קודמים: 02")

יש?

dani666

New member
לאחרונה יש אפשרות לחברות ליסינג למכור ...

...רכבים חדשים (ללא בעלות קודמת של הליסינג).

יחד עם זאת, הייתי מברר טוב טוב האם זאת הכוונה או שההסבר שלהם לוקה בחסר ויהיה רשום "01". כמובן שיהיה (או לפחות, צריך להיות) הבדל במחירים בין רכב מליסינג שברישיון רשום "00" (שהוא כמו רכב שנקנה מכל סוכן אחר) לבין רכב שרשום "01".

ceyal

New member
לשון החוזה נתון לפרשנויות

תשאל תברר טוב טוב ותחתים אותם על נספח שברשיון רשום 00 ואתה הבעלים הראשון.
אם טעית זה יעלה לך הרבה מאד.

fazer

New member
האמת שאם זו לשון החוזה

אז היא לא נתונה לפרשנות: אם כתוב ש"הלקוח ירשם כבעלים 01" אז זה אומר שהוא הבעלים הראשון, כיון שלא כתוב שם "ברישיון יהיה כתוב שבבעלויות קודמות יופיע 01". עורכי דין חיים מהתפלפלויות כאלו, תשאל את שלושת המוסקיטרים שלך

ceyal

New member
לא יודע. אני הייתי מעדיף שיהיה רשום במפורש

הלקוח ירשם כבעלים הראשונים וברשיון יופיע בעלים קודמים 00.
אבל זה רק אני

אולי בגלל שלושת המוסקיטרים שלי

enigo

New member
האפשרות הזו לא נתונה להחלטת חברת הליסינג

זה הליך רכישה אחר מההתחלה - כבר מהשלב שבו היבואן מוכר לחברת הליסינג, כי הוא צריך לא לעשות רישוי לרכב. ומכיוון שזה לא בדיוק האינטרס של היבואן לארגן תחרות לדילרים שלו, העסק די תקוע.

למעלה