רכב הגעש החדש

Amitg

New member
גיא, הקדמת אותי!

אני מתכוון לעשות בקרוב "בוק" לרכב ההצלה החדש שגם ת"א קיבלה

BoSco

New member
תתחדשו!!!!!!

נראה רכב יפה אפשר גם לשים לב לניילונים שיצאו מהריפודים הם על הריצפה

רכב ממש יפה!!!!!!

רק חבל שאין לא מנוף כמו ברכב חילוץ והצלה הכבד שלנו(הרצליה)ציקלון הוא רכב מצוין.... זה חיסרון ענקי. תתחדשו כל מי שקיבל את הרכב געש הזה עם אני לא טועה קיבלו אותו תל אביב הגליל המערבי באר שבע וחדרה עם טעיתי או החסרתי מישהו תתכנו אותי

homer jay

New member
לגבי המנוף "אייל"

תסתכל בחתך האירועים ב-15 שנה האחרונות בארץ... לא השתמשו ואפילו לא פעם אחת!!!! בכול הארץ במנוף האייל. לדעתי גם לא ישתמשו. במידה ויש אירוע שמצריך שימוש במנוף בדר"כ מדובר במשקלים שהמנוף הזה יכול לחלום עליהם.... בגלל זה החליטו ברכב החילוץ החדש לא לשים את היחידת מנוף "אייל". סתם תופס מקום של ציוד אחר מכביד על הרכב בצורה משמעותית מסרבל אותו ומיותר לחלוטין! לפי מה שהבנתי ההנדסת אנוש ברכב החדש מאוד גבוהה. בהזדמנות נראה מה הוא שווה :))) יום נעים :)

fireman

New member
אבנר

מדובר על הרכב "געש" מהדור החדש ולא על הרכב "געש" של רמת גן הוא דיי חריג בצי הרכבים של שרותי הכבאות בארץ (מרצדס 1124)

TAFD

New member
תרשו לי לחלוק עליכם

בעניין השימוש במנוף האייל. ברור שהוא לא דבר שמשתמשים בו ביום-יום, אבל יש בו שימוש בחילוצים שונים והוא עשוי להיות חשוב, לכם אולי לא יצא לראות אותו בפעולה, אבל לי יצא כמה פעמים להיות באירועים שהיה בו צורך ולדעתי יש הצדקה להחזקה ולקיום שלו על רכבי הגעש.

fireman

New member
רותם תראה לא מדובר בעניין של

להצדיק או לא היכולות שלו לא מצדיקות את ההפחתת מקום שיש על הרכב ואת תוספת המשקל הבהחלט לא מבוטלת שמתווספת על הרכב בשביל עבודות שנעשות פעם ב.... גם אני וגם אתה יודעים שאם יצטרכו מנוף יזמינו מחברה אזרחית כי היכולת של המנוף הזה היא ביזיון אני חושב שהיה יותר חכם לבנות את הרכב חילוץ הזה על מרכב הרבה יותר גדול כמו של האשד לדוגמא ולהרכיב עליו מנוף הרמה גדול בעל יכולת הרמה של 80 טון/מטר שיהיו לו יכולות רבות ומגוונות עד לכדי הפיכת משאית לתשומת לבכם עלות ההפעלה של המנוף שעבד בתרגיל ברמת גן ששיך לחברת מנופי אבי הגיע לכדי 40 אלף שקל.....למרות שמדובר במנוף שונה לגמרי, גורמים אזרחיים גובים כסף רב בעבור השירות שהם נותנים ובעיקר אם מדובר בעתות חירום בזמנו שילמה עיריית באר שבע לחברת מנופי אבי קרוב ל200 אלף שקל לחברת מנופי אבי בשביל עבודה של שני מנופים באתר קריסת הגג בבית הספר מקיף ו בב"ש

fireman

New member
אני דווקא חושב שזה אחד הרכבים

היותר מכוערים שיש, מעולם לא אהבתי את העיצוב של המשאיות של מאן, זה נראה כמו קופסא עם חלון אגב הרצל הכבאי שמו של רכב החילוץ הישן הוא "געש" גם כן, השם "ציקלון" שניתן להם בהתחלה שונה משום ש"ציקלון" הוא השם של הגז בו השתמשו בשואה ולכן השם הוחלף ל"געש" לגבי האיגודים שכבר קיבלו אותו עד כמה שידוע לי זה ירושלים, תל אביב, חדרה וגליל מערבי. ש"כ ב"ש אמורים לקבל אותו בחודש-חודשיים הקרובים במידה ולא יהיו הפתעות נוספות עד כמה שידוע לי אמורים להיות 7/9 רכבים כאלו שאמורים להיות מחולקים בין האיגודים השונים לגבי עניין מנוף ה"אייל" אני חושב שבאופן בסיסי רותם צודק, אני נמצא בכיבוי אש כבר 5 שנים ומעולם לא יצא לי לראות את המנוף הזה בפעילות מבצעית אלא רק באימונים, בגדול יכולת הרמה של 4 טון/מטר היא מאוד עלובה כי אי אפשר למקם את הרכב במרחק של מטר מהאלמנט ולכן כל התרחקות מהרכב עצמו פירושה הקטנה משמעותית ביכולת ההרמה של המנוף עד לכדי 600 ק"ג בנקודה הרחוקה ביותר (משקל שזהה למשקלם של 12 שקי מלט) בכל המקרים שהיה צורך במנוף הוזעק סיוע מחברה אזרחית משום שהמנוף הספציפי אינו מסוגל לתת את המענה ולכן אני חושב גם כן שהוא מיותר

fireman

New member
יש מישהו שיכול לתת סקירה מפורטת

לגבי הציוד שנמצא ברכב?

w i s d o m

New member
רכבי הצלה לדורותיהם

מעט היסטוריה:בשנות השבעים בכל תחנה מתקדמת היה ארגז ובו מספר כלי עבודה ולמתקדמים במיוחד היה מכשיר ריתוך(אוטגן) בשנת 85 נבנו מספר רכבי הצלה עם מנוף אחורי וכושר הרמה של 5t"m וכמובן מגדל תאורה שכיונונו לצדדים נעשה ע"י חבל ,הרכב צויד באמצעים לטיפול בת.דרכים,התמוטתיות ועוד....וכן במחולל זרם(גנרטור)עם יכולות מרשימות20KVA בתחילת שנות התשעים, נבנו מספר רכבי חילוץ קלים על שלדה של מרצדס 410-D שאופיינו בזריזותם בטיפול בתאונות דרכים ובארועי חילוץ קלים. רכבי ההצלה החדשים תוכננו מספר שנים, לאחר שנבחנו הדרישות המבצעיות (דמ"צ) וכן נבחנו שיטות החילוץ על סוגיהם בחו"ל, הרכב מאופיין בציוד חדיש לפינוי וחילוץ כתוצאה מהתמוטטות, ציוד הידראולי ופנאומטי רב וכמובן ערכות רבות לחילוצים מגוונים דבר שלא היה קיים עד היום. לגבי המנוף אכן היתה התלבטות רבה, מחד התקנת מנוף היתה מאלצת להשתמש בשלדה גדולה יותר מעל 15 טון עם כל המשמעויות, ומאידך השימוש עד היום לצרכי חילוץ שכיחים מאוד, מה עוד שברכב מותקנת קננת עם יכולת גרירה מרשים. מקווה שהייתי לעזר.

homer jay

New member
אההם אההם

בשנת 1980 החל יבוא של רכבים מתוצרת magirus deutz הם עמדו כ 7 שנים ורק בשנת 1987 חולקו לתחנות. רכב נטול מנף אייל על שילדת איווקו. את הרכב הביאו מחו"ל ואת הרכב זיוודו בארץ במכשירי חילוץ מתקדמים הכוללים מסורים כריות הרמה מערכות נשימה שמיכות קפיצה כרית קפיצה וכלי חיתוך ופיסוק. זה הרכב שעד היום מתפקד כרכב חילוץ בחולון... למה הוא ישב 7 שנים אי שם זה עוד ענין בירוקרטי סביר להניח אבל... ד"א רכבי היציאה ראשונה שהגיעו בשנת 80 מתוצרת מאגירוס היו כולם מצוידים בציוד חיתוך וחילוץ שיוצרו ע"י לוקאס. יום נעים

w i s d o m

New member
מעט סדר בהסטוריה

לידעתך רכבי המגירוס הראשונים הגיעו בשנת 62 בשנת 80 יובאו 8 רכבי מגירוס-240 ע"י החברה למשק וכלכלה ונמסרו לבניה לחברת "שניטמן"בגמר הבניה חלו חילוקי דעות כספיים שנדונו בבית-משפט והרכבים קורקעו במשך 8 שנים רכבי ההצלה(מרצדס)מסוף שנות ה80 נבנו במפעל בית-אלפא והיו מצוידים בין היתר בערכת לוקאס למעט הרכב של חולון שהינו חריג והיחיד מסוגו בארץ,ובמקור היה מיועד לש"כ בני-ברק

homer jay

New member
אני לא חושב שאנחנו מדברים ....

על אותו הדבר.. לחולון אין רכב חילוץ תוצרת מרצדס כי אם מתוצרת מאגירוס שזווד במפעלי התכוף והוא 192. הוא מודל 1980. יום טוב :)

fireman

New member
אם אפשר....הייתי רוצה לדעת באיזו

שלדה של מרצדס מדובר? 1113 שאכן יוצרה במהלך שנות ה80 או בשלדת 410 שיוצרה בתחילת שנות התשעים שכן שנתון הייצור הראשון של ה D410 הוא 1993

סקירה של הרכב החדש

עלות הרכת מסתכמת בסביבות 2.2 מליון ש"ח. הרכב תוכנן בתקופת זמן של שנתיים והוא כולל כ-121 פריטים. חלק מהם: *ברכב קיים תותח משוכלל היורה חבל למרחק של יותר מ-100 מטר כדי לחלץ ע"י גלישה בחבל לכודים במצוקים או במרחקים. *צידו השמאלי של הרכב מיועד לחילוץ מבורות ע"י הקמת מבנה כמיל אוהל ובמרכזו מנוף המוריד ציוד הצלה קיבוע וחילוץ של הניצול והעלתו בשלום. *הציוד מאפשר חדירה לתוך עומק בור או שברי הריסות לבדוק ולצלם אם יש אנשים הלכודים בפנים. בראש המוט מותקן מערכת טלפונית וניתן לתקשר עם הלכוד בעזרת מסך. * ברכב יש סירה לצוות של שישה כבאים, המיועדת לחילוץ לכודים בשטפונות, באגמים ובמאגרי מים שונים. בסירה מותקנים חגורות הצלה, חליפות סערה השומרות על חום גופם של הנצולים. *צידו האחורי של הרכב מצוייד בשלל אביזרים מתקדמים לטיפול בקריסת מבנים כדוגמת אסון ורסאי. הציוד מסוגל לייצב את המבנה הקורס על מנת לבצע פעולות חילוץ. *ציוד נוסף מיועד לקידוח חיתוך וניסור של קורות בטון ופלדה ע"י לחץ אוויר ומים. ישנו משור חשמלי שחותך קירות ובלוקים במהירות מירבית על מנת לחץ לכודים מתחת להריסות. *חידוש נוסף הוא כריות אוויר המסוגלות להרים 60 טון (!) של תקרה. ייתרון נוסף בהם שהם מסוגלות להגיע למקומות שמנופים לא. *ברכב יש 6 גלגלאות שרשרת להרמת משקולות בכל תנאי טח עד 5 טון וכן ג´ק המסוגל להרים משקל ע"י לחץ שמן של 50 טון. *ברכב קיים גנרטור רב עוצמה ומלבד מערכת הפרוזקטורים הקיימת ניתן להקים עוד 2 חצובות להאיר שטח רחב מימדים. *ברכב קיימים סולמות ניידים המסוגלים להגיע לגובה של 5 קומות. *קיימת מערכת נשימה אישית, ומערכת תקשורת חוטית ללא גלי רדיו כדי למנוע פיצוץ במקום שיש ריכוז גבוה של אדים רעילים. *הרכב בעל 8 הילוכים.

Y.G.J

New member
ממש ביצת קינדר...

כל כך הרבה הפתעות בפנים?! צריך לתת לו שם יותר מתוק

למעלה