רכב בתלוש השכר

gokoby

New member
רכב בתלוש השכר

עד לפני מס´ חודשים הופיע בתלוש השכר שלי: 01 משכורת - X 10 משכורת רכב - Y סה"כ - X-Y מלפני מס´ חודשים שונה סגנון תלוש השכר וכעת הוא מחולק לפי שכר לקרן פנסיה, שכר לביטוח מנהלם ושכר ללא זכויות, כאשר סעיף הרכב אינו כלול כלל בתלוש השכר. התייעצתי לרגל סוף השנה בנושא הפרשה עצמאית לקופת גמל, ונאמר לי שמכיוון שהמרכיב הרכב אינו מופיע בתלוש השכר אינו יכול להחשב כמרכיב בסך ההפרשות לקופת הגמל. האם עובדה זו נכונה? האם הוצאת מרכיב הרכב מהשכר נחשב להרעה בתנאים? מה ניתן לעשות במצב זה כדי לקבל את ההטבה גם בגין הרכב?

PINIZ

New member
רכב בתלוש

1. חסרים לי הפרטים הבאים: א. האם שכר הברוטו שלך גדל או קטן כתוצאה מהתיקון? ב. האם ידועה לך הסיבה לאי תשלום עבור שווי רכב? ג. בכל מיקרה בעד תשלום שווי רכב לא מגיעות זכויות סוציאליות.

gokoby

New member
רכב בתלוש

1. טכנית שכר הברוטו נשאר אותו הדבר (כל עוד אני משתמש ברכב), אך ברגע שאחליט שאינו מעוניין לקחת רכב (בתום תקופת הליסינג) שכר הברוטו אמור לגדול בעלות הרכב - וזה השכר שנסגר איתי בחוזה העבודה (כל השכר יהיה זכאי להטבות סוציאליות. - בעצם מכיוון שבחרתי לקחת רכב ההטבות הסוציאליות נפגעו מיידית). 2. אין סיבה ברורה שהוסברה לי. 3. בגין תשלום שווי רכב (לפי קבוצות סוג רכב - במקרה שלי 1000ש"ח), אני יודע שלא מגיעות זכויות סוציאליות, אך בעבור תשלום לרכב (לחברת הליסינג), תשלום שאינו משתתף עפ"י הגדרת החברה בהפרשות סוציאליות חודשיות כגון ביטוח מנהלים.... אמור להיות זכאי להטבה של הפרשה עצמאית לקופת גמל. השאלות שלי אם כך: האם עובדה זו נכונה (תשלום לרכב אמור להיות זכאי להטבה של הפרשה עצמאית לקופת גמל)? מה ניתן לעשות במצב זה כדי לקבל את ההטבה גם בגין הרכב (איך ניתן להוכיח שאכן ישנו תשלום לרכב שאינו מחושב לצורך הפרשות סוציאליות)?

למעלה