רכבת לילה לקהיר

• פותח הנושא T P
  • פורסם בתאריך

T P

New member
רכבת לילה לקהיר

שלום לכל חברי הפורום.. שמעתי לאחרונה מחבר טענה שהשיר של משינה "רכבת לילה לקהיר" נכתב בהשראת שיבטה (בין השאר כי חברי הלהקה שירתו בתותחנים). ידוע לכם משהו על העניין? ותפרטו.. בתודה מראש!

בעקרון ...

אני סגור על זה שיש קשר כללי לשיר "NIGHT BOAT TO CAIRO" של מדנס... אבל בזה ה"הארדקור" של הפורום יעזור יותר. מה שכן, גם אני התחלתי בתותחנים. אם יש קשר כללי לעניין הזה - אני יכול להזדהות איתו. מיליארד זבובים לא טועים : שיבטה חרא של מקום

בלללעעע

New member
שיבטה קיימת והעולם שותק

חחח חפרו לי בשכל עם המשפט הזה

רכבת לילה

הסיפור היותר בולט על השיר, הוא שבמהלך מלחמת לבנון, יובל בנאי חזר הביתה לאיזה חופש, וראה שבתל אביב (בדיזינגוף) הכל מתנהל כשורה. "בועתי" כזה. וזה היה הטריגר לשיר שכתב אהוד בנאי (והלחין שלומי ברכה). לפני זמן מה ע"ג הפורום, מישהו סיפר שבבסיס תותחנים כלשהו (שיבטה? לא יודע) יש איזה ציר "דיזינגוף" נדמה לי, והאגדה מספרת שרכבת לקהיר עברה או תעבור בעתיד על הציר הזה, ושיובל בנאי ושלומי ברכה שירתו בבסיס המדובר. לגבי מאדנס - הנושא נחרש כל כך ונטחן עד דק. הגיטרות דומות. שם השיר דומה. סבבה אגוזים, ג'ננה פיסטוקים, קרחנה בוטנים

ואנחנו היום בדיוק החלטנו

שזה שיר שנכתב על פרס. סתם בפרץ צחוק בלתי נגמר לאחר שעשיתי לכל הסביבה שלי שטיפת מח משינה החלטנו שפרס נאלץ לנסוע ברכבת לילה לקהיר על מנת לבנות את הפרמידות. הצלחנו לחבר כל משפט בשיר לחייו של פרס ככה שתותחנים או לא אולי אהוד לא ידע על מי באמת נכתב השיר

למעלה