רכבת הרים

ערסlight

New member
רכבת הרים

בשירשור אחר דובר על מרתון דייטים. ואני, התמונה הפלסטית שנהיתה לי זה דימוי של נסיעה ברכבת. הרכבת דוהרת ואנחנו מביטים בחלון. הנוף חולף על פניינו, סרט נע של נופים... קילומטרים רבים. ככל שהרכבת מתקדמת, אנחנו מאבדים עניין וריכוז. גם בהתחלה היה קשה לראות וכעת אנחנו גם נאטמים. יותר מדי מידע. יש גבול למה שאפשר להכיל... הכל נראה דומה ומשמים באותה מידה. רק התפרצות הר געש און ליין יכולה אולי להסב את תשומת ליבנו. [וגם זה... בפעם הראשונה בלבד.] אנחנו חיים בעידן של סיפוקים מידיים. התאותנות השתלטה עליינו. אנחנו יכולים בשעות לעבור עשרות קילומטרים, אנחנו יכולים לדבר כל הזמן עם כל אחד. אפשר לשבת בכורסא ובלחיצת כפתור להיות בעשרות מקומות, להחשף לדעות של אלפים במקביל, אפשר לראות ולשמוע הכל, לקנות כל חוויה וכל טעם. אנחנו חיים את החלום של הדורות לפניינו ואנחנו כלכך מתוסכלים, משועממים וריקים. אנחנו חיים בעוצמת גירוי כלכך גדולה שפשוט הפסקנו לקלוט. הגענו לקצה הקיבולת. ומה אנחנו עושים? יוצרים טכנולוגיות שיאפשרו הספק גדול עוד יותר. תסמונת הדור השלישי. המצליחנים של היום הם אלו שיעשו את הדור הרביעי [ואז אולי נהיה מאושרים] ואולי צריך לרדת מהרכבת, ללכת ברגל. זה הקצב שטבוע בנו ומתאים לנו[!] כשהולכים ברגל אפשר גם להתבונן, להתקרב, להתאים את החוויות ליכולת הספיגה שלנו. אם נצליח להתנתק מהעולם הרחב, נוכל לראות שיש עולם שלם וגדול ממש לידנו. אפשר אולי לראות שיש עולם עשיר, מרתק ואין סופי ממש בהישג ידינו הפיזית עניין של קנה מידה, של סינכרוניזציה והאלוהים? הוא נמצא בפרטים.

מה אומר...זו פעם שניה שאתה פוצח

לי את השנה בקטע שמשאיר אותי פעורת פה. זה לא קורה אצלי יותר מידי (הפה הפעור), חלילה שלא יכנס זבוב. הנה, סגרתי.

כמה נכון

המילים האלה פשוט נגעו לליבי. המהירות וחוסר הסבלנות היא נגע של דורנו. אבל, בלי האינטרנט לא הייתי כאן והייתי יושבת לבד בבית, מבואסת שנפרדתי מהבחור הכי מקסים בעולם. אז אין טוב בלי רע וצריך למצוא תמיד את הטוב.

magic40

New member
לזרוק את המחשב בבית

זה הפיתרון
"חיים קלים" ללכת ברגל זה די מעייף וחוץ מזה לא תמיד רוצים להתקרב עד הסוף הטכנולוגיה מאפשרת לך בחירה להתקרב קצת ולהחליט אם להתקרב עד הסוף בחוץ אחרי הגירושים די מפחיד (כך הרגשתי ולפעמים עדיין מרגישה) והעולם גדול מידי להתמודדות

bennykoo

New member
אז לומדים לאט לאט

להתמודד עם מה שיש,מתבוננים פנימה ולומדים להכיר את עצמנו,מה שלא תמיד הצלחנו במסגרת מוסד הנישואין,בוחרים את הדברים שכן עושים לנו טוב,מסירים את הדברים האחרים,סה"כ לומדים על עצמנו...וברגע שבאמת מכירים את הפנימיות שלנו אז פותחים את האשנבים לאהבה... בהצלחה לכולנו!

הטכנולוגיה גוזלת מאיתנו את המגע

והחיכוך האמיתי בחוויה.... לראות ולא להרגיש (באמת להרגיש)... פיספוס אמיתי...

bennykoo

New member
הטכנולוגיה מאפשרת לנו

להכיר,את החיכוך ואת החוויה כבר אף אחד לא יכול לתת חוץ מעצמנו אנו,זה כבר תלוי אך ורק ברצון שלנו!

Rinattt

New member
הטכנולוגיה

רק נותנת לנו עוד אופציות של הנאה אם נדע להנות ממנה ובנוסף לשלב את ה"הליכה הרגלית" את הטבע את הפשטות, את ה"לא טכנולוגי" אז נהנה מכל העולמות, וטעם טוב יישאר כי ידענו לקחת מכל דבר את ה"מינון הנכון".

bennykoo

New member
הטכנולוגיה

אינה הנאה,אלא כלי יעיל ופשוט להכיר, לצאת,ללכת למפגשים,מה שקורה הלאה משם זה אכן תלוי בנו...

כלי יעיל שלצערי

אנחנו לא ממש יודעים להשתמש בו נכון.... "כלי" חדש יחסית , עדיין בנויים לעבוד קשה ע"מ להשיג- לצוד את האוכל.....(-: ופתאום הקלות הזאת קצת מבלבלת את כולם.... וכיוון שאתה מכוון לנושא ההכריות , אז סתם דוגמא: מכיר משהי באתר, קובעים ניפגשים- משהו לא ממש ניראה לך.... בבית מחכות לך עוד 4 הודעות חדשות... מסכים איתי שיש מצב שלא ממש תתאמץ בעיניין שלה-ואולי לא תתן לזה צ'אנס...כי יש במילא עוד אופציות... רואה את זה כל יום....יש לי חברות שבמהלך כל חיי לא יצאתי עם כמות הבחורים שהן יצאו בשנה אחת... אף אחד מהן לא ממש השאיר את חותמו....כולם הפכו להיות "עוד אחד"... הסינוור ...הסינוור...

bennykoo

New member
זה לא ממש נכון,סביונית...

את יודעת,אני מאמין בכימיה,ונראה לי אני לא יחיד, אז אם יש את זה במפגש הראשון,ואם שני הצדדים באמת מעוניינים בקשר טיפה יותר עמוק מאשר ללכת למיטה,הכל אפשרי... אז מה אם יש עוד 4 הודעות?מצידי שיהיו עוד 100, כל עוד טוב לי מה איכפת??? נעשה רשימת המתנה...

מכירה כימיה...

אבל ....למשל... אם הייתי מכירה את ה X שלי בבליינד דייט דרך איזה אתר - לא חושבת שזה היה נימשך יותר משעה.....פשוט הנסיבות הפגישו אותנו יותר מפעם אחת...ואז אתה לומד להכיר את מי שמולך....ואז- ה"כימייה" מיתפרצת...(אתה יודע לפעמים לוקח לה זמן....)....... עזוב שבסוף התגרשנו-אחרי 10 שנים....(-: הבנת את הנקודה שלי... בעידן הפס הרחב והמהיר......או בעזרתו לפחות- כולם מחפשים סיפוקים מיידיים ומפספסים את העיקר על הדרך.... מפספסים בעצם את ה-דרך! הטכנולוגיה גנבה/טישטשה לנו את הדברים האמיתיים... אבל לא ניראה שנשכנע אחד את השני...

bennykoo

New member
סביונית,

לא באתי לשכנע כאן אף אחד, אנחנו רק מביעים דיעות,ומקשיבים לדיעותיהם של אחרים... על זה ייאמר: "מכל מלמדיי השכלתי!"

זו בדיוק הבעיה לדעתי..

כשיש המון אופציות -אין סופיות...אתה לא ממצה אף אחת מהן עד תום... חלק מהחוויה (בכל דבר) זה גם עימותים וגם קצת מעידות...שאחריהם דווקא יש שינויים , אחריהם יש כל מיני תפניות... אבל ביגלל ההיצע הרב - כשמגיע רגע העימות כשיש חשש למעידה...אנחנו "חותכים"..כי לא ממש בא לנו-יש הרי הרבה עצים ביער....(ושוב פעם ,אני מדברת על כל דבר..).. ואז עוברים לדבר הבא...מגיעים איתו בדיוק לאותו שלב (שלב העימות)...ממנו חוששים.. ואז מה שקורה זה- שאנחנו משתעממים-כי בעצם לא חידשנו לעצמינו כלום-הכל ממוחזר... ולכן חושבת שהטכנולוגיה גוזלת מאיתנו.... בעיניין המינון- קצת בעייתי להיות בתוך סיטואציה -סצינה או כל דבר בחיים ולעצור את עצמך "במינון הנכון"... אפשרי כן, אבל דורש בגרות וחוסן -ולא כולם מסוגלים. מקווה שהסברתי את עצמי ברור..(לפעמים מסתבך לי)

Rinattt

New member
מזכיר לי את שרשור ה"עולם מוזר"

של קליל כשכתב שיש כ"כ הרבה אפשרויות [בהיכרויות] וכ"כ הרבה פנויים ופנויות והצעות שזה גורם לבילבול. אני כתבתי שאני חושבת שהעולם מוזר למי שמוזר ואדם שמתבלבל זה אדם שבעצם לא ממש יודע מה הוא רוצה, אם אדם שלם עם עצמו עם מי שהוא עם חייו ויודע מה הוא גם רוצה הוא ידע לא להתבלבל מההיצע הרב שיש, הוא ידע מהם גבולותיו הוא בעצמו תוחם לו את אותם גבולות כי הוא פשוט יודע מה נכון לו ומה לא. מה שבעצם אומר שהוא יודע מה המינון הנכון לו. אין שום דבר רע בלנסות ולהבין שזה משעמם בסופו של דבר כפי שכתבת, אבל מה, יהיה רע אם לא הסקת את המסקנה הנכונה לך בעיניין. אין רע בלנסות ולהתנסות בדבר מה שגורם לנו לטוב, למצות אותו ולהגיד די הבנו ת'פואנטה היה טוב וטוב שהיה ויאללה הלאה... גם אם עברת את המינון הנכון [בכל תחום] קיבלת את הבחילה\סטירת לחי או צער כלשהו - לא קרה כלום אם למדת מכך משהו. בקשר ל"חותכים" אלו אנשים שבורחים, בורחים מלדעת וללמוד, אלו אנשים שרכבת הרים בכלל לא אופציה עבורם הם רק יגידו שיעלו עליה אבל לא יעלו תמיד ימצאו תירוץ למה לא, אלו בדר"כ אנשים שמתקדמים לשום מקום.

היי רינתי אני מסכימה איתך .

האינטרנט מבלבל ? את מי שממילא מבולבל. - ישנם אנשים שמגיל אפס יודעים מה הם רוצים -וישנם אנשים שמדשדשים בגיל חמישים ולא יודעים מה הם רוצים, כשהם מגיעים למקום הומה אדם הם מסונורים ממסת הנשים ולא יודעים מימינם ומשמאלם. - ישנם אנשים שהתמזל מזלם וכבר בדייט הראשון מצאו את " שאהבה נפשם". - ישנם אנשים שמזלם מתעכב ועליהם לעבור 30 דייטים עד שיפגשו את " האחת שיסגרו איתה מעגל". ובנתיים כדברי ערס ( אני מתפלאת שעכשיו הוא נזכר) אפשר לצאת לטייל בחיק הטבע , לרקוד, להאזין למוזיקה בד בבד עם " טכנולוגיה מתקדמת" זה לא סותר . להנות מאותם הנאות שאנשים נהנו מאות בשנים כל אחד ותחביבו הוא. והעיקר להוריד לחצ. בוקר טוב איילת

yos49

New member
מסכים איתך אדם צריך לדעת מה

רוצה ברגע שהוא יודע הוא יעצר .כמו שאני עשיתי לצערי הפרטנרית שלי הלכה לחפש משהו אחר והפסידה .

n o g a1

New member
בקצב הזה

בקצב הזה נגיע מהר לשום מקום. העיקר שיהיה מהר. מהר. אינסטנט דור.

למעלה