רכבות באירופה

lemming10

New member
רכבות באירופה

אני מתכנן טיול באירופה שעומד להתחיל באפריל ויש לי כמה שאלות: 1. יש כרטיס פתוח לרכבות באירופה? 2. אם יש כמה הוא עולה בערך (חודשי)? 3. הוא כולל גם נסיעות בתוך הערים? 4. אם אין, יש אולי חברות גדולות שמוציאות כרטיסים כאלה?

רכבות באירופה

רצוי לדעת בדיוק לאיפה רוצים להגיע וכמה זמן יש אפשרויות אחל ממדינה מסויימת (עד 10 נסיעות) וכלה בפס ל26 מדינות באירופה לשלושה חודשים (אם אני לא טועה...) וכמובן שההבדל במחיר עצום! רצוי לדעת מה רוצים ולקנות כשמגיעים לאירופה ואז נח לבדוק בדיוק מה מתאים כמה יעלה (אני מצעתי הבדל בין מה שהיה בנט למה שהיה בשטח... אבל חשוב לדעת בדיוק מה רוצים כי אם קונים למדינות ארות לא תמיד המוכרים מכירים את כל האופציות וזה יחסוך זמן). הכי חשוב לא לקנות דרך סוכנות בארץ! הכרטיסים הם לפי ימי נסיעה יום מ 19:00(אם זיכרוני אינו מטעה) ועד 24:00למחרת! בתוך הערים זה לא תופס וצריך לקנות כרטיסים לאוטובוס\סבוייס. והשאר אתה יכול לברר בלינק.

syair

New member
למה לא בארץ?

לפי מיטב ידיעתי לא ניתן לקנות את הכרטיס לרכבות באירופה (מלבד כרטיסים מקומיים) בתוך אירופה. בארץ החברה שמתעסקת בזה היא EWTR, ותמצא את כתובתה ומספרי הטלפון באתר שצויין בהודעה לפניי. את הכרטיס ניתן גם לקנות אצל סוכני נסיעות. כרטיס זה מתאים למי שמתכוון להשתמש הרבה ברכבת, אחרת עדיף לקנות כרטיסים בודדים. עוד פרטים באתר שציינו לפניי. נדמה לי שכרטיס חופשי לרכבות באירופה לא כולל קרונות שינה, שאז יש להוסיף כסף, וגם לא מקומות שמורים, שמספר רכבות דורשות זאת.

ממה שבררתי ועשיתי...

בכל תחנה גדולה באירופה יש אנשים דוברי אנגלית שרובם ישמחו לעזור לך לחפש מה מתאים לך (אני הייתי שם ובערך חצי שעה מישהו עבר איתי לבדוק את כל האפשרויות שיש לי גם דברים שלא ביקשתי...) וישמחו למקור לך את כל סוגי הכרטיסים. בארץ למיטב ידיעתי אתה תשלם גם עמלה כלשהי מה שייקר את זה לעיתים בהרבה. לפני שיצעתי הסתקלתי בנט על המחירים וכשבררתי על טיסות אז לתומי שאלתי באיסטא על רכבות... (חוץ מהאפטיות שאם אני ירצה לקנות אי תברר...) היא גם זרקה לי מחיר שהיא המרה שהיא בדיוק בררה באותו יום למישהי שהיה גבוהה בצורה מטורפת ממה שראיתי באתר שלהם! זה נכון שצריך להוסיף לעיתים להזמנות(אם רוצים לצאת מפריז חייבים!) אבל בד"F כל עוד יש מקום אתה יכול לעלות. וקרונות שינה אכן צריך להוסיף אבל היו רכבות שהיה לי את כל הספסל לישון... טוב כמעט כמו מיטה :)

shaishoo

New member
טיסות במחיר אפסי

שלום רק רציתי לידע אותך למקרה שתרצה, שבאירופה יש דבר מדהים שנקרא טיסות זולות, ואני לא מתכוון להנחה של 100 שח על טיסה של 200 אני מתכוון לטיסה מהולנד לאנגליה במחיר של כ-25 לירות שטרלינג !!! שזה באמת זול הטיסות יוצאות בדר"כ מוקדם בבוקר או מאוחר בלילה ון טיסות שכר קצרות של כשעה שעתיים ללא אוכל ובגלל זה מחירן הזול .. יש כמה חברות שמפעילות את השירות כגון איזי ג´ט שכחתי את שמות שאר החברות.. אבל אני זוכר שמישהו פעם הזכיר זאת בפורום. אז יש סיכויי שלפעמים יהיה לך שווה כלכלית ומבחינת זמן לנצל את זה... תומר

למעלה