ריתוך פרופיל ברזל מגולוון

צפוני

New member
ריתוך פרופיל ברזל מגולוון

אשמח לקבל מידע על ריתוך (חשמלי) של פרופיל (מרובע 40 מ"מ) ברזל מגלוון. האם יש "פטנטים" מיוחדים? הריתוכים יוצאים לי על הפנים...... (לא שבברזל רגיל זה פאר היצירה...)

רשר

Well-known member
מנהל
זה תלוי בסוג האלקטרודה

אם אין לך דרך להחליף - פשוט נקה את הגלבון לפני הריתוך עם דיסק ליטוש. לסוג האלקטרודה צריך להתיעץ עם המוכר בחנות כי לכל חברה יש פטנט משלה. בכל מקרה ריתוך על ציפוי אבץ זה כאב ראש גדול.

meliad

New member
רק ניסיון

בעצם זהו תהליך כפול קודם כל צריך להגיע לחום גבוה כדי לשרוף את הגלוון-להבה צהובה עם רחש שכאילו שפכת מים על הפרופיל הלוהט ואז בעצם בא הריתוך. תנסה בצד עם 2 חתיכות כשאתה בכ- 90 אמפר (מעבר לזה אתה תיצור חורים. בהצלחה משה

פפו

New member
הבעיה קיימת בעיקר בפרויל דק

בדרך כלל משתמשים בפרופיל שעובי המתכת 2 מ"מ ובעית שרפת הגילוון לא אחת חודרים את הברזל ונוצר חור. לכן אני ממליץ ללטש את הגילוון באזור הריתוך

שי ז.

New member
תיזהר כי ריתוך על גלוון פולט גזים

רעילים. עדיף לנקות את הגילוון עם מוף או בד שמיר ואז לרתך. הריתוך לא יוצא טוב בגלל הרתיחה של האבץ שמעיפה את נתך האלקטרודה.

צפוני

New member
ובנוסף...

השקעתי הנושא קצת זמן, הרי תקציר ... טלפנתי לזיקה ייצרן אלקטרודות ובקשתי המלצה על אלקטרודה מתאימה לריתוכי ברזל מגולוון. נתנו לי שם של מוצר שלהם - Z6 בררתי בשלש חנויות ולא מצאתי להן זכר.. המוכרים אמרו שמעולם לא מכרו למסגריות אלקטרודות כאלה, ויש להניח כי כל המסגריות מבצעות ריתוכים של ברזל מגולוון. לא הסתפקתי בכך ובקרתי במסגריה חיה ונושמת. הרתכים לא שמעו ולא עבדו עם אלקטרודות מיוחדות לריתוכי ברזל מגלוון. על שולחנות עבודתם ראיתי עבודות מתכת וריתוכים של ברזל מגלוון - ריתוכים נפלאים. אחד המסגרים הגדיל לעשות ואף הדגים לי ריתוך פרפיל ברזל מגלוון באלקטרודה סטנדרטית - ריתוך יפהיפה.... מסקנה סופית: יתכן כי בתיאוריה עדיף להשתמש באלקטרודה ראויה לריתוך ברזל מגולוון אך מעשית לא משתמשים בה ומגיעים לתוצאות טובות. מסקנת משנה, יש לי הרבה מה ללמוד ( איך לרתך.....)

אולי מאוחר מידי אבל בכל זאת

ברזל מגולוון מרתכים עם אלקטרודה z610 של זיקה . אלקטרודה זו מרתכים אותה עם רתכת זרם ישר ,יש אפשרות לרתך איתה עם רתכת זרם חילופין אבל היא מתיזה . אלקטרודה z610 היא אלרטרודת חדירה שלמעשה יש לה שלכה ואין לה שלכה , הכוונה היא שהשלכה שלה לאחר הרתוך נשרף וזאת למה ? כי השלכה עשויה קש ולכן היא נשרפת ונעלמת עם הריתוך . ככלל יש אפשרות לרתך ברזל מגולוון עם אלקטרודה הכי רגילה ופשוטה שיש שהיא נקראת z11 אבל לזאת צריכה להיות מיומנות מסוימת כשהכוונה היא להניע את האלקטרודה קדימה וקצת חזרה לאחור בכדי לשרוף את הגילוון למלא את הריתוך ולחבר בין שני החלקים ..

שי ז.

New member
ה Z610 פשוט נוזלית ובעלת כושר חדירה

היא מקבילה ל UN 6010

שי ז.

New member
אני מתעסק בריתוכי צנרת ומכיר טוב את

האלקטרודה הנ"ל (משמשת לריתוכי שורש בצנרת לחץ ודוודים). זהה לחלוטין ל UN6010.

שי ז.

New member
אם אני לא מבלבל אותך עם מישהו אחר

אז כשאתה יוצא מהעבודה לכיוון העיר אתה עובר בצד ימין מפעל לאביזרי צנרת. שם אני עובד.

למעלה