רישיון

ravitfr1

New member
רישיון

שלום האם יש חובה עפ"י חוק לנהג שגילה את המחלה לאחר קבלת הרישיון להודיע על כך לרשויות? אם כן איזה סעיף חוק מציין זאת? תודה יום טוב

חגי ש

New member
אפילפסיה ונהיגה

שלום רוית, נהג שגילה שיש לו אפילפסיה חייב לדווח ע"פ חוק. הדיווח יביא לשלילה זמנית של הרישיון, ולאחר שנה בלי התקפים על הנהג לבקש זימון לועדה רפואית שמתכנסת בבי"ח "שיבא". הוועדה תבחן את הממצאים הרפואיים ובדיקות רפואיות חוזרות ותמליץ להחזיר את הרישיון או להמשיך את השלילה. ניתן לערער על החלטת הועדה עד 30 יום מיום שהתקבלה. לפרטים נוספים, טלפונים וכו' את יכולה לקרוא באתר אי"ל בלינקים האלה: שאלות 51-54 ב"שאלות נפוצות" רישיון נהיגה ואפילפסיה יום מצוין והרבה בהצלחה,

חייםלוי

Member
מנהל
הלינק מביא לדף ריק

אם תוכל לתקן שוב אשמח להעלות לשאלות נפוצות.

חגי ש

New member
משום מה הוא לא עובד - אז הנה הכוונה

נכנסים לwww.epilepsy.co.il בתפריט "טוב לדעת" לוחצים על "שאלות נפוצות", והרי הן לפניכם/ן.יום מצוין,

ravitfr1

New member
תודה חגי אך יש לי שאלה נוספת

אמרת שהדיווח הוא עפ"י חוק האם אתה יודע עפ"י איזה חוק ואיזה סעיף באותו החוג תודה רבה יום טוב

ליה2005

New member
מעבר לחובת החולה לדווח

חלה על הנוירולוג המטפל לדווח למשרד התחבורה. רשיון הנהיגה נשלל לשנה, ואם החולה לא חווה התקפים, כאמור, הועדה רשאית להחזיר לו את הקשיון לאחר שעובר שוב טסט!!! זה מה שאמרו לי, ואנא תתקנו אותי אם אני טועה.

ravitfr1

New member
מהיכן את יודעת שיש חובה לחולה לדווח

האם זה רשום במקום כלשהו? האם ישנה הוכחה לכך? אם כן אשמח אם תפני אותי תודה רבה

aerox

New member
עדיף ולא ..

לדווח על זה פשוט לא לנהוג שנה לקחת סמכות רפואית על עצמך , שוב עדיף לא לדווח על זה כי אחרי שנה הועדות וכל הביריוקרטיה של זה תהליך של חצי שנה . המלצה שלי לא לדווח ופשוט לא לנהוג . בהצלחה ובברכה . רפי.

ליה2005

New member
אם לא הולכים לטיפול רפואי

ובמשך שנה אין התקפים - אני מבינה שעדיף לא לדווח, אך כפי שכתבתי, ברגע שמטופלים ע"י נויירולוג - חובתו של הנויירולוג לדווח למשרד הרישויי ואז אין ברירה ושוללים לשנה לפחות. הבעייה היא שכעבור שנה יש לעבור טסט מחדש וזו עז רצינית, ביחוד למי שנהג מעט מאוד בטרם המחלה ולא הספיק לקבל מיומנות נהיגה.

aerox

New member
חושבת?

ליה2005

New member
לא חושבת אלא יודעת

כך הסביר לנו הנויירולוג. ההגיון הוא בזה שלחולה אולי אין אינטרס לדווח ולהשאר בלי רשיון אך האחריות של הנויירולוג היא שאותו חולה חס וחלחלה לא יקבל התקף תוך כדי נסיעה ויהרוג את עצמו ואחרים. צחוק הגורל הוא שביתי דיווחה למשרד הרשויי לפני שהנויירולוג דיווח.

aerox

New member
לכן חשוב שהנהג יקח על עצמו

וישא באחריות לא לנהוג במשך השנה , גם זה אפשרי לא?

למעלה