שלום רוית, נהג שגילה שיש לו אפילפסיה חייב לדווח ע"פ חוק. הדיווח יביא לשלילה זמנית של הרישיון, ולאחר שנה בלי התקפים על הנהג לבקש זימון לועדה רפואית שמתכנסת בבי"ח "שיבא". הוועדה תבחן את הממצאים הרפואיים ובדיקות רפואיות חוזרות ותמליץ להחזיר את הרישיון או להמשיך את השלילה. ניתן לערער על החלטת הועדה עד 30 יום מיום שהתקבלה. לפרטים נוספים, טלפונים וכו' את יכולה לקרוא באתר אי"ל בלינקים האלה: שאלות 51-54 ב"שאלות נפוצות" רישיון נהיגה ואפילפסיה יום מצוין והרבה בהצלחה,
חלה על הנוירולוג המטפל לדווח למשרד התחבורה. רשיון הנהיגה נשלל לשנה, ואם החולה לא חווה התקפים, כאמור, הועדה רשאית להחזיר לו את הקשיון לאחר שעובר שוב טסט!!! זה מה שאמרו לי, ואנא תתקנו אותי אם אני טועה.
לדווח על זה פשוט לא לנהוג שנה לקחת סמכות רפואית על עצמך , שוב עדיף לא לדווח על זה כי אחרי שנה הועדות וכל הביריוקרטיה של זה תהליך של חצי שנה . המלצה שלי לא לדווח ופשוט לא לנהוג . בהצלחה ובברכה . רפי.
ובמשך שנה אין התקפים - אני מבינה שעדיף לא לדווח, אך כפי שכתבתי, ברגע שמטופלים ע"י נויירולוג - חובתו של הנויירולוג לדווח למשרד הרישויי ואז אין ברירה ושוללים לשנה לפחות. הבעייה היא שכעבור שנה יש לעבור טסט מחדש וזו עז רצינית, ביחוד למי שנהג מעט מאוד בטרם המחלה ולא הספיק לקבל מיומנות נהיגה.
כך הסביר לנו הנויירולוג. ההגיון הוא בזה שלחולה אולי אין אינטרס לדווח ולהשאר בלי רשיון אך האחריות של הנויירולוג היא שאותו חולה חס וחלחלה לא יקבל התקף תוך כדי נסיעה ויהרוג את עצמו ואחרים. צחוק הגורל הוא שביתי דיווחה למשרד הרשויי לפני שהנויירולוג דיווח.