שלום לך!
בלי שום קשר לשלילת הרשיון, אני ממליצה לך לא לגעת ברכב, עד שאתה חוזר לרופא, במיוחד לאור העובדה שאתה בכלל ללא טיפול תרופתי. אני לא מבינה, למה הפסיקו לך את הכדורים. גם אני קיבלתי את ההתקף הראשון שלי (גם איבוד הכרה) GRAND MAL בגיל עשר. מאז עברו 28 וחצי שנים שמהן 27 שנים ללא התקפים. ואף פעם לא נאמר לי להפסיק את הכדורים לפני שבועיים שוב הייתי אצל הנאורולוגית (נאורולוגית של קופת חולים-אין לי 900 ש"ח לשלם למומחה לאפליפסיה) והיא אמרה לי מפורשות במידה ותפסיקי את הכדורים ההתקפים יחזרו אליך. ואמנם אותה נאורולוגית איננה מומיחית לאפליפסיה אבל תאמינו לי היא יודעת על מה היא מדברת במיוחד שאני אצלה קרוב לעשרים שנה. אני לא מבינה למה הרבה נאורולוגים חוזרים על המנטרה שאחרי שנתיים ללא התקפים , ובדיקת EEG תקינה ניתן לשקול הפסקת כדורים. היכן ההסתייגויות מאין כל הבטחון הזה ? הרי ידוע שבהתקפים פוקליים (ממוקדים) ממש לא מומלץ להפסיק את הכדורים (אפליפסיה מוקדית) תמ 20 , לא קרה משהו נוראי , אז היה לך התקף. זה לא הזמן לחשוב על רשיון נהיגה ( היום בלי שום קשר לאפליפסיה מאוד מסוכן בישראל לנהוג בדרכים) הזמן הוא לטפל בעצמך, ואינני רופאה , אבל לדעתי אתה חייב להחזיר לעצמך את הכדורים. קיבלת הפעם רק אזהרה, הגוף מאותת לך שסף הגירוי של המוח איננו גבוה . תחזור לנאורולוג שלך, תעשה EEG . היום יש תרופות מאוד טובות, וכאשר תהיה מאוזן תוכל לחזור לנהוג. אל תעשה שטויות, כי גם בכביש אתה יכול לסכן גם אנשים אחרים ולא רק את עצמך. אמנם הכדורים גורמים נזק לגופנו, אבל תאמינו לי שריבוי התקפים יכול לגרום נזק עצום. עלינו לסמוך יותר על גופנו, וגם על הכבד שלנו. רוב הכדורים מתפרקים בו. צריכים לשמור עליו: ללא גלולות ללא אלכוהול הרבה סלק וגזר לניקוי הכבד. בדיקת תפקודי כבד אפליפסיה זה לא צחוק!- תזכרו זאת תשמור על עצמך אסטלינה