רישיון נהיגה

תמ20

New member
רישיון נהיגה

שלום, שאלות .. כשהייתי בן 10 היו לי שני התקפים גדולים (כאלה שמאבדים את ההכרה), מאז עברו 8 שנים .. התגייסתי, הצבא יודע מזה ונתן לי פרופיל 72. לאחרונה היה לי התקף ללא איבוד הכרה, ונתקפתי רעידות חזקות בגוף, חשוב לי לדעת עד כמה זה חמור, ומעבר למה שהצבא יחליט לעשות האם המשמעות של זה היא שלילת הרשיון. תודה רבה.

o m e r g

New member
נראה לי...

אם הצבא יודע על זה תקבל פרופיל 24\45 שלילת רישיון?אולי..

סקרנות שלי

8 שנים ללא ,זה יפה מאוד, אם תוכל לספר לנו איזו סוג אפילפסי יש לך, ואיזה כדורים, ואם היתה איזו סיבה לארוע החדש? כמו חוסר שינה.

תמ20

New member
...

כשהייתי קטן היו לי 'התקפים גדולים' (ככה הבנתי קוראים להם), ולקחתי דפאלפט 2000 במשך 4 שנים אם אני זוכר נכון (אמא לא פה כדי לוודא
) לגבי הסיבה לאירוע - ממש אין לי מושג, אני דווקא ישן בסדר בצבא במקום שאני נמצא.

aerox

New member
אין כמו אמת !

לספר לצבא , אבל לא למשרד הרישוי
סליחה הביטוי הם חארות לא קטנים תספר רק לצבא , ואם זה יגיע למשרד הרישוי סבבה שיגיע ומקסימום שלילה אם לא יגיע מזלך איתך ! בהצלחה , Aerox

עוד

כלומר אתה כמה שנים ללא כדורים. זה קרה ,בלילה, בבקר , במשך היום, במשך הרעד היתה ללא שליטה.

פרפרוש

New member
לאבא של אפי....

כשהוא אמר התקף גדול הוא כנראה התכוון לגרנד טוני(ככה ניראה לי כי גם לי יש את זה...) והוא לקח דפלפט 200 ולא 2000 כמו שהוא ציין וגם אני לוקחת את זה, ובאמת שכבר יותר משנתיים וחצי שלא קיבלתי שום התקף(בלי לפתוח פה לשטן) התרופה הזאת פשוט ניפלאה!!!!! מקווה שעזרתי במשהו...

dnl9

New member
פרפרוש התרופה נפלאה????????????

אין לך תופעות לוואי ? הילדה שלי עם התרופה הזאת 4 חודשים והיא סובלת מסחרחורות כאבי בטן נשירה ומה לא . לא היה ניסיון של הפסקת טיפול אחרי שנתיים שקטות ? בכול אופן הרבה בריאות

estelina

New member
שלום לך!

בלי שום קשר לשלילת הרשיון, אני ממליצה לך לא לגעת ברכב, עד שאתה חוזר לרופא, במיוחד לאור העובדה שאתה בכלל ללא טיפול תרופתי. אני לא מבינה, למה הפסיקו לך את הכדורים. גם אני קיבלתי את ההתקף הראשון שלי (גם איבוד הכרה) GRAND MAL בגיל עשר. מאז עברו 28 וחצי שנים שמהן 27 שנים ללא התקפים. ואף פעם לא נאמר לי להפסיק את הכדורים לפני שבועיים שוב הייתי אצל הנאורולוגית (נאורולוגית של קופת חולים-אין לי 900 ש"ח לשלם למומחה לאפליפסיה) והיא אמרה לי מפורשות במידה ותפסיקי את הכדורים ההתקפים יחזרו אליך. ואמנם אותה נאורולוגית איננה מומיחית לאפליפסיה אבל תאמינו לי היא יודעת על מה היא מדברת במיוחד שאני אצלה קרוב לעשרים שנה. אני לא מבינה למה הרבה נאורולוגים חוזרים על המנטרה שאחרי שנתיים ללא התקפים , ובדיקת EEG תקינה ניתן לשקול הפסקת כדורים. היכן ההסתייגויות מאין כל הבטחון הזה ? הרי ידוע שבהתקפים פוקליים (ממוקדים) ממש לא מומלץ להפסיק את הכדורים (אפליפסיה מוקדית) תמ 20 , לא קרה משהו נוראי , אז היה לך התקף. זה לא הזמן לחשוב על רשיון נהיגה ( היום בלי שום קשר לאפליפסיה מאוד מסוכן בישראל לנהוג בדרכים) הזמן הוא לטפל בעצמך, ואינני רופאה , אבל לדעתי אתה חייב להחזיר לעצמך את הכדורים. קיבלת הפעם רק אזהרה, הגוף מאותת לך שסף הגירוי של המוח איננו גבוה . תחזור לנאורולוג שלך, תעשה EEG . היום יש תרופות מאוד טובות, וכאשר תהיה מאוזן תוכל לחזור לנהוג. אל תעשה שטויות, כי גם בכביש אתה יכול לסכן גם אנשים אחרים ולא רק את עצמך. אמנם הכדורים גורמים נזק לגופנו, אבל תאמינו לי שריבוי התקפים יכול לגרום נזק עצום. עלינו לסמוך יותר על גופנו, וגם על הכבד שלנו. רוב הכדורים מתפרקים בו. צריכים לשמור עליו: ללא גלולות ללא אלכוהול הרבה סלק וגזר לניקוי הכבד. בדיקת תפקודי כבד אפליפסיה זה לא צחוק!- תזכרו זאת תשמור על עצמך אסטלינה

שלום

גם אני מיצטרף להפסקת נהיגה, ותחילת טיפול. אסטלינה , הכל סטטיסטיקה, אבל קשה להגיע אליה, מילבד כמה אתרים שמספקים חלקית,על כל פנים, מדובר על אחוזים ניכבדים של מעל שנתים ללא, שעוברים להפוגה. יש סוגי אפילפסי שבהם הסיכויים טובים, ויש שאפסים. כמובן לפי הסטטיסטיקה. כאן ניכנס הניסיון ,המיקצועיות של הרופא ו---המזל. ובהחלט יש לקחת סיכונים. לדעתי הבחור הרוויח 8 שנים ללא תרופות , בתקופת הגדילה,וזה נהדר, והינה יש ארוע הוא יבדק ויחזור לתרופות. יש אפילפסיות שידוע שיש תקופות של התעוררות ושוב דעיכה. התקפים בודדים בדרך כלל לא גורמים לנזק משמעותי. בי

estelina

New member
הי!

הפעם הבחור קיבל אזהרה וניצל. אבל יכול היה לקרות שהתסריט היה אחר: בזמן נהיגה, התקף עד איבוד הכרה ואני בטוחה שאתה לא רוצה שאני אמשיך..... ומחיר של לקיחת תרופות במשך שמונה שנים היה נמוך בהרבה יותר מאשר מוות על הכביש ועוד פציעתם או הריגתם של אנשים אחרים.... וזאת לא הגזמה. הכבד שלנו מספיק חזק כדי לספוג את הנזק של התרופות במידה ולא עושים שטויות איתו. אני מדצמבר 1976 על כדורים. כן אני סובלת, אבל זה לא מספיק הפריע לי להצליח בחיים. בהחלט , ישנם סוגי אפליפסיה שכאשר מפסיקים את הכדורים, זה לא חוזר. אבל יש כאלו שלא. כמו שהבנת, אני לא בעד לקחת סיכונים, אני שייכת לאסכולה השמרנית. וגם לזה יש מחיר. אסטלינה

aerox

New member
תראו ....לפי דעתי

אולי הבחור לחוץ אולי הוא מתרגש ממשהו לא ישר צריך להכניס את הקטע של התרופות לפי דעתי תתיעץ עם הנירולוג מה עושים במצב כמו שלך כי לפי דעתי 8 שנים ללא התקפים זה באמת נסיון לא רע ללא כדורים ועברת את זה בהצלחה מה שאני מציע תתיעץ עם הנירולוג שלך ויכול להיות ששוב אתה לחוץ ממשהו יש אנשים שגם לא חולים באפילפסיה והם לחוצים וקורה להם המון דברים נתחיל מדברים שלא קשורים לנוירולוגיה כמו סכרת חולפת כולסטרול וכו' שוב אני מציע לך להבדק ולא לקחת החלטות על עצמך ולגבי הרשיון זה הכל תלוי בהרגשה שלך האם לנהוג או לא בהצלחה aerox

estelina

New member
תיקון טעות

"ולקחתי דפאלפט 2000 במשך 4 שנים"- זאת אומרת: 4 שנים ללא כדורים. לדעתי , מספר השנים ללא התקפים וללא כדורים הינו דבר יחסי. אסטלינה

אהלן

כן ביגלל שאחוזים גבוהים מגיעים להפוגה ממושכת, יש להיכנס להפוגה. בנוסף לבת שלי הסיכויים קטנים להפוגה, ואני מניח שגם לך. סיכון בסיכוי זה טוב, בדקו את כמות התאונות לחולי לב לאומת אפילפטים מאוזנים, המצב שלנו הרבה יותר טוב. ברור שהבחור יקח כדורים לאחר ברור אצל רופאים. בי נ.ב אני עדין לא מצליח לגרום לשינה מסודרת ולא להגיע לעיפות וזה גם מספיק גרוע. ולצערי אני יודע את המחיר גם בראיה לשנים. לצערי מרבה ידע מרבה דאגה. למרות שבדרך אולי עושים פחות שגיעות.

למעלה