רישיון נהיגה

• פותח הנושא SjP
  • פורסם בתאריך

SjP

New member
רישיון נהיגה

בוקר טוב שלום לכולם בן דוד שלי עובר בחודש הבא ל-LA, ואמר לי לשאול איך הוא משדרג את הרישיון נהיגה שלו מישראל לרישיון אמריקאי? לאן הוא פונה? מה הוא צריך לעשות? האם צריך לעשות את כל השיעורים שוב? ואם כבר אני פה, תמיד רציתי לדעת אם מה שמראים בקומדיות נעורים עם האחוות והמסיבות וזה האם זה באמת אמיתי בתרבות האמריקאית, או שזה סתם חרטא קולנועית? תודה מראש ויום טוב

פשש... איזה שאלות ../images/Emo98.gif

אז ככה, בן דוד שלך עובר לפה בצורה חוקית? (כלומר הוא בעל ויזת עבודה\גרין כארד\ויזת לימודים...?) כי במידה והוא בא על ויזת תייר יהיה לו קשה עד מאד להוציא רשיון נהיגה אמריקאי-בעיקר בתקופה זו. כמו כן, אם הוא תייר הוא יוכל לנהוג עם רשיון בינלאומי אותו יוכל להוציא בכל סניף של מ.מ.ס.י בארץ או בדואר, (עולה בסביבות 20 ש"ח והוא תקף לשנה). בקשר לקומדיות נעורים.....אם תשים לב בסרטים האלה (נשבע לכם, לא ראיתי !!
), רוב המשתתפים הם תלמידי קולג'. כשבין הסמסטרים "חוגגים" במסיבות אלכוהול וסקס, אכן... האמריקאים מגלים "פתיחות" יתרה לנושא סקס,בגיל של הקולג' הם לא ממש בוגרים,ועל הטעויות שלהם הם משלמים כעבור 10 שנים כשהם רוצים להתקדם הלאה אבל הצילומים שלהם באתרי פורנו רודפים אחריהם...

SjP

New member
תגובה

בקשר לאשרה, אז יש לו גרין כארד. ובקשר לסרטים, זה לא רק בין הסמסטרים (חח כנראה שאתה לא רואה יותר מידי קומדיות נעורים). אבל האם באמת קיימים אחוות כאלה (brotherhood) מאורגנות כמו שמראים בסרטים? תמיד תהיתי

אז ככה:

במידה ויש לו גרין קארד, אז אני מניח שהוא עובר להתגורר כאן, ועל כן הוא מחוייב לעשות רשיון נהיגה מקומי (לפי החוק חובה על כל אדם שעבר להתגורר במדינת קליפורניה לתקופה של מעל שלושה חודשים להשתמש ברשיון מקומי בלבד). התהליך עובד כך (כל התהליך מתחילתו ועד סופו): ניגשים ל DMV המקומי (משרד הרישוי) עומדים בתור, ממלאים טופס,וניגשים לפקיד, לאחר מכן מצטלמים,עושים טביעת אצבעות. השלב הבא לאחר מכן הוא מבחן התיאוריה (שמתורגם ל 34 שפות, כך שניתן להבחן גם בעברית!). מותר להבחן עד 3 פעמים באותו היום, במידה והתלמיד עבר בהצלחה את המבחן, נקבע לו תור למבחן מעשי "טסט" (בדרך כלל שבוע\שבועיים לאחר שעברת את התיאוריה) אל המבחן המעשי התלמיד מגיע עם רכבו שלו (או של חבר\הורה\מישהו...) בשעה שנקבעה, הבוחן נכנס לרכב.. טסט קצרצר במגרש החניה, ובמידה והתלמיד עבר בהצלחה, נשלח לו הרשיון הביתה כעבור 10-14 יום . יתרונות מחזיקי רשיון נהיגה מישראל: במידה ולתלמיד יש רשיון נהיגה מישראל עליו לעשות את כל התהליך כמו כל אחד אחר, אבל יש יתרונות: 1. לאחר מבחן התיאוריה (עוד לפני הטסט) רשאי התלמיד לקבל רשיון נהיגה זמני התקף לחודשיים (עשוי מנייר, שלא כמו הרשיון הקבוע שהוא כרטיס פלסטיק ומוטבעת עליו תמונה ומשמש גם לזיהוי). 2.לאחר שתלמיד עבר את המבחן המעשי (טסט) בהצלחה , חלים עליו הגבלות מסוימות (כמו למשל לנהוג עם מלווה במשך חצי שנה מהיום שהתלמיד קיבל רשיון נהיגה, שעות נהיגה מסוימות וכ'ו) הגבלות אלה אינן חלות לבעל רשיון נהיגה ישראלי (מהסיבה שהמדינה מכירה בבעל רשיון זר כאדם בעל נסיון בנהיגה). בקשר לעניין האחר, באמת שאני לא מעודכן. מקווה שעזרתי מעט.

kit k@t

New member
אמממ

ההגבלות חלות רק על קטינים, לא? לאנשים מבוגרים שמוצאים רשיון אין הגבלות של שעות ומלווה... לא? קאט

לא ממש....

ככל הידוע לי ההגבלות החלות על קטינים מבחינת שעות נהיגה אכן לא חלות על מבוגרים, אך נהיגה עם מלווה הכרחית ועוד איך (אני לא בטוח לגבי האלכוהול אשר אסור שימצא אצל קטינים בזמן נהיגה בכלל ואילו לבגיר מותר משהו כמו 0.2 אחוז), כשאני עשיתי רשיון נהיגה שאלתי מה זה החוברת הצהובה שהחזיקו איתם צעירים ומבוגרים, התשובה שניתנה לי הייתה "אלה אנשים שעושים רשיון בפעם הראשונה, והם מקבלים את הרשיון על תנאי..."

kit k@t

New member
אייל, אתה טועה.

ההגבלות חלות רק על אנשים מתחת לגיל 18. ההגבלות הן: צריך מלווה מעל גיל 25 אם מסיעים מישהו מתחת לגיל 20 באוטו בשישה החודשים הראשונים. או אם נוהגים בין חצות לחמש בבוקר בשנה הראשונה. קאט

kit k@t

New member
חומד,

תקרא את הלינק ששלחת לי. תקרא אותו בעיון. אתה צריך מלווה מעל גיל 18 רק אחרי התאוריה, ולפני הטסט המעשי. אלו, התקנות של אנשים מתחת לגיל 18, והן חלות אך ורק על אנשים מתחת לגיל 18.קאט

kit k@t

New member
הבהרה

אתה צריך מלווה מעל גיל 18 רק אם אתה בעצמך מעל גיל 18... אם אתה מתחת לגיל 18 אז הוא צריך להיות מעל גיל 25, או הורה, בעל, או אפוטרופוס חוקי. קאט

kit k@t

New member
לאאא

ציטוט שלך "2.לאחר שתלמיד עבר את המבחן המעשי (טסט) בהצלחה , חלים עליו הגבלות מסוימות (כמו למשל לנהוג עם מלווה במשך חצי שנה מהיום שהתלמיד קיבל רשיון נהיגה, שעות נהיגה מסוימות וכ'ו) " אני מדברת על מלווה אחרי התאוריה, אתה כתבת על מלווה אחרי המבחן המעשי. אחרי התאוריה אתה מן הסתם חייב ללמוד עם מישהו (אם אתה עושה רשיון לראשונה בחייך). אבל אחרי המעשי אתה לא חייב מלווה אם אתה מעל גיל 18. קאט

newbie2

New member
בודאי שיש "אחוות", אבל זה הרבה

פחות זוהר מאשר "בסרטים".. האטרקציה היא בד"כ אלכוהול זול (מה גם שברוב המדינות זה המקום היחיד שאנשים פחות מבני 21 יכולים לשתות..).

טוב, אז כך

רשיון נהיגה, בלוס אנג'לס, הוא יכול להוציא גם על ויזת תייר. על אחת כמה וכמה עם גרין כארד. הוא לא יצטרך לקחת שעורי נהיגה (אלא אם הוא רוצה) אבל הוא יצטרך לעבור תיאוריה וטסט. בקשר לסרטים - תגידי, ממתי סרטים דומים למציאות?! לא שמת לב שבתעשיית הקולנוע האמריקאי אין אנשים שמנים או מחוצ'קנים ואין זכות קיום לאנשים לא יפים? נו, בחייאת...

יו... מה באמת?

את רוצה להגיד לי שאת גרה בקליפורניה ויצא לך לראות אנשים שמנים או מחוצ'קנים או אפילו סתם לא יפים?!

Yaniv-DC

New member
דווקא האחוות

די דומות למה שיש בסרטים. באחוות הבנים (fraternities) יש את האחוות של הקולים ושל החנונים, ואולי "נקמת היורמים" הקצין קצת את המציאות מבחינת המדרגים של האחוות, אבל הם קיימים, גם בנושא המראה.

OrlyNL

New member
בקשר לחלק השני של הודעתך

בלימודי בקולג' אמריקאי, נוכחתי לדעת שהרבה ממה שרואים על המסכים הוא אכן, לצערי, נכון. טקס הסיום של התואר נראה בדיוק כמו שראיתי במאות סרטים, עם הגלימות והכובעים המצחיקים, והנאומים ה"מרגשים".... לפעמים אני חושבת שהאמריקאים כבר הגיעו לשלב שבו הם מחקים את קולנוע, ולא להיפך.

galgal0ne

New member
you had a doubt? ../images/Emo9.gif

My mom sitll has her thing from the alumni hat hanging on the bookcase at home.... btw, WELCOME BACK

למעלה