רישיון נהיגה

רישיון נהיגה

שלום לכולם. אני קורא את הפורום מהצד הרבה זמן ולומד כל מיני דברים חדשים. שמי משה ואני סובל מאפילפסיה (האמת תלוי את איזה רופא שואלים...) והייתי רוצה לדעת כל מיני דברים. אני יודע שצריך לדווח למשרד הרישוי על השינוי במצב הרפואי. הייתי מעוניין לדעת מה בעצם קורה כאשר אני מדווח? אם יש אנשים פה שלא דיווחו ונוהגים, אז הייתי מעוניין לדעת מה היה השיקול שלהם שלא לעשות זאת?

S E M 151

New member
ערב טוב משה החיפאי

אני לא עם אפילפסיה אלא אמא לילדה עם אפילפסיה. בפורום רוב הבוגרים עם רשיון נהיגה עד כמה שאני הצלחתי להבין ואני מקווה שאף אחד לא מזלזל, בעיקר לא לאור רמת תאונות הדרכים שיש בארץ ומדווח במקרה של התקף אפילפטי. בעיקר התקף שהוא לא בשינה. לפי הבנתי כדי לקבל את רשיון הנהיגה יש להיות לפחות שנה ללא התקף אפילפטי. בהצלחה

hashy

New member
באופן עקרוני כאשר אתה מדווח אמורים

להקפיא לך את הרישיון לשנה ואחרי זה לבקש ממך שוב לעשות בדיקות, אבל יש פה בפורום לפחות בחורה אחת שלא לקחו לה את הרישיון למרות הדיווח. אגב, רופא שמטפל בך אחרי התקף [במיוחד מיון] אמור לדווח עצמאית. העניין הוא, שאם אתה נוהג אחרי התקף לא מדווח, הביטוח לא מכסה אותך ותביעות נזקים נגדך וגם יכול לתבוע אותך על עצם הנהיגה - ועצם אי הדיווח הוא עבירה פלילית!!! מקווה שעזרתי

qt1

New member
ברוך הבא משה../images/Emo24.gif

למה קורא מהצד ולא משתתף? אתה יותר ממוזמן להשתתף
למה הכוונה במה שכתבת בסוגריים? אתה לא בטוח שיש לך אפילפסיה? אם אתה מדווח על שינוי רפואי , גם שינוי לטובה אגב, ישלחו אותך למכון לבטיחות בדרכים , המכון יבקש ממך חוות דעת של רופא מומחה -במקרה הזה של נוירולוג , והצהרה נוטוריונית בקשר למצב הבריאותי החדש ואז המכון יחליט לגבי המשך נשיאת רשיון נהיגה, המכון יכול למשל להחליט שצריך להוסיף תנאים או הגבלות לרשיון הנהיגה או לחילופין להסיר תנאים והגבלות, במקרה קיצוני המכון יכול להחליט לבטל את רשיון הנהיגה לתקופה של שנה-שנתיים שאחריה תבוצע הערכה מחדש. אני בטוחה שיש אפילפטים שלא דיווחו ונוהגים , השיקול הוא פשוט - הפחד להפסיד את רשיון הנהיגה , ההגינות והיושר והאחריות של אדם שנוהג בכלי רכב , על הכביש , מחייבים שאדם כן ידווח דיווחי אמת ולא יסכן את עצמו ואת שאר המשתמשים בדרך משיקולים של כבוד/חסכון/בושה וכדומה, יש כאן קישור שכתבה חני מאי"ל, כאן,אולי זה יתן לך תמונה נוספת, אשמח לקרוא את דעתך אגב... שבת שלום וברוך הבא

ufo11

New member
תראה...אני אציג את זה אולי קצת

"תוקפני" אבל ממש לא בטון תוקף... פה מדובר כבר לא רק בחיים שלך, אלא בחיים של הסובבים אותך בכביש... מספיק רגע אחד קטן שנניח יהיה לך...רעד ביד שגורם לך לסטות מהדרך הנכונה... מה אז יהיה? אני מאמין שאתה יכול לתאר לעצמך... כך שאני לא הייתי יכול לקחת על עצמי את האחריות של לא לדווח ולהיות מסוכן לציבור על הכביש.... זה בערך כמו לסוע באור אדום או לסוע נגד התנועה.. זו דעתי.

הרחבה קצרה.

תחילה שאלה קצרה: נכתב פה שהצבא או רופא בחדר מיון מחוייבים לדווח למשרד הרישוי על מקרה של אפילפסיה, במידה ואכן היה דיווח למשרד הרישוי, האם המשרד קורא לי להפקיד את הרישיון נהיגה אצלו? לאחר שהיו לי מספר התקפים אני מיוזמתי הפסקתי לנהוג ואכן אני לא נוהג כבר שנתיים וחצי, אז לא יפריע לי לא לנהוג עוד שנה. הסיבה לחוסר האפשרות לקבוע כן או לא היא,שכשאלו אותי הרופאים איך היו ההתקפים, אז מהתיאור הם אומרים שזה התקפי אפילפסיה, אבל, כל בדיקה שעשו לי יצאה תקינה והרופאים לא מצליחים למצוא הוכחה שזאת אכן אפילפסיה. הם נתנו לי למיקטל וזה הפסיק את ההתקפים ואז אמרו לי שלא כדאי להמשיך ולבדוק ובעצם קבעו שכנראה זה אפילפסיה. נקודה חשובה בעייה הכי קשה של הרופאים זה, שהתקפים שלי התחילו מהסתבבות של העין הימנית כלפי מעלה והשארות של הראייה שם מבלי יכולת שלי לשלוט בזה. ויכול להיות שזה גם בילבל אותם בדרך.

qt1

New member
אין לי תשובה לגבי משרד הרישוי../images/Emo10.gif

אולי כדאי שתבדוק במאמרים של פורום זכויות נכים או תשאיר שם הודעה? תגיד לי משה? אתה יכול לכתוב אצל מי אתה מטופל? אגב, גם אצלי וגם אצל חיים לוי כל הבדיקות תקינות , אולי יש כאן עוד כמה כותבים כמונו, אני יודעת רק על שנינו בוודאות , כך שזה לא אומר שאין לך אפילפסיה אם כל הבדיקות תקינות... בן כמה אתה?

התרשמתי מדבריך שיש לך אפילפסיה

כמובן זו התרשמות ולא קביעה. אם במילא אתה לא נוהג אז כדאי לך לדווח כי אז כאשר תרצה לחדש רשיון יתיחסו באמינות לדבריך. יש אנשים שישבו שנים בכלא כי הם נהגו עם אפילפסיה והרגו אנשים בתאונת דרכים.

S E M 151

New member
בוקר טוב משה

גם אצל הבת שלי כל הבדיקות תקינות. MRI לא עשו לה אבל ה- EEG וה-CT היו תקינים בלי מציאת מוקד או הפרעה שיכלה לגרום לאפילפסיה. אבל אנחנו הגענו איתה למיון פעמיים תוך כדי התקף ולפי זה קבעו התקפים אפילפטיים.

אני מקבל את העובדות בשטח...

שיש לי אפילפסיה. אני לא רציתי להמשיך לחפש מה יש לי. (אני גם חושב שיותר מידי הבדיקות בראש זה בסוף מסוכן) אבל עוד לפני זה הרופא המליץ לי להפסיק ואני בעקבותיו. אני הייתי מטופל אצל מיטב הרופאים בארץ ( הבכירים ברמבם ובתה"ש) בדקו אותי ולא הגיעו לתוצאות חד משעיות. לא הגעתי אף פעם לבית חולים כשאני במהלך התקף אלא רק אחרי. כיום אני מטופל אצל פרופ' אלדד מלמד מנהל מחלקת נוירולוגיה בבלינסון. נדמה הסוג שיש לי היא סקפייה אבל יכול להיות שאני טועה.

S E M 151

New member
הי

אני מניחה שזה נכון, היום הנוירולוג אמר לי שאין כרגע סיכוי שמכבי יאשרו להדרי בדיקת MRI. אני רציתי שהיא תעשה, אבל מילא.

השתתפות חלקית

בכללית גם לי לא אישרו לעשות MRI בהתחלה בהשתתפות מלאה. אבל הם כן הסכימו להשתתפות חלקית (60%). סם, יש אפשרות כזאת גם במכבי?

למעלה