רישיון לקטנוע

GuyN2

New member
רישיון לקטנוע

אני בן 16 ואני רוצה לעשות רישיון לקטנוע יש לי כמה שאלות: איך המבחן תאוריה הולך? ואיך השיעורי נהיגה הולכים? אם מישהו יוכל להסביר לי על זה קצת זה יהיה אחלה תודה

מכביסט05

New member
תשובות

המבחן תיאוריה הוא כמו מבחן תיאוריה לרכב, רק עם שאלות על קטנוע...קצת על החוקים והתקנות של נהיגה בקטנוע, קצת מכניקה וכו'. שאר השאלות הן שאלות שמופיעות בכל מבחן תיאוריה, חוקי תנועה, תמרורים וכו'. השיעורי נהיגה הם בקבוצה, נוסעים ביחד עם כמה תלמידים אחרים למגרש חנייה, שם אתה מתרגל שמיניות למבחן שליטה שהוא חלק מהטסט לקטנוע\אופנוע. המבחן שליטה מכיל שמיניות (מספר השמיניות שתצטרך לבצע הוא לפי ראות הטסטר), פיתולים ונסיעה איטית. השיעורים בעיר מתקיימים באותה מתכונת. כמובן שלפני זה אתה תיקח מס' שיעורים לבד עד שתהיה לך שליטה כזאת בקטנוע כדי שתוכל לנהוג לבד.

GuyN2

New member
תודה..עוד כמה שאלות

אז אני צריך לקנות ספר מיוחד לתאוריה לקטנוע? וכמה זמן צריך ללמוד את הספר בערך? זה מבחן קשה? אסור שתהיה אף טעות אחת? ובקשר לשיעורי נהיגה.. הם נותנים לי שם קטנוע ללמוד עליו נכון? כי עדיין אין לי ואני מתכנן לקנות..

NewUser4

New member
תשובות

1. ספר ללימוד תיאוריה רגיל. בתוכו יש פרק מיוחד לאופנועים. בתחילת הספר כתוב איזה עמודים אתה צריך ללמוד ואיזה לא עבור כל דרגת רשיון. זמן הלימוד הוא אישי. כאשר תוכל לפתור ללא טעויות את המבחנים בחוברת השאלות, אתה מוכן. מותר לטעות ב4 שאלות מתוך 30. השאלות הן רב ברירתיות (אמריקאיות). 2. בשיעורי הנהיגה תנהג על קטנוע של בית הספר לנהיגה.

GuyN2

New member
תודה רבה. שאלה אחרונה:

אחרי שאני עובר את התאוריה לקטנוע וכבר יש לי רישיון, אני רוצה גם לעשות רישיון למכונית. אני צריך לעשות עוד מבחן תאוריה?

GuyN2

New member
עכשיו שאלתי מישהו שיודע

והוא אמר לי שלא. בטוח?

GuyN2

New member
אוקיי אם אתם אומרים... ועוד שאלה

גם אמרו לי שאסור להסיע עד גיל 18. זה נכון?

GuyN2

New member
זה כמה אנשים:

אבא שלי שעשה גם רישיון לאופנוע ואחרי זה למכונית. אבא של חבר שלי אותו דבר. בן דוד שלי שגם עשה לא מזמן רישיון למכונית אחרי רישיון לאופנוע. יכול להיות שזה השתנה ממש לא מזמן וזה משהו חדש?

למעלה