רישיון ליכטה

d25דודו

New member
רישיון ליכטה

שלום לכולם אני מעונין לקנות בניורק שם אני שוהה כעת יכטה כ 30 פיט ולהוציא רישיון מקומי מה האפשריות להשתמש ברישיון זה בארץ כמו כן איך אפשר להעביר יכטה כזו לארץ ומה עלות משוערת תודה מראש דודו

Alex33

New member
הרשיון האמריקאי לא יתפוס בהפלגה...

חופית בארץ ,באם הסירה תשהה דרך קבע כאן. אני מעריך שהובלה ימית ישירה מארה´ב לארץ לסירה כזו.תעלה בסביבות 5 אלף דולר..לזה יש להוסיף הובלה יבשתית,מנופים בשני הכיוונים,עריסה להובלה,ניירת וביטוח,עוד אלפים אחדים... אז אם אין לך סנטימנטים מיוחדים לסירה האמורה...זה לא כלכלי כל כך ,אלא אם תסיג אותה שם במחיר ממש "מציאה" (וזה אפשרי)של 60-50% משוויה..

סקיפר1

New member
תוכל להכנס לישראל עם רשיון ASA

אבל הוא לא מוכר בישראל למיטב זכרוני. כדי לצאת תצטרך רשיון בינ"ל.

lizard

New member
השאלה הראשונה היא איך אתה מתכוון

להביא אותה. בשייט או בהובלה על ספינת סוחר ? אם זה בשייט, רצוי מאוד שתפליג קודם כמה שנים טובות מאוד לשם צבירת נסיון. אם זה ע"י אוניה, תפנה לסוכן של צים או האחים עופר למשל ותברר מולם. אני יודע שקונטיינר של 20 פיט מסין לישראל עולה 1500 דולר כולל הכול לא כולל מיסים בארץ כמובן (עבור תכולה) למרות שהמחיר הזה לא ממש משקף משהו,זה אולי יכול לתת לך סדר גודל של מחירים. הכי פשוט זה ליצור קשר עם סוכנים של חברות ספנות ולשאול. הם גם יגידו לך את כל האפשרויות,אם התובלה תעשה עלGEBNERAL CARGO SHIP או על CONTAINER SHIP. בהצלחה ונשמח לקבל דיווח מה החלטת. מיכה

arik2000

New member
עוד תשובה

כבר הרוב ענו לך על הענין אבל חשוב להבין איזה רשיון מקומי אתה תעשה כי יש כמה דרגות לזה בארה"ב בכל הדרגות ניתן להסב אותם בארץ לרשיון ישראלי וזה יהיה יחסית חופף לרמה של אותו רשיון אמריקאי. לגבי הובלה בים אתה צריך לברר לא רק את עלות ההובלה אלא גם את ההכנות כלומר פירוק התורן ושאר האבעזרים הדרושים לשם ההובלה. וכמובן עלות ההרכבה בארץ. בגדול לכלי בסדר גודל של 30 פיט זה כדאי רק אם ממש קיבלת את הכלי במתנה. או לפחות קרוב לזה.....

למעלה