רישום?!

LeeLo

New member
רישום?!

זו הפעם השלישית בה אני מנסה להעלות את ההודעה הנ"ל...
לכן היא תופיע בו בנוסח מקוצר- אקצר ואומר- הגיבו, בקרו, שיפטו, כסחו...! בתודה, לימור.

לילו היקרה - רישום ראשוני

היי חביבה, נכים לראות שחזרת אלינו. קודם כל זה יפה שאת מעלה עבודות לביקורת, רק ככה לומדים ומשתפרים. לגבי הרישום, אנילא מתייחסת לעניין הפרופורציות כי עם קצת עיון בספרי אנטומיה זה ישתפר. לגבי הטכניקה עצמה - היא מאולצת מדי, תשתחררי, תני ליד לעוף, אל תיכנעי לתבניות ריאליסטיות של צילומיות אלא תני ליד ליצור קווים יותר גסים, יותר חופשיים. פחות התמקדות בפרטים יותר התמקדות בצורה הכללית. הדרך הטובה ביותר היא לצייר סקיצות מהירות בעיפרון, הרבה סקיצות, כדי שהיד והעין יתרגלו לעבוד ולתרגם מהמציאות אל הנייר. שיהיה בהצלחה, אשמח לראות גם דברים שהם בגדר תרגול. אפרת

LeeLo

New member
קודם כל- ../images/Emo51.gif

תודה רבה על הביקורת- גם אני דוגלת בשיטה שמשתפרים אחריי שיודעים מה בדיוק לא בסדר... חוץ מזה, אני שמחה שאת זוכרת אותי... "...אל תיכנעי לתבניות ריאליסטיות של צילומיות..." כן, את צודקת- אבל אני מנסה שהציורים שלי ייראו טיפה אמיתיים (ללא הצלחה רבה עד כה...), אבל את גם צודקת שאמרת שאני צריכה "להשתחרר" בקטע של הציור, אני באמת משתמשת במעין תבנית. אז תודה רבה, ואני אנסה בפעם הבאה להשתמש ולהעזר בהערות שנתת לי- בתקווה שאעלה לכאן יצירה מוצלחת יותר בפעם הבאה...
.

TalDaniel

New member
שלום לילו ../images/Emo8.gif

בהמשך להערתה של אפרת לילו, מנסיוני, גוף האדם יכול להיות קצת מתסכל, כי יש בו כ"כ הרבה ניואנסים שצדקה אפרת שאמרה שצריך לפעמים לפתוח ספרי אנטומיה בשביל זה, אבל זה דבר שבא עם הזמן, nothing to worry about. הייתי רוצה להוסיף שאולי כדאי לך גם ללמוד חלק חלק, למשל להתחיל מפנים, עד שמגיעים לתוצאות שמשביעות את הדעת, אם אפשר רצוי שיישב מולך דוגמן אבל.. גם להעתיק מתמונה יכול להיות תהליך לימוד טוב. אח"כ ממשיכים לרגליים למשל, חזה, כפות ידיים ורגליים (2 נושאים מורכבים בפני עצמם) וכו´... תרגיל קטן - לרשום את הקו החיצוני של הדמות/אובייקט שאת מסתכלת עליה/ו מבלי להרים את חוד העיפרון...

LeeLo

New member
../images/Emo47.gif

תודה...! בעקבות ההערה שלך הגעתי למסקנה הזו- יכול להיות שהדמויות שלי אינן ´אמיתיות´ מספיק, משום שאף פעם לא הסתכלתי או ציירתי מתוך תמונה של מישהו ´אמיתי´, כלומר- ציירתי מהראש, ואף פעם לא העתקתי תמונה. עכשיו שחשבתי על כך, אין ספק שהעתקה של תמונה תלמד אותי כמה דברים על מבנה גוף האדם והפנים. תודה רבה !

SC

New member
גוף האדם

גוף האדם הוא נושא מורכב וישנן לא מעט דרכים ושיטות ללימוד הנושא. אבל לפני הכל, חשוב לדעת ולהכיר את הצורות הבסיסיות. צורות בסיסיות : פרמידה קוביה גליל כדור חרוט חשוב לדעת גם לשלוט ברישום. מעברי טונים ועוד. פרופורציות. חשוב לדעת למדוד. הצצה בספר אנטומיה לא תזיק אבל נחוץ הרבה יותר מהצצה. מומלץ בחום לקחת קורס ברישום, ציור מודלים חיים. גם העתקה היא שיטה טובה אבל אם כבר כזו אז לשבת מול תמונה אמיתית במוזיאון ולהעתיק במקום. בצרפת זה נהוג, לא יודע לגבי הארץ. לגבי הציור עצמו, אני אומר עליו דבר אחד בלבד, הציור הזה הוא תמים
בהצלחה בהמשך, שולי.

FreeFeeling

New member
היי LeeLo ../images/Emo13.gif../images/Emo142.gif

כתבתי תגובה ערוכה אבל לבסוף החלטתי שלא לאלות אותה (אין לי מוסג למה
) בכול מקרה הכי היה חשוב לי לומר לך ,שהנעליים הכי הגניבו אותי! ובהצלחה בהמשך

LeeLo

New member
תגובה לשולי ול-FreeFeeling

שולי- קודם כל תודה על ההתייחסות.
. האמת היא, שלא כ"כ הצלחתי להבין למה בדיוק התכוונת שאמרת תמים- זו מילה עם כ"כ הרבה אפשרויות ופירושים. מקווה שהתכוונת לפירושים החיוביים.
. חוץ מזה- אני באמת רוצה לקחת קורס- מה שאף פעם עוד לא עשיתי ברצינות, ואולי תוכלו לעזור לי- איפה יש קורס טוב (באמצע השנה) באיזור חיפה ? ל- FreeFeeling (מצטערת,אבל אני לא יודעת את שמך!)- רק שתדע שאני ממש שמחה שאהבת את הנעליים! כן, בשבילי הנעליים האלה הם משהו מיוחד, בגלל שהם ´מבוססות´ על אחד הסוגים האהובים עליי ביותר! תודה על הברכה ! חוץ מזה (יו, אני כותבת המון), החלטתי להעזר בעצה שניתנה לי כאן, והיום התיישבתי וניסיתי להעתיק תמונה שמצאתי ב´מעריב לנוע´ של שאנון דוהארטי. האמת, היא יצאה טיפה מוזר- הראש קצת מאורך, אני לא יודעת לצייר כפות-ידיים היטב (מסובכות להפליא), לא יודעת להצליל ועוד המון דברים, והסורק טיפה הכהה את הציור. אבל, וזה אבל גדול- אני ממש מרוצה מהתוצאה. ואתם ? -אשמח לשמוע תגובות. תודה, לימור.

LeeLo

New member
סליחה!- מן הסתם זו תגובה לכולם...

אם כבר- שאלה קטנה- אם יש מישהו שמכיר את בית הספר ויצ"ו החיפאי- אוכל לקבל בבקשה עוד פרטים? תודה!

ויצ"ו החיפאי - מוסד מעולה!!

ושהחלט שווה ללכת ללמוד בו, הוא שם דבר בתחום העיצוב הגרפי, ועד כמה שראיתי בתערוכת הבוגרים האחרונה - גם מגמת האמנות לא נופלת ברמתה
אפרת

LeeLo

New member
אבל אין סיכוי שאתקבל !!! ../images/Emo10.gif

מהסיבות הבאות- א. הרמה שלי לא גבוהה מספיק- חסר לי המון ידע וניסיון בתחום. (ב.) - נכנסתי אתמול אל האתר של ויצ"ו וגיליתי שההרשמה בעוד חודש (!). אבל זה כמובן בסדר, מה שהטריד אותי יותר הם תנאי הקבלה- צורך בתיק עבודות (שאין לי, ובטח שלא אוכל לצבור עבודות רבות לעוד חודש...), ובחינה ברישום, ובפיסול- לא פיסלתי מעולם. כך שלדעתי אני לא מספיק טובה כדי להתקבל לשם, למרות שאני רוצה...

ננהננה

New member
היי לילו

קודם בקשר לרישומים - אז רואים שאת מתחילה אבל גם רואים שיש לך יכולת. רואים שאת מתעקשת שזה יצא כמו שאת רוצה וזה דבר חשוב! כי הרצון זה הדבר שמניע (לדעתי). ובאמת הרישום השני שעשית לפי תמונה הוא יותר טוב. אם תתאמני (וזה הרי כיף האימונים האלו) את ממש תראי שינוי. אני מאמינה לגמרי במשפט שאומר שציור זה לא בידיים אלא בעיניים. את למעשה, יכולה אפילו להתאמן בלי לרשום בכלל! כלומר פשוט להתבונן באובייקט כלשהו אבל לא לחשוב עליו כאילו הוא הדבר המסויים, אלא פשוט לחשוב עליו שהוא משהו בלתי מוגדר וסתם לראות מה מרכיב אותו: איזורים כהים ובהירים יותר, כתמים של צבע או של אור. ואת יכולה לעשות את זה בכל מקום, מול הטלוויזיה או באוטובוס. כי אנחנו חיים עם מין "סמלים" - אייקונים קטנים בראש, שהם מסמלים את הדבר שאנחנו רואים וכשבאים לצייר מהראש, אז משתמשים באייקונים האלו שבתודעה. כשאת מתבוננת ממש באובייקט את בעצם מרחיבה לעצמך את ספריית הסמלים האלו בראש ולאט לאט לומדת ממש לראות את הדברים כאילו היו מציאות. וזה אימון של הראייה אבל הרישום עוזר לך גם לראות את התפיסות הקבועות שלך ולהשוות אותך למציאות וככה ל"הרחיב את הספרייה" שבראש. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...
ועכשיו בקשר לויצ"ו - אני למדתי שם בתיכון במגמת צילום והיה מעולה. לא יכולתי לבחור לעצמי בית ספר יותר טוב. בגלל שבית הספר צמוד למכללה אז הרמה היא גבוהה מאוד יחסית למגמות אמנות בבתי ספר רגילים. מורים טובים ומקצועיים, ציוד מקצועי ועצם ההיכרות עם הרבה אנשים שעוסקים באמנות זה מאוד מרחיב את האופקים למי שמעוניין בסוג כזה של הרחבת אופקים. ההנהלה גם מאוד פתוחה ל"התאמה אישית" לפי הרצונות של התלמיד. היו לי חברים שלא רצו להמשיך לבגרות אבל היו מוכשרים מאוד במגמה שלהם והציעו להם מההנהלה להמשיך וללמוד רק את המגמה ולוותר על העיוני והיו אחרים שעשו בגרות מלאה לגמרי. הם לא קשוחים עם התלמידים ונותנים לכל תלמיד לעשות מה שמתאים לו וזה בעיני מעולה, כי את יכולה לבחור ולא כופים עלייך מה שאת לא רוצה באיומים. גם עושים פרוייקטים משותפים עם המגמות האחרות וזה כיף. אבל אני סיימתי שם די מזמן... לפני כמעט עשר שנים כבר (וואו!) אז אולי הרבה דברים השתנו ושמעתי שהם גם יותר משקיעים בעניין העיוני ממה שהיו פעם. זהו, בהצלחה. ננה

FreeFeeling

New member
היי לימור ../images/Emo140.gif

שמי הפרטי הוא בן
.בקשר לציור החדש. ידיים זה באמת נושה שמאוד קשה לציור... (ושולי (SC) יודעה לצייר זאת טוב מאוד! גם את הנושה הזה!) לטעמי... (אינני יודע בת כמה את!?) אבל את באמת צריכה לקחת קורס ,בגלל שלדעתי יש לך הרבה פוטנציאל!! יצא לי לראות כבר אנשים שלא מעיזים לצייר קו מיצג (אם אפשר ליקרו לזה ככה ,גם לי לפאמים יש את זה..) ואת יודעת לבצעה זאת טוב מאוד ומעיזה לצייר ממש שחור! וזה ממש טוב! בציור הזה הכי אהבתי את השער
ואת הח.... FreeFeeling או בן באור אם תירצו

LeeLo

New member
בן !

אני ממש שמחה לשמוע שאתה חושב שיש לי פוטנציאל,
. אני בת 15, (אוקיי, אוקיי, לא ממש- יש עוד חודש וחצי
). למה אתה מתכוון שאתה אומר קו מייצג ? הקווים שבונים את הדמות? חוץ מזה, השיער והחזה- זה לא אני ´המצאתי´ אותם בציור שלי- זה טבעי (יחסית....), כי העתקתי. את אותם מאפיינים, למרות שהם שונים כמובן, במציאות, תוכל למצוא אצל השחקנית- שאנון דוהארטי.

DrorCh

New member
היי לימור

אם את לא טובה בהצללות אל תצלילי תציירי רק בקונטורים לפחות בשלב זה הדבר הכי חשוב בציור היא ההתבוננות להעריך נכון את הגדלים של הקווים את הזויות בין קו לקו ולדעת להבדיל בין מה שהוא קו לבין מה שלא באמת קו כשהייתי ילד לא ידעתי להבדיל ולכן ציירתי המון קוים שלא קיימים המון דברים שחשבתי שהם קוים אבל בעצם הם רק היו חילופי גוונים או זויות קטנות של שינוי משטח למשל פנים של ילד תמיד נראו אצלי כאיש זקן כי ציירתי המון המון קמטים הקמטים האלה לא קיימים אצל ילדים ואלא לא באמת קוים לגבי הציור שלך ניכר שיפור עצום והבדל של יום ולילה בין הציור הזה לציור הקודם מהראש כדי מאוד שתדבקי בציור מתוך מודלים או תמונות המלצה שלי קני חוברת ווג יש שם המון תמונות של שחור לבן תרגיל טוב לרישום: קחי תמונה של פנים גזרי אותה לחצי תדביקי על נייר ותשלימי את החצי השני לפי החצי שלא מודבק ודבר אחרון יש המון קוים ישרים מידי בציור שלך וזויות (קודקודים) בגוף אנושי אין זויות הכל מתעגל הדבר היחידי בטבע שהוא קו ישר כמו סרגל זה קרני השמש אני מקווה שלא בילבלתי אותך כי קראתי עכשיו את כל ההודעה הזאת והתבלבלתי לגמרי ציור מאוד יפה!!

DrorCh

New member
אני שונא לעשות את זה אבל

הגימור לא משהו כי עשיתי את זה עם עכבר והעכבר שלי מאוד לא רגיש ואני מעדיף לצייר עם עפרונות אבל מקווה שתביני את הטעויות הבסיסיות של האנטומיה

עטרה ב ט

New member
דרור: שאלה לי אליך

אתה לא פשוט השמנת לה את הדמות ? (קח בחשבון שאני לא מבינה כלום בציור)

לימור

בקשר לויצו- בתור יפאית שחשבה פעם על להתקבל לויצו. את יכולה. כמעט כל אחד מסוגל. הם לא מחפשים רמה גבוהה ואנשים עם הרבה פחות נסיון משלך התקבלו. קחי בחשבון שמלבד הרמה האומנותית שהיא די בסדר הרמה הלימודית העיונית די נמוכה. אם את רוצה קורס באיזור חיפה, יש הרבה. תגידי רק באיזה איזור של העיר. בהצלחה...

LeeLo

New member
האמת היא...

שהרמה הלימודית העיונית חשובה לי מאוד... (אני מניחה שבגלל זה החלטת שלא להתקבל לשם, וגם המרחק...). חשבתי להתקבל לשם בגלל לימודי האומנות, אבל הרמה העיונית חשובה לי מאוד. דווקא בגלל ששמעתי שאפשר לשלב שם לימודי פיסיקה/ביולוגייה 5 יח"ל, שקלתי את הנושא יותר ברצינות, אבל עכשיו זה נראה הרבה פחות אטרקטיבי. תודה שהפנית אותי לנושא הזה- ממש לא היה לי מושג על הרמה הלימודית... חוץ מזה, אני גרה באיזור קריית אליעזר בחיפה (אני די בטוחה שאתם לא מכירים), זה קרוב לשכונת בת-גלים, ולהדר.

LeeLo

New member
לא, לא התבלבלתי דווקא...

יש לי כ"כ הרבה דברים ללמוד ואני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל. אני חושבת שאני באמת אמשיך בהעתקות- זה מלמד ממש המון על מבנה הפנים, והגוף, ואולי אני אפילו אלמד כך להצליל... אני מחפשת ברשת תמונות, אבל אני חושבת שאני באמת אקנה אולי חוברת עם תמונות בתוכה. מה שאתה אומר הוא בטח נכון, אבל- המון קווים בגוף שלנו, ובכלל- נראים ישרים, אולי זו רק אשלייה אופטית, אבל מה שמוכר לי כישר אני אצייר כישר. אני מניחה שאני צריכה להתחיל להתבונן יותר טוב. דבר אחרון- תודה רבה ! אני שמחה לדעת שאתם חושבים שהשתפרתי- זה מה שאני שואפת לעשות...
.

למעלה