רישום לכתה א'

רישום לכתה א'

שלום, הבת הבכורה שלי קיבלה הזמנה מהעירייה להירשם לכתה א'. באפשרותנו להירשם לבית הספר היסודי בשכונה או לבחור באחד היחודיים בעל-אזוריים בעיר (שכמובן עולים
וכרוכים בהסעות). התקשרתי היום לעיריה ושם אמרו לי שאין ימים פתוחים להתרשמות ההורים בבתי הספר היסודיים. רושמים וזהו. בעל-אזוריים דווקא יש. אנחנו נוטים לרשום את הילדה לבי"ס בשכונה משיקולי עלות, הסעות וחברות בשכונה. אמנם שמענו עליו דברים טובים אבל לא נראה לי לרשום אותה ל"חתול" בשק. האם זה מקובל שאתקשר למנהלת ואבקש לבוא לפגישה/סיור? ואם היא לא תסכים - האם לפסול את בית הספר הזה? להמר?

noa_f

New member
יותר קל להתעניין אצל הורים אחרים

שכנים, הורים של חברות עם אחים גדולים, הורים בגינה הקרובה, מאשר לטרטר את המנהלת. מה יתן לך סיור בבית הספר? הרי לא ילכו איתך במיוחד להראות לך את הפאסיליטיס וקיום שלהם או העדרותם, לא ממש מעידה על הרמה של ביה"ס, על ההתייחסות לצרכי הילד, על אנושיות המורות וכו'. מה שכן, בית ספר שנראה מוזנח ומלוכלך - סביר מאוד שההזנחה מגיעה גם לתחומים אחרים. רוב בתי הספר יוצרים קשר עם הגנים המשוייכים אליהם ומזמינים את הילדים כמה פעמים לקראת כתה א', כולל איזושהי "חונכות" של כתות א' הקיימות או של כתות גבוהות יותר, ככה שלקראת סוף שנת הלימודים הזו, יתכן שהילדה תבקר בבית הספר בעצמה. רוב בתי הספר גם מזמינים את ההורים לקראת כתה א' למפגש (אבל אלו רק ההורים הרשומים) מתישהו. תקווה שזה לא יהיה כמו אצלנו, ביום שלפני פתיחת השנה
אני מעדיפה בית ספר שכונתי, במיוחד בגילאים הקטנים, אבל גם עבור בני נוער. לגור רחוק מביה"ס מסבך מאוד את חיי החברה של הילד ומעמיס על ההורים ולא תמיד ביה"ס הרחוק שווה את הטרחה. אם ביה"ס הקרוב ממש גרוע, אז אולי (למרות שאז הייתי שוקלת מעבר דירה, אבל זו אני).

מהורים אחרים שמעתי

בעיקר דברים טובים על בית הספר והצוות, פחות על המבנה (למשל שאין צל בחצר ואין מזגנים בכתות). אבל גם על גן העיריה שבו הבת שלי נמצאת כעת אמרו דברים טובים והוא סביר ולא יותר. קיוויתי לפגישה עם המנהלת, להתרשמות אישית ממנה (למרות שגם המנהלת עשויה להתחלף), אולי פגישה קצרה עם המורות המיועדות לכתה א' בשנה הבאה. אנחנו בעד לרשום את הילדה לבית הספר השכונתי, אחרת היינו הולכים על אחד העל-אזוריים היחודיים וזהו, אבל קשה לי לרשום אותה למקום שאין לי ממנו שום התרשמות אישית.

פלגיה

New member
מעבר לדיבורים עם הורים אחרים

(וכדאי להתעניין מעבר ל"מורה נהדרת" כדאי לשאול במה הדברים מתבטאים, וכך הלאה) כדאי לקחת בחשבון ש"יום פתוח" הוא פירסומת נטו. כולל כל חצאי האמיתות והעיטורים שנלווים לפירסומת. כל דבר אפשר לצייר באור חיובי, יפה ומלבב ביום הורים פתוח, וזה לא יאמר כלום על בית הספר. לא יזיק להתקשר למנהלת ולבקש "יום פתוח" כזה, כי מניסיוני אם בית הספר מרגיש שהוא נמצא בתחרות הוא משתדל קצת יותר, אבל לא כדאי לבנות על זה שהיא תיעתר לבקשה. מה כן? מביקורי השונים בבתי ספר במסגרת עבודתי, גיליתי שכדאי לבוא לבית הספר בשעת סיום הלימודים, כדי לחוש את עוצמת המכות/דחיפות במסדרונות כשכולם ממהרים לצאת. אחר כך כדאי להסתכל על המסדרונות והכיתות. לא חשוב הפאר של המקום - אבל חשובה התחזוקה. (אני מחפשת קישוטים, שיתוף תלמידים בקישוט, סימני בעיטות על הקירות וציוד שבור) ממכר פסיכולוג חינוכי שמעתי גם את ההצעה לבקר בשירותי התלמידים. כל זה לא מדד מוחלט - אבל נותן תחושה טובה מספיק לטעמי.

למעלה