רישום לכיתה א

טלצ

New member
תודה יהודית - אבל

ראשית זהו לא בננו הבכור, הוא השני. מה שאני מחפשת זה תקנון או מסמך שיכול להוות עבורי הוכחה לגננת שההחלטה היא שלי ואת זה אני לא מצליחה למצוא היא טוענת שלי אין נגיעה בדבר וההחלטה היא שלה איך אני מוכיחה שזה לא נכון אני רוצה להגיש לה טופס שזה כתוב ולהפסיק להתווכח איתה ההחלטה שלי היא לטובת הילד נטו ולא משיקולים אחרים וחבל לי שאנשי מקצוע מקבלים החלטות לא על פי שיקולים הגיוניים ורק על פי שיקוליים כלכליים (של משרד החינוך) ואישיים (פחות תלמידים בגן לשנה הבאה)

טלצ

New member
רישום לכיתה א

בני בן 5.5 אובחן כבעל בעיות מוטוריות, טונוס שרירים בידיים נמוך וקשיים בחגורת הכתפיים. הוא התחיל ריפוי בעיסוק והתעמלות התפתחותית. הגננת לוחצת להעלות אותו לכיתה א. אני חושבת שאין לו את הבשלות המוטורית וגם הרגשית לכך. האם ההחלטה להעלות או לא להעלות את הילד היא של הגננת או של ההורים הגננת טוענת שמה שהיא תגיד ייעשה ואין לי כל החלטה ונגיעה בנושא מה נכון?

רישום לכיתה א'

ייתכן שתוכלי להיעזר במשרד החינוך- באגף לחינוך מיוחד. למיטב ידיעתי על מנת להשאיר ילד בגן יש צורך לעבור ועדת השמה (בערך בחודשים מרץ -אפריל)וכן יש צורך שהילד יפגש עם הפסיכולוגית של הגן לשם הערכה -לכל גן יש פסיכולוגית מהשפ"ח-(שירות פסיכולוגי חינוכי). גם למרפאה בעיסוק ישנה השפעה ואף היא יכולה לחוות את דעתה בעניין.כמובן שההחלטה הסופית היא בידי ההורים שוודאי רוצים בטובת ילדם ומכירים אותו הכי טוב. לכן המסר שלי אלייך הוא לא להיכנע ללחצים ולעשות את מה שאת חושבת שהוא הנכון ביותר עבור ילדך. בהצלחה

כיתה א'

עד כמה שידוע לי, החלטות לגבי עליה לכיתה א' ושנה נוספת בגן חובה אינן בלעדיות של הגננת. ישנה "ועדת השמה" וההחלטה הינה משותפת תוך התיחסות להבטים השונים. הילד הוא שלכם ולא של הגננת! יש לכם זכויות בהחלטות הנוגעות חייו.
אני מציעה לפנות למחלקת החינוך/גני ילדים בעיריה ו/או לשירות הפסיכולוגי בעיר מגוריך כדי לקבל אינפורמציה על הנהלים. בהצלחה, סוניה

../images/Emo140.gifשנה נוספת בגן

טלצ שוב שלום, שוחחתי עם חברה שהיא פסיכולוגית העובדת בשפ"ח ובררתי מה הנהלים. אז ככה...עלייך לפנות לפסיכולוגית של הגן, להציג בפניה את המצב, לבקש שתבצע הערכה, ויחד תגבשו המלצות. אם אינך מכירה את הפסיכולוגית של הגן, את יכולה לברר דרך הגננת או פשוט להתקשר לשירות הפסיכולוגי. בכל מקרה, אני הבנתי שהורה לא יכול להחליט על דעת עצמו שילדו נשאר שנה נוספת, כמו שאינו יכול להחליט שהילד יעלה לבית ספר אם אינו אמור לעלות עפ"י תאריך הלידה. יחד עם זאת, ההחלטה איננה בשום פנים ואופן רק של הגננת. כמרפאה בעיסוק וכאמא, אני מאמינה גדולה באינטואיציה ההורית, המשיכי לפעול ולבדוק ואני בטוחה שתמציאי את הדרך הנכונה עבור בנך. הרבה הצלחה בגן וגם בכיתה א'. סוניה

למעלה