רישום כשותפות או כעוסק פטור

תמי2001

New member
רישום כשותפות או כעוסק פטור

נאמר לנו, 3 שותפים, שרישום כשותפות מחייבת אותנו לשלם מע"מ. לעומת זאת, אם כ"א נרשם כעוסק פטור, הוא אינו משלם מע"מ אך אין מכירים לו בהוצאות העסק. האם הוצאות מוכרות (בשותפות) יורדות ממס הכנסה? ואם לא שילמנו מס הכנסה? לא מתקזזים על ההוצאות? מקווה ששאלותי מובנות. תודה מראש!

isaacf

New member
בלבול מושגים

1. חסרות נתונים כדי לתת לך המלצה . 2. כאשר פותחים עסק יש צורך להרשם בגופים הבאים מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. 3. את בלבלת בין מושגים של מע"מ למס הכנסה. 4.כאשר פותחים עסק החוק גם מחיב להרשם אצל רשם השותפיות אך אי רישום לא פוסלת את השותפות. מס הכנסה. כל אחד ממכם פותח תיק במס הכנסה על שמו אתם נחשבים במס הכנסה כעצמאי כאשר מס הכנסה תצטרכו לשלם מקדמות במשך השנה ובסוף השנה עליכם להגיש דוח שנתי למס הכנסה. מס הכנסה מכיר בהוצאות בהכנסות שנבעו מפעילות העיסקית מע"מ. במע"מ קיימים שתי סוגי נישומים עוסק פטור- עוסק שמחזור עיסקאותיו בשנה 64002 ש"ח בלא נכלל במקצועות שחייבים להיות עוסק מורשה. עוסק פטור פטור מלהגיש דוח למע"מ במשך השנה פעם בשנה מעדכן את מע"מ על מחזור עיסקאותיו . עוסק פטור לא גובה מע"מ עיסקאות בלא מתקזז עם מע"מ על מע"מ תשומות ( כניראה זה מה שהתכוונת להגיד אך רשמת מבולבל). השותפות חייבת להרשם במע"מ כשותפות בלא יכולה להרשם כעוסק פטור עוסק מורשה - צריך להגיש דו"ח למע"מ או פעם בחודש או חודשיים גובה מע"מ על עיסקאות ומתקזז עם מע"מ תשומות. עוסק פטור אסור לו לתת חשבונית מס אלה נותן חשבונית עיסקה/קבלה. עוסק מורשה נותן חשבונית מס כאשר מבצע את העיסקה ונותן קבלה כאשר גובה את התמורה הכספית. החשבונית הוא מסמך למע"מ. הקבלה הוא מסמך למס הכנסה (בסיס מזומן) ביטוח לאומי. כמו במס הכנסה כל שותף נרשם בנפרד בביטוח לאומי. ביטוח לאומי יתן מקדמות לתשלום ביטוח לאומי+ מס בריאות לפי השיעורים . במידה שאין לכם ניסיון יותר נכון ללכת לרואה חשבון/יועץ מס כי ניהול ספרי הנהלת חשבונות לא פשוט ואפשר בקלות לשגות. בהצלחה.

תמי2001

New member
קודם כל תודה

עשית לי סדר. דבר נוסף ששאלתי עליו הוא לגבי הוצאות העסק. אני כן ניגשתי ליועצת מס, והיא דווקא הסבירה הרבה מהדברים, אבל רוב האינפורמציה שקיבלתי לא מספיק ברורה לי כי זה דיי חדש ומורכב עבורי. . האם ההוצאות מתקזזות עם מס הכנסה? ואם לא יירד לי השנה מס הכנסה? האם ניתן להצהיר בסוף השנה על הוצאות העסק שלי בדוח השנתי שאנחנו מגישים כמשפחה ולקבל זיכוי מתוך מס ההכנסה שבן הזוג שלי, העובד כשכיר - משלם?

isaacf

New member
מס הכנסה

תשלום מס הכנסה בשותפות. הכנסות שהיו בעסק שמוכרות על ידי מס הכנסה . בניכוי הוצאות שהיו בעסק שמוכרות על ידי מס הכנסה התוצאה רווח/ הפסד מפעילות העסק כפול שיעור זכויות השותפות בדוגמא שלך 33.33% התוצאה רווח / הפסד שלך מפעילות עיסקית. בהכנסות נטו (ללא מע"מ עיסקאות) הוצאות נטו (ללא מע"מ תשומות) ( המושג הוצאות מתקזזות עם מס הכנסה בלבול אחד גדול מס הכנסה אי פונקסיה של ההפרש בין הכנסות להוצאות) במידה שעסק לא תניב פירות -אלה הפסדים( מאחל שלא) ניתן להתקזז ברווחים שהיו בשנים הבאות. מאחר שאין תלות בין שכר בעלך שהוא שכיר לבין שכר שלך לא ניתן להערכתיץ בהצלחה

תמי2001

New member
סתם מתוך עניין הצצתי בפרופיל שלך

וגיליתי שאנחנו חולקים מזל משותף, אבל שאינך בעל מקצוע בתחום בו עוסקים בפורום זה. ומאחר ולפחות נקודה אחת בתשובתך לא הלמה מידע אחר שקבלתי - הייתי מצפה שמנהל הפורום יואיל לקרוא את הנכתב ולהגיב.

isaacf

New member
מנהל הפורום תמי 2001-מבקשת שתגיב

תמי2001 איזה נק לא הלמה למידע שקיבלת

mstern

New member
תשובות

יצחק צודק בדברים שלו, אם כי לשונו מקצועית מדי, לעניין מקצועו, נדמה לי שהוא סטודנט לחשבונאות, יתקן אותי אם אני טועה. מה שכן בפרקטיקה יש בהחלט אפשרויות להעברות בין בני זוג. למשל, העברות ניכויים/זיכויים מאחד לשני וכן נקודות זיכוי לבן זוג אם השני אינו עובד ועוד. דבר קטן, אם היית אצל יועצת מס למה לא יצאת ממנה כשאת מבינה הכל? אלו הדברים שאת משלמת בגינם. אתמות ישב אצלי לקוח הרבה זמן משום שלא "שיחררתי" אותו עד שהבין הכל, נושאי הדיון היו בדיוק מה ששאלת.

תמי2001

New member
משהו מהמקצוע שלי

ישבתי אצל יועצת מס ושאלתי שאלות רבות. קבלתי גם תשובות רבות ורובן מתועדות אצלי. מאחר ואני עוסקת בהוראה - טיפ קטן. כאשר נתקלים בנושא חדש לגמרי, יש צורך לבנות תשתית של ידע והבנה כדי להגיע למצב שהדברים יהיו ברורים מספיק. אני עדיין בשלב של מה שקוראים "הבניית הידע" הפרטי שלי בנושא. והדבר אמור לעבוד כך לגבי כל אחד (אולי חוץ מגאונים). אני מאמינה שכאשר הלקוח שלך יצא מהפגישה אתך הוא היה משופע במידע בדיוק כשם שאני הייתי משופעת במידע כשיצאתי מיועצת המס שלי. אולי הוא הבין יותר ממני. ומה שיותר חשוב - תודה רבה על המידע המקצועי משניכם. עכשו אני יכולה ללכת איתו הלאה ולשאול על נושאים נוספים שעדיין לא ליבנתי.

אם נגשת ליועץ מס

כבר עשית את הדבר הנכון יהיו לך המון שאלות, פשוט תצטרכי לשאול שוב ושוב כל פעם שתיתקלי בדבר חדש אני מניח שבשנתיים הקרובות, עד שהעניין יתייצב תדברי איתה איזה מאה פעמים... מה לעשות, לכל אחד ולכל עסק יש את ה"סיפור" המיוחד שלו. למשל- חיבור לאינטרנט זו הוצאה מוכרת? מעורבת? לא מוכרת? תלוי במה את עוסקת. ואם יש שאלות קונקרטיות- בשמחה. ובהצלחה

למעלה