רישום הילד לכיתה א'

yati26

New member
רישום הילד לכיתה א'

שלום,
מה קורה במקרה וההורים לא מסכימים על בית ספר מסויים?
אנחנו גרושים כבר שנה והיחסים בינינו טובים. כרגע, עלינו לרשום את הבן שלנו לכיתה א'. אנחנו גרים בצפון הארץ והאפשרויות של בתי הספר באזור הינן מועטות. אני בעד בי"ס אנתרופוסופי או דמקורטי והאב מתנגד. מבחינת הילד, הכי מתאים לו אחד מבתי הספר האלה ולא בית ספר רגיל ויעידו על כך הגננת, הפסיכולוגית של הגן והמטפלת באומנות שאליה הוא הולך כבר כמעט שנה.
המשמורת על הילד היא שלי ובהסכם גירושין כתוב כך: "הצדדים מסכימים כי החלטות הנוגעות לחינוכו של הילד תתקבלנה בהסכמה לאחר התייעצות ביניהם ובמידה ולא יגיעו להסכמה תוכרע ההחלטה לפי טובת הילד בלבד וזאת לאחר התייעצות עם גורם חינוכי מוסמך".
אז לשאלתי, במידה והגורמים המקצועיים ממליצים לרשום את הילד לבי"ס אנתרופוסופי או דמוקרטי ועדיין האב מתנגד, מהן האפשרויות שעומדות לפני? האם בגלל שהבן במשמורת שלי יש לי זכות וטו כלשהי? האם עלי לפנות לבימ"ש כדי לרשום אותו לבי"ס שמתאים לו? מה עושים במצבים כאלה?
אשמח לתשובה.
תודה.

שילה1

New member
מציעה לפנות לאיש מקצוע-פסיכולוג מומחה בנושא

אבחון ילדים.
האפשרות השנייה-לשקול פניה לגישור.

מחלוקת בעניין רישום ילד לבית ספר

שלום רב,

לצערי הניסוח של הסעיף בהסכם אותו ציטטת אינו חד משמעי ולא ברור למה הכוונה "תוכרע ההחלטה" - איך תוכרע? על ידי מי?

בהסכמים שאני מנסח אני מקפיד לכתוב משהו בנוסח כזה: "במקרה של מחלוקת בין הצדדים, בעניין הנוגע לחינוכו של הקטין לרבות בעניין רישומו למוסד חינוכי, אופי וזהות המוסד החינוכי אליו ירשם, תכריע בדבר דעתה של הגננת ו/או דעתו של גורם טיפולי אשר אצלו מטופל הקטין, לרבות פסיכולוג ו/או כל מטפל אחר, ודעת הגננת ו/או הגורם הטיפולי תחייב את הצדדים והם יהיו מחוייבים לנהוג על פיה".

היות והניסוח בהסכם שלך אחר, עלייך לפנות לבית המשפט בעניין זה בבקשה למתן צו לרישום הילד למוסד המתאים. כיום בגלל החוק החדש, המצב קצת יותר מורכב. את מחוייבת להגיש תחילה בקשה ליישוב סכסוך, אך ההמלצה היא להגיש יחד עם הבקשה, בקשה לקיצור תקופת עיכוב ההליכים, אשר אחת העילות לה היא העברת ילד למוסד חינוכי אחר.

המלצה חמה - אל תעשי את זה לבד, פני לייעוץ וייצוג משפטי.

yati26

New member
למזלי...

אנחנו לא מדברים על אדם שמבין גדול בניסוחים ולכן הנוסח שקיים בהסכם נראה לי שיעשה את שלו בנוגע להחלטה עפ"י המלצה של הגננת/המטפלת.

בנוסף, לבית המשפט אגיע רק בלית ברירה כבאמת הוא לא יסכים לשום דבר ואני מקווה שלא אגיע לזה.

ותודה!

מה הסיבה שבגללה הוא מתנגד?

אידאולוגית, כלכלית או אחרת?
אגב, כמו שיש מומחים שיגידו שבית ספר אנטרופוסופי או דמוקרטי נפלא לילד מסויים, תמיד יכול להימצא מומחה שיגיד ההיפך... ובכלל אנטרופוסופיה ודמוקרטיה הן גישות די מנוגדות זו לזו אז מה בדיוק מאים לילד?
אגב, יכול להיות שהמטפלות אומרות לך מה שאת רוצה לשמוע, אבל כאשר יצטרכו לרשום תצהיר לבית המשפט, ההמלצה תהיה הרבה פחות חד משמעית...

yati26

New member
ההתנגדות שלו היא בגלל

דעות קדומות/סטיגמות/מה שהוא שומע מאחרים...

אין לו בכלל מודעות לילד שלו ולמה שנכון וטוב עבורו.

ממה שידוע לי אילו בתי ספר שיש בהם עלות הורים גבוהה

אולי הגרוש שלך לא חושב ששוה להשקיע בזה כסף? אולי אם תגידי לו שבגלל שזה חשוב לך, את מוכנה לקחת על עצמך את הפרש התשלומים מבית ספר ממלכתי רגיל, הוא לא יתנגד?
לפעמים יש התנגדות עקרונית ואידאולוגית, אבל לפעמים זה רק עניין של סדרי עדיפויות כלכליים...

שילה1

New member
אוליי תגישי בקשה לישוב סכסוך במרכז הצמוד

לכל בית משפט למשפחה? אין עלויות ואין תורך בעורכי דין.שניכם תוזמנו לשיחה. אוליי דרך ביניים שכזו תועיל.

באיזו קלות את מבטלת אותו

אין לו בכלל מודעות לילד שלו.....

אולי תעברו למשמורת משותפת כדי שתהיה לו יותר מודעות לילד?

כמו שחובטת אמרה - אנתרופוסופי ודמוקרטי אלו גישות שונות לחלוטין, כך שזה נשמע די מוזר שהגננת ממליצה או על זה או על זה. מעבר לכך, שלא יהיה קשה למצוא אנשי חינוך שיצביעו על חסרונות ומדוע זה לא מתאים לילד.

אני שוב מצטרף לחובטת ואם זה כל כך קריטי לילד תציעי לקחת את העלות עליך.

רק לידיעתך-

יש הבדלים עצומים בין אנתרופוסופי ודמוקרטי.
למשל, אם הילד שלך זקוק להרבה חופש בחירה וליכולת להחליט בעצמו מבלי שיכריחו אותו ללמוד משהו מסויים- כדאי שילך לדמוקרטי. הוא יסבול בביס רגיל או אנתרופוסופי!
או, אם הילד שלך מתקשה ללמוד בצורה דידקטית (חוברות, ספרים, לשבת על כסא ולהקשיב לגננת/מורה) ומתחבר מאוד לעבודה דרך הידיים, שירים ומוזיקה- יתאים לו מאוד הביס האנתרופוסופי.
&nbsp
ולגבי חוסר ההסכמה-
נשמע שה"דמויות המקצועיות" בעדך וההסכם בינכם גם. בקשי מהגננת והפסיכולוגית לכתוב את המלצותיהן בצורה פורמלית. אימרי לגרוש שלך שיש לך גיבוי מקצועי להחלטה והיא לטובת הילד לא רק לפי דעתך או גחמותיך.
אם הוא עדיין מתנגד כנראה שתצטרכו ליישב את הסכסוך דרך מגשר או בתי משפט..

TatyBar

New member
אין לך וטו או זכות החלטה בלעדית

רישון לבית ספר הוא עניין של אפוטרופסות ולא משמורת.
אם אתם לא מסכימים את יכולה לפנות לבית משפט.
לרשות את הילד למסגרת חינוכית מצריך אישור שני ההורים.
&nbsp
ואני מסכימה עם מי שכתבו לך לפני שזה נשמע שאת מבטלת את הדעות שלו לחלוטין.
את אולי משוכנעת שהגישה של בית הספר נכונה, אבל זו לגמרי לא הגישה היחידה בעולם.
&nbsp
וזכותו לחשוב אחרת. זה לא אומר שהוא לא מבין כלום מהחיים שלו.
גם את את חושבת שהוא טועה.
זכותו.
והוא לא טועה - וגם את לא. יש לגן גישות שונות. אבל שתיהן נכונות ולגיטימיות.
&nbsp
את צריכה לפנות לבית משפט - או ליישוב סכסכוך ליד בית המשפט ולהכריע.

למעלה