רישום דומיין תפוס

אושי31

New member
רישום דומיין תפוס

שלום לכל המומחים, אני מתכנן לפתוח אתר נישה קטן עם פוטנציאל לרווח מסוים (לא גדול). מצאתי את שם הדומיין המושלם עבורי. בדקתי באתר איגוד האינטרנט הישראלי והדומיין תפוס, אולם תאריך התפוגה שלו עבר (התשעה במרץ) כמו כן, מופיות שתי שורות סטטוס: Status: Transfer Locked Status: Domain not renewed. Being revoked. האתר שמחזיק בכתובת הוא אתר קפוא עם דירוג די נמוך בגוגל ונראה שלא הייתה בו תנועה רבה בשנה האחרונה. בכל זאת הוא מכניס מודעות אדסנס השאלות שלי הן: כמה זמן עלי לחכות עד שהדומיין מתפנה ואוכל לקנות את הדומיין? עד מתי לבעל הדומיין יש זכות לחדש את הרישום? האם כדאי לי לפנות לבעל הדומיין כדי לזרז את הרישום? אני מוכן לשלם לו סכום סמלי אך מפחד שהוא יהפוך לגרידי וידרוש סכום מופרז אם בכל זאת הוא יחדש את הרישום או מישהו אחר יתפוס את הדומיין, כיצד ניתן לקנות אותו, גם מבחינה טכנית וגם מבחינה עסקית (כלומר, איך הייתם ממליצים לפנות לבעלים). תודה רבה ושבת שלום, אושי

hatky

New member
זה לא אחיד

צור קשר ושאל את הרשם הנוכחי מה המדיניות שלהם לדומיינים שלא חודשו (בלי להזכיר את הדומיין הספציפי). לא הייתי מדבר עם הבעלים הקודם אלה אם הוא כבר חידש. (שהופך אותו לבעלים נוכחי). יש לו זכות חידוש שלך אין וזה יכניס אותך לפוזיציה נחותה בסיפור.

זה עובד פחות או יותר ככה

דומיין רשום עד תאריך מסויים מהתאריך התפוגה במשך חודש האתר אמור להמשיך להופיע לאחר חודש האתר יעלם. הדומיין יתפנה לרישום כחודשיים לאחר מכן. בכל הזמן הזה ניתנת האפשרות לבעל הדומיין לחדש אותו בזכות ראשונים.

תשובה

שלום רב, בתור מי שטיפל בנושא הדומיינים במשך זמן ממושך למדי, אוכל לענות מתוך הניסיון שלי. באופן כללי, אין משך זמן אחיד לקיום הרישום של דומיין ישראלי לאחר שהוא פג תוקף. המינימום הוא חודש, אך ראיתי אישית מקרים שבהם גם אחרי 5 חודשים היתה לבעל הדומיין זכות לחדשו. מדובר בחרב פיפיות - מצד אחד, הדבר מיטיב עם הבעלים: חוסר הסדר בדומיינים ישראליים משחק לטובת בעל הדומיין לעיתים (בחו"ל הוא היה נדרש לשלם קנס של כ100$, תוך שבועיים בדיוק מתאריך התפוגה). מצד שני, אם בעל הדומיין לא מעוניין להמשיך להחזיק בדומיין, הוא יכול למצוא מצב שהוא "תקוע" איתו חודשים ארוכים סתם. אגב, לידע כללי - אם בעל הדומיין יחדש אותו, הוא יפסיד את החודשים שעברו - כלומר החידוש הוא לא מעכשיו והלאה אלא מתאריך התפוגה והלאה. לדעתי, אם אתה מעוניין בדומיין, הכי בטוח יהיה לבקש מבעל הדומיין לחדש אותו (כדי שלא יהיו פאשלות) ולבצע העברת בעלות. ייתכן שהוא יבקש סכום סמלי, אך הדבר משתלם יותר ברוב המקרים, שכן קיימות חברות שרוכשות דומיינים שפגים תוקף באופן אוטומטי שניות לאחר שחרורם - ומוכרות אותן בחזרה במאות ואלפי דולרים. זה מתבצע בשיטת hit and miss - גם אם על כל עשרה דומיינים רק אחד ישלם מחיר מופרז, לרוב זה עדיין משתלם להם. אפשר לפנות לבעלים לפי הכתובת בWHOIS, כדי להעביר בעלות תידרש לכאב ראש לא קטן - העברת בעלות על דומיין עולה יותר מהעברת בעלות על רכב, ודורשת חתימה על מסמך מסודר בנוכחות עורך דין או נוטריון. שינוי בעלות הוא שינוי פרטי המחזיק - כלומר זהות ה registrant. מקווה שסייעתי, פשה

אושי31

New member
תודה לכל המגיבים

כראה שהסיפור של רישום שמות דומיין עדיין לא מסודר שריד לימים הראשונים של האינטרנט

למעלה