רירית

ענבלית16

New member
רירית

היי לכן,

הרירית שלי תמיד באיזור 8-9 לפעמים 10, ופתאום החודש הזה, אחרי 7 החזרות ו-2 הריונות כימיים היא בעייתית.

אני אחרי היריון כימי בחודש הקודם - שבו החזרתי מוקפא על בסיס הזרקת גונאל - מעולם לא הייתה בעיה ברירית אבל הצעתי את זה לרופא כי לא נקלטתי במוקפאים.

גם החודש הזה מזריקה גונאל במינון נמוך (75) מהיום השלישי למחזור. החודש הזה הוא חודש שיש לי בו ביוץ מאוחר (חודש אחד 14 יום כמו שעון וחודש שני ביוץ ביום 18-21).

ביצעתי מעקב - יום 10 למחזור - אסטרדיול 476, פרוגסטרון קטן מ-0.9, זקיק 17, 2 זקיקים של 10 וקטנים. יום 12 למחזור - אסטרדיול 598, פרוגסטרון 1.8, זקיק 18 ועוד 2 של 11 ו-10, ופתאום - רירית 4.5.

כתבתי לרופא כמובן - ענה לי - עוד לא בייצת נתקשר עם הנחיות...

מיותר לציין אבל בכל זאת - פשוט שבורה. הבעיה היא בעיית זרע, ופתאום לא מפסיקות לצוץ בעיות. קראתי ששימוש ממושך בפרוגסטרון יכול לפגוע ברירית, אולי בגלל כל הקרינון, ואפילו זריקות הפרוגסטרון שהוספנו לראשונה בחודש שעבר?

יש לכן עצה?

תודה

מאיה 2109

New member
הייתי באותו המצב

כן, השימוש בפרוגסטרון ממושך פוגע ברירית, לכן מומלץ להמתין לפחות חודשיים בין טיפול לטיפול, רק שבארץ לא מקפידים על כך בדר"כ הטיפולים ממשיכים ללא הפסקות.
אפשר להגיע לשאיבה ולהקפיא עוברים ולעשות את ההחזרה בחודש הבא, אם הרירית תתאושש.
בנתיים - אכילת סלק, אננס יכולה לעזור.
בהצלחה.

נועה312

New member
באיזה גודל זקיק את מבייצת?

משהו בזקיק 18 לא מסתדר לי, בגודל הזה זקיק אמור לגדול ב1-2 מ"מ ליום בממוצע ויומיים קודם הוא היה 17. עשית אולטרסאונד בתחילת המחזור?
אם זה לא זקיק אלא למשל ציסטה אז אני חושבת שכדאי לחכות שהזקיקים הקטנים יותר ייגדלו ולראות איך תהיה הרירית אז ואני מקווה שהיא תשמין ביחד איתם.

ענבלית16

New member
תודה נועה

אני מבייצת בזקיק 22, וגם לי ממש מוזר שביום מחזור 12 יש זקיק 18, כשאני מבייצת בדרך כלל בחודש זה מאוחר (ימים 18-21). לא עשיתי אולטרסאונד בתחילת החודש, כי הרופא לא מנחה לעשות. אולי גודל הזקיק קשור לגונאל?
היו לי ממש ממש מעט הכתמות היום פתאום, ונעלם מהר, אין לי מושג מה קורה...

נועה312

New member
אצלי

תמיד עשו לי אולטרסאונד בתחילת מחזור לפני שהתחלתי להזריק, גם הרופא הקודם וגם ברקוביץ', אפילו שלפני כל שאיבה היו לי 10-14 ימים של גלולות ולא היה אמור להיות כלום.. אם היית עושה אולטרסאונד בתחילת מחזור והזקיק 18 הוא ציסטה כנראה שהייתם רואים אותו כבר אז, אז נראה לי לא מקצועי שהוא לא הנחה אותך לעשות אולטרסאונד..

ענבלית16

New member
תודה

לא כל כך יודעת מה לחשוב ואם זה קשור לציסטה או לא, הרופא טען שלא קשור לציסטה. רק רוצה לקוות שזה יסתדר ויחזור לעצמו.

למעלה