רירית רחם 3.5

baby95

New member
רירית רחם 3.5

יש לי שחלות פוליציסטיות ואני במעקב זקיקים ביום ה9 רירית הרחם הייתה 3 (זקיק ימין 11) והיום היום ה 13 היא 3.5 (זקיק שמאל 14). הביוץ שלי מאוד לא סדיר היו מקרים בהם היה ביום ה-18 והיו מקרים שהיה ביום ה-45... האם עלי לדאוג שכבר זקיק אחד מוביל 14 ורירית הרחם עדיין ממש דקה?
בפעם הקודמת שעשיתי מעקב זקיקים זה היה עם אקקלומין ובבדיקה האחרונה רירית הרחם הייתה 5.8.
עכשיו בדיקת הזקיקים היא ללא אקקלומין אלה ביוץ טבעי...
חוששת שאולי זו הבעיה שלי.... :(
אני יודעת שסלק עוזר לעיבוי רירית הרחם... מה עוד יכול לעזור? או שזה הגיוני שרירית הרחם עכשיו דקה ויותר לקראת הביוץ היא תגדל??

תודה

p o o p i

New member
אומרים שאספירין עוזר גם

גם לי יש בעיה עם הרירית- ההפלות כנראה דפקו אותה.
עקבתי אחרי הרירית חודשיים- חודש אחד בבערך יום ביוץ היא הייתה 6.5( בלי אספירין וסלק) וחודש שני (אספירין+סלק) עם כמויות סלק+אספיקין בערך 6.9.
הבנתי שרירית מינימאלית להריון זה 6 אבל גם זה שמעתי שזה "גבולי".
שיהיה בהצלחה

baby95

New member
תודה

אני יודעת שאקקלומין לא טוב.... (בדיעבד.....)
האם זה נקודתית פוגע ברירית הרחם בביוץ שבו לוקחים אקקלומין, או שזה משפיעה על הביוצים הבאים? כלומר אם לקחתי סבב אחד אקקלומין לפני 3 חודשים יש מצב שזה גרם לכך שהרירית תהיה דקה עכשיו ובעתיד???
אפשר לקחת אספרין על דעת עצמי??

p o o p i

New member
אל תדאגי נראה לי שזה הפיך

ובמחזור הבא הרירית תגדל. נראה לי שזה הורמונאלי.
אצלי זה מכני.....

baby95

New member
אפשר לקחת אספרין על דעת עצמי? בלי מרשם? כמה?

מתי?

תודה

p o o p i

New member
אני לקחתי על דעת עצמי - קראתי בכל מיני פורומי

פורומים.
אבל חכי תני לגוף שלך צ'אנס- נסי חודש הבא בלי איקקלומין.
אם את בכל זאת רוצה תקני מיקרופירין 75 אבל תסתכלי על העלון- על תופעות הלוואי ואם את בכלל יכולה לקחת את התרופה.

baby95

New member
אני בלי אקקלומין החודש

את האקקלומין לקחתי לפני שלושה חודשים, מאז אני מנסה טבעי... אני מאמינה שיש לי עוד משהו כמו שבוע- שבוע וחצי עד הביוץ...
היום הרירית 3.5, יכול להיות שתתעבה עוד שבוע? ומה לעשות כדי לעזור לה?? (התחלתי לאכול סלק..)

שוב תודה :)

p o o p i

New member
יש מצב שאחרי שבוע היא תהיה עבה יותר

ותגיע ל6.5 אפילו אבל אני לא בטוחה- אין לי מושג מהו קצב גדילת הרירית אבל נראה לי ששבוע זה מספיק זמן.
נסי את האספירין ואת הסלק מי"מ 1 ( לא יודעת ממתי את האספירין- אני הפסקתי- סתם עשה לי שטפי דם)

ממש לא כדאי לקחת אספירין מבלי להיוועץ

ברופא! בעקרון החודש יש עוד מספיק זמן לרירית שלך לגדול, ויש לא מעט הריונות גם עם רירית של 5-5.5 (אפילו לי היה)
אם הרירית דקה באופן טבעי אז זה עוד בסדר, השאלה האם עברת ניתוח/ גרידה?
לפני אספירין ישנם טיפולים אחרים שלעיתים עוזרים לרירית להתעבות, גם הורמונים. (זריקות גונאל). ויש עוד דרכים.
אני באמת ממליצה לך להיוועץ ברופא פוריות שמומחה להפריות. ובאמת שלא כדאי לקחת תרופות על דעת עצמך.

p o o p i

New member
לא עדיף אספירין על הורמונים?

ובאמת עדיף להתייעץ עם רופא רק שאךף אחד מהם לא הצליח לעזור לי

לא!

אספירין היא ממש לא תרופה תמימה. יש לה תופעות לוואי, היא חודרת שיליה, היא משפיעה על הרדמה- לא משהו לקחת לבד זמן טיפולים

טוליתי

New member
רעיונות נוספים לעיבוי הרירית:

דיקור, הליכות, שינוי תזונה (כנסי ל"הודעות נבחרות" ל"אירוח המרתק של דיאנה").

baby95

New member
דם

קבלתי את התשובות של בדיקות הדם... (בעלת שחלות פוליציסטיות, כלומר ביוץ מאוחר (עוד שבוע שבועיים לפחות...)
יום 9- E2-163, P-2 LH- 4.4
היום (יום 13-) E2- 169, P-1.5, LH-5.9

כלומר הפרוגסטרון שלי בתהליך ירידה..... זה בסדר??? מרגיש לי שלא...

תודה

עונה...

אין שום משמעות לירידה של הפרוגסטרון.
לפי ה e2 וה lh את עוד ממש רחוקה מביוץ מה שאומר שהרירית שלך ממש בסדר לשלב הזה של המחזור.
אל דאגה, תאכלי הרבה סלק ותעשי הליכות.
בהצלחה.

טוליתי

New member
לפי התוצאות אין שום שינוי ביחס לפעם הקודמת.

ייתכן שאצלך לוקח זמן עד שזקיק מבשיל.

בהצלחה

baby95

New member
הביוצים שלי מאוחרים

אני מקבלת מחזור כל 38-60 יום... כך שיתכן ולוקח זמן עד שהזקיק מבשיל... אבל לפי בדיקת הזקיקים היום, זקיק שחלה ימנית -14, שחלה שמאל -11. זה לא שלב די מתקדם כבר?

תודה רבה

טוליתי

New member
לא... לפי בדיקות הדם את רחוקה מאוד מביוץ.

זקיק של 14 עם תוצאת אסטרדיול נמוכה מראה שיש עוד זמן רב עד שהוא יבשיל.

baby95

New member
זקיקים ודם

אני אמורה לעשות בדיקת זקיקים ודם כל 4 ימים, אבל בגלל הסופ"ש התור הבא שלי לבדיקת זקיקים+דם הוא ליום א (1/12) בעוד 6 ימים. הבחורה שעשתה לי היום את האולטראסאונד אמאה שזה מאוחר ושאבוא בעוד יומיים... (מתכננת לבוא ביום ה')- האם יש צורך בכך? או שאפשר באמת לבוא רק ביום א?

תודה שוב :)

למעלה