רירית- הצילו!

gutmalio

New member
רירית- הצילו!

שלום רב,
אנחנו בתהליכי פוריות לאחר שאיבה לפני החזרה, אנחנו כבר מעל לחצי שנה ממתינים להחזרה, כל פעם זה מתעכב בשל רירית רחם שבשיא הגיעה ל6 ולאחר 3 ימים נוספים באסטרופם שוב ירדה ל4.3.
אז מה עשינו?...
לאחר שאיבה אשתי לקחה אסטרופם, לא עזר נתנו פרוגסטרון ואז שוב אסטרופם, לא עזר, לאחר צילום רחב ומקיף ופפ לרירית הרחם, יחד עם אסטרופם הפעם הביא תוצאה של 6, אמרו לקחת שוב אסטרופם לעוד יומיים ולחזור שוב לביקורת, חזרנו והרירית ירדה שוב ל4.3. לאחר מכן שוב אמרו לנו לקחת אסטרופם שוב ביקורת שוב נמוך ללא שינוי, אמרו שוב לקחת אסטרופם אבל לאחר המתנה לאין שעור והתעקשות נכנסו לרופא ושם שונה לנו לpurigon הפעם לתקופה של 5 ימים, 25מ"ג כל יום, חזרנו היום והפתעה, הרירית צנחה ל3.4. הצילווו! אני מיואש, מתוסכל, כועס, חסר אונים, לא יודע מה עוד ניתן לעשות וגם לא ראיתי הוכחה שזה מה שמונע קליטה של היריון, מה עוד עושים מה ניתן לבקש? לשאול? לעשות? למה לא מחזירים את העוברים?... תודה...

אולי לנסות להחליף לפרגינובה? מציעה לא מתוך נסיון, לא בטוחה

אם מישהי לא הגיבה לאסטרופם האם יתכן ותגיב יותר טוב לפרגינובה...

בנוסף גם דיקור טוענים שעוזר, ויש גם שיטה מסויימת של התעמלות או משהו כזה (לא ניסיתי).

אני אכלתי כמויות מטורפות (אבל ממש מטורפות) של סלק, ובעיכוב של שבועיים (שבוע מאז אכילת כמעט אך ורק סלק במשך שבוע שלם) התקבלה התוצאה הרצוייה.

ואגב יש פה גם בנות שייעידו שנקלטו עם 5... אבל כמובן שעדיף מעל 6-7... וזה ממש מוזר שזה כל הזמן במגמת ירידה...

בהצלחה!

שיטת אביבה היא שיטת ההתעמלות שמסייעת

Rמחכה7

New member
אשתך עברה פעם פעולה ברחם

עשיתם היסטרוסקופיה? כדאי לשקול
&nbsp
&nbsp
&nbsp

טוליתי

New member
כמה כיוונים אפשריים:

1. להפריד בין השאיבה להחזרה. רירית שספגה הורמונים היא בדר"כ פחות עבה וגם פחות רצפטבילית ביחס לרירית טבעי. שווה לעבור שאיבה ולהקפיא עוברים.
2. החזרה על בסיס טבעי, לפי ההגיון הנ"ל, ומבלי ליטול אוביטרל שאצל חלקנו מכווץ את הרירית.
3. אסטרופם בסבב מוקפאים (שוב מההגיון שלא להצמידג לשאיבה).
4. תמיכה של דקפפטיל חד פעמי בשילוב עם סינרל ותמיכת פרוגסטרון - השניים הראשונים יגרמו לשחרור של אסטרדיול (אגב, האם ישנה גם ירידה ברמת האסטרדיול בעת שהרירית מתכווצת?)
זהו, תהיו בקשר, ושיהיו בשורות טובות במהרה.

אז האורבטירל אשם! טוב לדעת...

בעבר הרירית הייתה יחסית בסדר, ומאז שהחלנו עם השלב של החזרת מוקפאים היא נהייתה ממש קמצנית...
עכשיו אני מבינה שיתכן והאשם הוא אורביטרל! נתנו לי אותו לכל ההחזרות הראשונות (3) שהיו על בסיס "טבעי".

עברו כבר 4 חודשים מאז הזריקה האחרונה, נקווה שעכשיו המצב יחזור לקדמותו...

המון תודה על האינפורמציה החשובה!

טוליתי

New member
בהחלט ייתכן, אבל צריך לזכור שטבעי שלאחר

ביוץ (גם ביוץ טבעי) תהיה התכווצות של הרירית, אבל האוביטרל כמבייץ בסבב טבעי יכול אף הוא לכווץ, ולכן הוא מיותר בעיניי (ומזכירה שאני לא רופאה).

השאלה האם ההשפעה שלו היא גם לתווך ארוך.. אחרת לא מסביר אצלי

הייתה לי תמיד רירית בסדר (במשך השנתיים וחצי שבדקתי), ואז הגעתי ל IVF.. גם בשני המחזורים שאחרי השאיבה היה בסדר, אך מאז התדרדר...והיא הייתה מצומקת יחסית גם במחזורים ללא טיפול (כלומר במחזורים שעשינו הפסקה). יתכן שסתם עוברת עליה תקופה שהיא בדיאטה

מוסיפה

בהחלט צריך לנסות הכל, גם החלפה בין פרוגינובה לאסטרופם, גם בדיקת הרירית במחזור טבעי, גם שלילת הדבקויות ברחם (דרך היסטרוסקופיה).
ואפשרויות נוספות, שאינן מוכחות כיעילות תמיד אך אינן מזיקות:
1. דיקור
2. סלק
3. פיפל
4. אספירין (ההשפעה לא מיידית)
רירית 6+ לפני ביוץ היא רירית שיכולה לקלוט הריון, גם אם יורדת מעט אחרי הביוץ (מה שטבעי שיקרה) השאלה אם מתעבה "מחדש" כ 7-10 ימים אחרי הביוץ בהשפעת הפרוגסטרון והאסטרדיול.
בהצלחה!!!

למעלה