רירית דקה

בלבבי

New member
רירית דקה

לאיזה רופא כדאי ללכת כדי להתייעץ לגבי רירית דקה מאוד, שלא מגיבה לאסטרוגנים?

בלבבי

New member
כן ניסינו פיפל

וכן היא דקה מאוד תמיד.
לא קיבלתי גונל, אני עושה החזרת מוקפאים, ולצורך כך נתנו לי אסטרוגנים במינונים שונים ודרכי ספיגה שונות, ובצורות שונות (אסטרופם, אוורל)
, פרוגינובה לא נוסה, אמנם כי הרופא אומר שאצלי רוצים את ההשפעה ברחם, ולא ניתן לקחת פרוגינובה נרתיקית)
ניסיתי שינוי תזונתי, ודיקור והתעמלות מסוגים שונים וצמחים... וכמובן סלק סלק סלק ...
השאלה שאני רוצה לדעת, עם מי כדאי להתייעץ, גם אם פרטי, לגבי נושא רירית דקה? האם יש מישהו בארץ שיש לו התמחות ספיציפית בזה?
אני מטופלת בהדסה, והצוות שם משביע רצון בהחלט, אבל אני מרגישה שצריך כאן מומחיות גבוהה יותר.
תודה

בלבבי

New member
דרך אגב, לגבי הגונל

היא ניתנת כדי לעבות רירית?
כי אני חשבתי שהיא נועדה כדי לגרות זקיקים.
כלומר היא FSH סינטטי, לא? זה פועל גם על הרירית?
אם כן אשמח להעלות את זה כהצעה לרופא המטפל.

נכון, אבל כתופעה משנית אצל חלק מהנשים

היא גורמת לעיבוי הרירית.
אצלנו בר חוה התאכזב מעובי הרירית שהתקבל לפני החזרת מוקפאים, אז נתן פרוטוקול החזרת מוקפאים שכלל גונל. ואכן הרירית הייתה יפה יחסית להחזרות לפני.
&nbsp
היסטרו אבחנתית עשית? אצל מומחה נחשב? לפעמים מוצאים סיבה לעובי הרירית..

בלבבי

New member
נעשו הרבה היסטרו' ואצל רופאים שונים לאורך השנים הרבות.

לאחרונה רק לפני שבוע.
אשאל את הרופא המטפל לגבי גונל...
אז אין רופא שממש מתמחה בבעיה זו?

מאמינה שיש.. נחכה שעוד בנות יענו. בר חוה נחשב למומחה בעניין

אך לא שווה לחכות 6-8 חודשים אם זו הבעיה היחידה. בטוחה שיש רופאים זמינים יותר שזו המומחיות שלהם

בלבבי

New member
הייתי אצלו לבעיה אחרת

בעבר, ואז אמנם היתה רק בעית רירית בינונית, בינתיים המצב החמיר.
נראה אם יסכימו לדחוף לי תור אליו, כששאלתי אותו על זה בזמנו, לא הרגשתי שהוא התייחס לזה בגובה העיניים. (אם כי היו אכן בעיות דחופות יותר בזמנו).
&nbsp

malina83

New member
אין רופא מומחה לרירית

חיפשתי ואין מומחיות כזאת. גם לי יש בעיית רירית כרונית ( היסטרו תקינה ואין לכאורה שום סיבה לדקיקות). מה לא ניסיתי, אסטרופם 4 כדורים, גם וגינלי, עם/ בלי אוורל... סבבי קפואים בוטלו זה אחר זה ( סה״ כ 4). גם פיפל עשו ואחריו שוב אסטרופם/ אוורל. כל הזמן היו לי דימומים כי הרירית הייתה נבנת ומיד נושרת. האסטרוגנים הסינטטיים לא הועילו לי. בסבבים טריים הגעתי ל 5 אבל לא נקלט. טופלתי באסף הרופא והם פשוט סוג של ויתרו ורק דיברו איתי רק על פונדקאות.
עברתי לאריה ברקוביץ׳ , הוא בכלל לא התרגש ממה שסיפרתי, עשה לי פיפל ( כנראה במועד שצריך) ובסבב טרי עם מנופור הגעתי לרירית של 8! זה היה בשבילי חלום . פשוט רופא פרטי טוב עם יד טובה ותזמון נכון זה מה שעושה את ההבדל.

בלבבי

New member
וואו תודה על השיתוף

מעודד לשמוע על הניסיון שלך.
גם איתי דיברו על פונדקאות, וגם דיברו איתי על להחזיר ולעזאזל הרירית - אולי במקרה יקרה נס וייקלט (על רירית פחות מ 5 ) אז לכן אני בודקת עוד כיוונים.
&nbsp
תודה ובהצלחה

למעלה