ריקנות

נינה ע 30

New member
ריקנות

שלום, רציתי לדעת על הנושא ריקנות ומצבי רוח ירודים. איך מתמודדים במצבים אלה ומהו הטיפול לכך. מדובר בידיד טוב שלי (בן 37) אני רוצה לעזור לו ואיני יודעת איך!! לאחרונה אני מרגישה שהוא נוטה למצבי רוח ירודים, באחת השיחות איתו אמר לי שהוא מרגיש בתוכו ריקנות. לציין כי,ידידי נוטל מריחואנה בתדירות גבוהה. האם ההרגשה הזו נובעת ארק מהשימוש בסם או מסיבות אחרות? תודה על תשובתכם מראש נינה

גרא.

New member
נינה ע 30,יש המון חומר בכתב על הנושא "ריקנות"

ומוטב שתכנסי למנוע החיפוש google.co.il בכדי ללמוד מעט על הנושא.מה שברור שחלק מהשמוש בסמים נעשה גם כדרך להתמודד עם ריקנות נפשית,לפחות בתחילה,כאשר לאחר מכן,השמוש הופך להתמכרות,ותחושת הריקנות,לא נעלמת.הטיפול הוא בדרך כלל פסיכולוגי.אם כי במצבים של דכאון כרוני,עשוי להיות תרופתי או משולב תורפתי/פסיכולוגי.

סולם הרצונות

רייקנות הוא מצב שמתגלה בזמננו,והוא ילך ויאחוז ביותר ויותר אנשים במשך הזמן, ולמה? הגענו לסוף סולם הרצונות שלנו. דגם של התפתחות הרצון לאורך ההיסטוריה האנושית: 1. רצונות ל- אוכל מין משפחה. (ישארו תמיד, הם הכרחיות) 2. רצון לכסף. 3. רצון לשליטה ולכבוד. 4. רצון למושכולות (השכלה, ידע) במדינות המערב יותר ויותר אנשים מגיעים לנק' בה מילוי כל הרצונות האלה לא מספק אותם יותר. מתעורר כבר רצון למשהו נוסף, למילוי אחר, שלא יודעים להגדיר אותו. צריך גם להבין שאנחנו בנויים לחפש מילוי, ככה נולדנו, ככלי ריק שמחפש מילוי של תענוג שיספק אותו. הצורך הזה הוא בבסיסנו, הוא מי שאנחנו, לכן אין אפשרות להתעלם ממנו, הוא יגרום לנו ריקנות, דיכאון, ולא יניח לנו עד שנמלא עצמנו. אין אפשרות להתעלם ממנו. עכשיו נשאלת השאלה מה הוא השלב החמישי? מהו הרצון הבא בסולם? שהוא היחידי שיכול למלות אותנו כשאנו מגיעים לסוף סולם הרצונות?

הלחץ של האבולוציה

עוד משהו, פסיכולוגים ופסיכאטרים וכל מי שאנו פונים אליו במצוקתנו כשאנו מגיעים למצב הזה, מציעים לנו ללמצוא ענין במה שכבר מיצינו. (מתוך תמימות, כמובן שחס וחלילה לא בכוונה רעה) כאילו משהו השתבש אצלנו שכבר אין לנו ענין ומילוי באחד מהמילויים הקודמים בסולם. וצריך לתקן לנו את הרצון כביכול. שימשיך לרצות את אחד מהדברים על סולם הרצונות הקיים. רק שאין אפשרות כזאת. אי אפשר להלחם באבולוציה. והאבולוציה לוחצת, כמו צירי לידה לוחצים, עד שיוולד הדבר הבא.

למעלה