ריקי ואגו -חלק א

hannan

New member
ריקי ואגו -חלק א

עדיין אני לא יודע מהו רוחניות- אולם היום תמיד שמדברים על רוחניות -מתבסף -המונח אגו (הידוע לרוב לשמצה...) אחד השאלות הקלאסיות בנוגע ל ריקי הוא שאלת מתן ריקי ומתן חניכות (כן מסתבר שזה נכנס לסוגיה מעניינת גם בנוגע לחניכת בעלי חיים-) יראי האגו במקרים רבים תוהים אם בכל מקרה אנחנו צרכים תמיד לתת טיפול או חניכה - גם אם המטרות שלנו טובות -היות ואולי לא תמיד מה שאנחנו עושים זה לטובתו האשית של המטופל. טענה זו מאוד הגיונית ומאוד עולה בקנה אחד אם מוסר אינטואטיבי שיש לכולנו. אבל כשהתחלתי להרהר בסוגיה מצאתי שלפחות אני חצוי בדעותי ובעיקרונותי לגבי הסוגיה. אם שאולים אותך - אגו או חיים במה אתה בוחר ? מה מקבל משקל גדול יותר? ואפרש את שאלתי: נניח שאתה הולך ליד שפת הים ומישהו טובע אבל לא מבקש או אומר הצילו- האם רובנו נחשוב פעמיים לפני שנציל אתו. ונקצין את השאלה- נניח שחלילה אני רואה אדם אם אקדח שרוצה להתאבד - האם לא אינסטקטיבית אני לא ארוץ להציל את חייו. אבל אם היה לי זמן תאורטי להקפיא את המצב -ולפעול שלא על פי האינסטיקנט -הייתי צריך לשאול את עצמי האם במקרים הללו יש לי זכות להחליט בשביל אדם אחר. אולי החלטתי רק מזיקה לאדם מבחינה קרמתית? אולי הוא בחר בסבל או במוות שלו ואני בגלל האגו שלי בחרתי לעזור לו אבל למעשה זה טכסיס של האגו שרוצה לראות את עצמו כפטרון ומושיע העולם או איזה סופרמן שיכול לתקן כל דבר שלילי ולחמול על הבריאה עם חסד כוחני. אולי אין לי זכות לקבוע מה טוב או רע - ומי אני שאקבע שהמצב שבו הזולת נתון הוא רע- מה אני בכלל יודע על טוב ורע? נכון - מבחינה חברתית לפחות טוב שלא ניתן בכלל להיכנס לפלסף הזה כי אז הרבה נפשות היו נאבדות על ימין ועל שמאל. ואיפה זה מתקשר לריקי? - לפעמים אנחנו רוצים לתת טיפול או לשלוח מרחוק - גם אם לא ידוע לנו אם זה יותר לטובתינו (לאגו שלנו) או יותר לטובת המטופל. לפעמים אנחנו יודעים שזה אולי נגד רצון המטופל אבל זה נוגד את הלב שלנו- (כמו שלא ניתן לאהוב להתאבד גם אם דעתו צלולה). לפעמים אנחנו נותנים ומבקשים מהמטופל סליחה על הטיפול -אבל פשוט לא יכולנו לעמוד מהצד ולתת לא לטבוע ביסורים. בריקי העניין מסובך כי יש כאלה שחושבים שצריך לחנוך תינוקות ובעלי חיים - בגלל שזה עושה להם טוב -ובגלל שבשני המקרים אין למקבלי הטיפול או החניכה מספיק תודעה כדי לבחור בעצמם -ממש כמו שבחינוך אנחנו מחנכים את הילדים שלנו באופן טבעי מבלי לשאול את השאלות המהותיות - באיזה זכות אנחנו עושים זאת-? מצד שני תמיד יש את שאלת האגו - ודווקא עם אנחנו מאמנים שריקי מפתח את התודעה הרוחנית - אנחנו חייבים להיות רגשים יותר לסוגיה. לי קשה לנקוט עמדה בנושא - ומה אתכם?

חנן היקר,

"כשאני שקט, אלוהים מדבר דרכי" אמר מייסטר אקהרט (אני כמעט בטוח שהקרדיט נכון), וניסח באופן מדויק כל כך אולי את הכמיהה העמוקה ביותר שלנו: להיות אחד עם אלוהים, להשתחרר מהאישיות הקטנונית והסובלת שלנו ולהוות ערוץ ביטוי לאהבה של בורא העולם עצמו אל עצמו. בעידננו החדש קיבלה האפשרות הזו לגיטימציה רבתי, ולמען האמת הפכה כמעט לחובה. כולם מנסים להיפטר סוף-סוף מהאגו המחורבן שלהם ולפעול ממקום "נקי". לא מעטים מכריזים על עצמם שכבר עשו זאת ומעוררים בנו, בעלי האגו, קנאה אגואיסטית שורפת – מתי לעזאזל זה יקרה גם לנו, אזרחים פשוטים, משתתפי סדנאות ומאמיני הבטחות? כל כך הרבה זמן אנו עובדים למען המטרה הקדושה, והתוצאות המובטחות מבוששות לבוא. האהבה לא כבשה אותנו כליל, ההארה לא התדפקה על דלתינו ומיני חסרונות שלנו לא התעופפו כעננים בשמי המודעות הנצחית. עצור! עצור! עצור! חברים, היזהרו לכם, אנחנו במקום מסוכן: המלכודת האולטימטיבית שטומן האגו לעצמו. האגו הוא יצור משונה מאוד, אין דבר שהוא אוהב יותר מאשר להיות בהלוויות של עצמו. וכי ראיתם מדליה נוצצת יותר על החזה מן המדליה שעליה כתוב "פטור מן האגו"? כלומר: מיהו זה אשר "מתנקה" מהאגו אם לא האגו בכבודו ובעצמו? יש כמה חסרי אגו שפגשתי שכאשר הם נכנסים לחדר, לא נשאר שם מקום אפילו לא לסיכה (שהיתה אולי יכולה לפוצץ את בלון האגו שלהם). אחת הדרכים הידועות "להתנקות" מן האגו היא לבחור במקצוע טיפולי (כמו עבדכם הנאמן) ולפעול בהתמדה בחיפוש אחר "המקום הנקי" שממנו עובד המטפל. מרחיקי הלכת הופכים לא פחות, להיות "רק כלי" של משהו גבוה יותר. כן, אני באמת "רק כלי", אבל בינינו, אני לא סתם כלי, אני "כלי כלי" כמו שאומרים החברה: אלוהים בכבודו ובעצמו עובר דרכי, ואם הוא מכבד ומעריך אותי כל כך, עד שבחר בי למוליך עבורו, אז בטח שאני משהו! הו, כמה דרכים מתוחכמות יש לאגו להוליך אותנו שולל! אז הנה אני אומר את זה: חברות וחברים, לי יש אגו. הוא קטנוני, מעיק וגורם לי לא מעט סבל, אבל אנחנו ביחד לטוב ולרע. הוא בא איתי לסדר עיניינים, מנהל מערכות יחסים ואפילו (כן, כן...) נכנס איתי לקליניקה ומעורר כל מיני רגשות ותחושות שמקומם לא ממש יכירם בין כותלי ההיכל הטיפולי. אבל אני פטור מדבר אחד, מהשאיפה להיפטר ממנו (לא לגמרי פטור, אם ממש להיות כן...) וזה מקל עלי והוווו... כמה אנרגיה זה חוסך, אפשר לעשות חגיגה. כי השלום, השלווה, השמחה והאהבה לא מופיעים כאשר אני מכחיש את הצדדים ה"בלתי רצויים" שלי, אלא דווקא כשאני מקבל אותם. עצם הרצון להיפטר מהם הוא אקט אגרסיבי כלפי עצמי, והאהבה לא צומחת מתוך אלימות. "אבל האם זה אומר שאסור לי לרצות להשתנות?" שואלת אותי פ´, שכבר שנים מנסה להפוך לצינור ישיר של אלוהים דרך מגע השיאצו והרייקי, לאחר שאני מציין בפניה שהיא מוכנה "לקבל" כל זב חוטם, רק לא את עצמה. "אני מפחדת להפוך להיות כמו כל אותם אנשים שכלל אינם מודעים לחסרונותיהם וממשיכים להתנהל להם בעולם מלאים בברוטליות ואטימות לב. האם אנשים אלה "מקבלים את עצמם" לשיטתך? והנה היא, פ´ שלנו, צוללת הישר אל תוך הפרדוקס של השינוי. "את רוצה להשתנות" אני אומר לה. "את רוצה להפסיק לפחד, שיהיה לך יותר ביטחון, פחות קנאה, יותר אמונה בעצמך ויותר שלווה פנימית, ואת יודעת שלכל השינויים האלה ביחד אפשר פשוט לקרא "קבלה עצמית". אבל קבלה עצמית מתאפשרת כשאני מקבל את עצמי כמו שאני, עם כל החסרונות האלה, האין זאת? כלומר: השינוי מתאפשר דווקא כשמוותרים עליו! אבל מצד שני לא ניתן לוותר למפרע על רצון בשינוי – זו הרי התקיעות הרגילה של כל העולם מסביבנו. ומצד שלישי, לא ניתן לשאוף למצב של קבלה, כי עצם השאיפה הזו משמעותה שאינני מקבל את המצב כמות שהוא, ואני שואף למשהו אחר! איזה בלגן!.... "כן, אני רוצה לקבל את עצמי ורואה שעצם הרעיון הזה הוא כבר אי-קבלה" מדברת פ´ לעצמה "אני רואה שאני רוצה להיפטר מן האגו ושעצם הרצון הזה משמעותו הנצחת האגו. אז מה עושים? הפרדוקס הזה משתק אותי." "האם הוא באמת משתק אותך?" אני שואל בשיא העדינות שאני מסוגל לגייס. "מה באמת קורה כאשר את חיה בתוך הסתירה הזו? את מרגישה את שני הכוחות פועלים במקביל, את לא מתערבת, את מתבוננת בזה, את נמצאת שם. האם את יכולה לחוש שדווקא שם את נוגעת בזרימה, בחיים?" פתאום מתמלא החדר בשקט, ציוץ הציפורים חודר פנימה בעוצמה ובחיות לא רגילות. הגוונים שיוצר האור שחודר מהחלון נהפכים מוחשיים, כמעט ניתנים למגע ואנחנו שותקים, יודעים ששנינו מבינים משהו משותף שהוא מעבר למילים. פ´ אפשרה לשנינו משהו יקר ערך, רגע של חסד. באו נחזור רגע לעצמינו. ניזכר בכל הדברים בנו שאנו רוצים לשנות: תכונות, נטיות, התנהגויות, דברים שהיינו רוצים מהם יותר ודברים שהיינו רוצים מהם פחות. אם אני אדיש לכל זה, אני נידון לסטגנציה ולאטימות הלב. אם אני שואף כל הזמן לשינוי, אני מנציח את האגו את המצב הקיים. אם אני אומר שקיבלתי את עצמי, שאין אגו, אני מתדלק את האגו. אם אני אומר שבכלל לא ברור לי על מה כל המהומה, אני מכחיש ומתנתק מעצמי. אם אני נסחף אחרי הרגשות, אני אבוד. אם אני סוגר אותם, אני נחנק. אם אני רוצה להשתנות, אני תקוע. אם אני לא רוצה להשתנות, אני תקוע. ואם לרגע אחד אני הכל ביחד – רותה ולא רוצה, עם האגו ובלעדיו, מאמין ומיואש, חי ומת, תקוע ומשתנה, אוהב ושונא – אם לרגע אחד אני לא באו או אלא בגם וגם, מה קורה אז?.... פורסם בחיים אחרים,גיליון 37 אוקטובר 99 ע"י בועז שביט, פסיכולוג, MA בפסיכולוגיה קלינית אור וטוב אוריאל מעוז

hannan

New member
לאוריאל היקר,

תודה, תודה תודה! הטקסט מקסים -ולו בגלל שהוא לא נותן תשובות - הוא רק כתוב ממקום קן והוא מצייר באופן נהדר את מה שכמה מאיתנו מרגשים. אני במיוחד מודה לך , על ההשקעה בהעתקת הטקסט- זה מתנה אדירה לכל קוראך ואני מעריך כל דקה שהשקעת!!! מדהים כמה מלים יכולים להשפיע על הנפש- בתודה ובברכה חנן

גריני

New member
חנן ואוריאל היקרים

תודה לשניכם על הדיון המרתק!! תודה לך, חנן, על העלאת השאלות הכל-כך עמוקות! ולך אוריאל - על התשובה הנפלאה (ומוכנה כבר לשכוח את הוויכוח שלנו בעבר, זוכר?). אני מדפיסה את דבריכם ועוד אשוב לקרוא בהם, כ"כ מעורר מחשבה! ענין אחד, שנדמה לי שלא נענה לחנן (אלא אם "פיספסתי" בהתרגשותי כי רבה) - הוא השאלות לגבי הרייקי והאגו. אז, הגישה שלי לכך היא פשוטה: אני סומכת על הרייקי - לחלוטין! בכל מקרה בו אני מוצאת צורך לשלוח רייקי - אני עושה זאת - בלי להתלבט יותר מידי! אני סומכת על הרייקי שילך תמיד לטובתו הגבוהה ביותר של המטופל. אני סומכת גם על העצמי הגבוה (או המלאך השומר) - של מקבל הרייקי - שהוא יודע אם המקבל מעוניין באנרגיות אלה או לא. מעבר לזה, לא לי להתעסק עם שאלות גבוהות ועמוקות כ"כ - כשממילא איש מאתנו (לפחות כל עוד אנחנו נמצאים בממד הפיסי) - אינו יכול (ואולי אף אינו רשאי?) - לדעת. אז, שוב, תודה לשניכם. אשמח להמשיך דיון זה. שבת שלווה ונהדרת לכם ולכווווווווווווולם!

hannan

New member
שלום, גריני היקרה

תודה על מכתבך, סתם מתוך עניין - מה עמדתך לגבי חיות מחמד צמחים וכו -האם גם להם יש עצמי גבוהה- (זה באמת מסקרן כי המושגים הללו הם די חדשים). סה´כ אני מרגיש כמו שאת אומרת- אבל אולי חסר לי מידע לקבוע אם ההרגשה שלי נכונה או לא - כמו למשל הרעיון של עצמי גבוהה וכו´) אשמח גם לשמוע פיתוח על הנושא. שבת שלום גם לך וכל האחרים בפורם!

גריני

New member
עצמי גבוה

... לבע"ח וצומח? האמת - אף פעם לא חשבתי על זה... לא יודעת אם יש או אין. נדמה לי שאין, לא יודעת למה, ככה נדמה לי. אבל יש לי שאלה אליך: מה הרעיון שעומד מאחורי המחשבה לחנוך בע"ח וצמחים לרייקי? השאלה שלי היא משום שאני מבינה חניכה לרייקי כדרך של אנשים לטפל בעצמם ובאחרים. הלוא בע"ח וצמחים לא יטפלו לא בעצמם ובודאי לא באחרים. העברת רייקי ממך ל- 2 צורות החיים האלה היא כמובן רצויה ויעילה ביותר, אבל לגבי חניכה.... אשר לפיתוח שביקשת לגבי העצמי הגבוה - אנא, הרחב את השאלה: האם אתה שואל מהו העצמי הגבוה? או איך הוא "יודע" על רצונו/אי רצונו של אדם להירפא, או...?

hannan

New member
לגריני היקרה. חניכות-ועצמי גבוהה

כל הכניסה שלי לסוגית בעלי חיים וצמחים צץ ממחשבה שחשבתי אותה מטורפת- שעלתה במוחי לגבי : א) היכולת לעשות זאת ב)האם אפשר לעשות למשל עיצים שיקרינו ריקי לכל מי שיגע בהם. אילו היו שאלות תאורטיות בלבד ומשעשות. מה נדהמתי לגלות שכבר מזמן אנשים חונכים בעלי חיים (והסיבה היא שחניכה היא אפשרות טיפול לניקויי הצקרות ואולי בעלי החיים על ידי ליקוק או מגע יכולים לטפל בעצמם טוב יותר( והרי יש גם סברה שריקי זה דבר טבעי ששכחנו) לגבי צמחים עוד לא שמעתי נכון לעכשיו תשובה -ולגבי בעלי חיים יש אפילו באתרים מסוימים הסברים איך לעשות זאת. עכשיו עולה בעיית האגו- האם בהנחה שאני עוזר לבעל החיים האם זה רצון של האגו לחנוך כל דבר שחיי- והאם חניכה בהכרך גוררת משמעות לדרך רוחני- ואז עלה בעיית חניכת תינוקות ובעלי חיים -וכו´. באשר לעצמי גבוהה - זה מוסג חדש יחסי של הניו אייג´ אבל הוא בא ממקורות עתקים ממש כמו המושג אור- וזה שאלה מעניינת בפני עצמה - מקורות המונכים הללו. לגבי האני העליון- פגשתי המון הסברים ותאוריות שונות -ואשמח לשמוע ממך התחיסות לשני הנקודות שהעלת כי באופן כללי יש כאלה שמגדרים את עצמי העליון - כחלק האלוהי של הנשמה ויש כאלה שאומרים שזה האל עצמו שמתחבר אלינו ויש כאלה שאומרים שזה חלק מהנשמה ויש לפחות עוד שני חלקים. יש האומרים שהאני הוא גם הישיות שחלק מהאסכולות מדברים אליהם ולמעשה הדמיון משליך את עצמו בצורות שונות ומשונות שהם הם הישויות. בקיצור אשמח לשמוע את הפרוש המלא שלך אם כל האספקטים - ותודה מראש על כך. אגב, יש גם בעיה אתית בשליחה מרחוק בהתניה של טובתו האשית העליונה- וקראתי על זה באתר מעניין- שהעלה את הנקודה הבעיתית שאנחנו לעט לעט מכפים את דעותינו על אחרים ומצבים ומשתמשים ב"טובתו העליונה של.." כתרוץ ומפתירה מאחריות שכן למעשה במודע ושלא במודע אנחנו מתרגלים לעובדה שאנחנו כבר קובעים מראש מה טוב ומה נכון, ומקבלים אישור אוטומתי לכך ופטירה מאחריות (הרי אין נזק ואין אשמה כי הריקי אחראי או הישות המגנת וכו´ ואז למעשה אנו כופים אקט ולא לוקחים שום אחריות - ויש לזה השלכות פסכו-חברתיות לטווח רחוק שבהקצנה (פראית) מגעים לתופעות כמו אם עשיתי משהוא כמו רצח אז עזרתי לנרצח מבחינה קרמתית - כי איך יתכן שהוא לא היה מוגן מפני אם זה לא היה טובתו האישית או בתכנון הקוסמי- (ולצערינו היו שבטים בודהסטים שמחקו שבטים אחרים וזה היה הטיעון שלהם... תודה על מכתבך ומאחל המשך דיון פורה. בברכה חנן

גריני

New member
חנן

ראשית, סליחה על העיכוב בתגובתי, הייתי עסוקה מעט. חשבתי די הרבה על שאלותיך, ולגבי הרייקי והאגו - ישנה תשובה פשוטה עוד יותר: אין כלל מקום לאגו ברייקי משום שלא אתה מרפא! אתה רק משמש כצינור! כך, אני מניחה, גם לגבי שאלת החניכה. הרעיון שלך לחנוך צמחים, כך שיקרינו רייקי לכל מי שיגע בהם נשמע נפלא, לוא רק היה אפשרי, ומכל מקום המחשבה היא יצירתית מאוד! כמובן שאין לי תשובה - אם זה בכלל ישים, והיה מעניין לנסות ולקבל בתיקשור התתייחסות לכך. אשר לשאלותיך לגבי העצמי העליון: מה שאני הבנתי זה שמדובר בחלק שלנו שמכיל את התכונות והיכולות הגבוהות ביותר שצברנו בגלגולים קודמים. למשל: אם בגלגולים קודמים הגעת ליכולת טלפתית גבוהה, אז אתה מביא איתך תכונה זו לגלגול הנוכחי, כשהיא נמצאת בעצמי הגבוה, ובמידה ותגיע לרמה אנרגטית הדרושה לכך במהלך חייך הנוכחיים - תתגלה התכונה אצלך. ייתכן שחלק זה מכיל גם תודעה של ישות גבוהה, מעין מלאך שומר. מכל מקום, לחלק זה ישנה נגישות אל כל הידע הקיים ביקום, כך שככל שאתה מצליח "להתחבר" טוב יותר לחלק זה - יש לך אפשרות לדעת יותר על הכל. מה שעוד הבנתי זה שהעצמי הגבוה הוא הצד השני של האגו, וזו כנראה הסיבה לכך שכ"כ חשוב לצמצם ולאזן את האגו. מצד שני - אין אפשרות (ואין צורך!) לבטל את האגו לחלוטין - הוא חלק מאתנו, וחלק בעל חשיבות רבה לחיים הפיסיים שלנו - הוא זה שמחבר אותנו אל החיים שלנו כאן בפיסי. המידע שכתבתי עד כאן, הוא אמין ביותר עבורי. מעבר לזה יש לי השערות נוספות, כמו למשל, שאותו "ניצוץ אלוהי" שהזכרת מקושר לעצמי הגבוה שלנו. ועד "פגישתנו" הבאה, להתראות.

hannan

New member
לכבוד, גריני היקרה.

תודה על האינפורמציה- נראה שאין סוף תאוריות בנושא - וחידשת לי הרבה, בתחום שאני עדיין ירוק לחלוטין בו( משונה אני מרגיש מקופח- (בצחוק...) שאני עדיין לא הגעתי להרגיש מלאכים וישיות ואני עליון - האמת שיש לי פחד מוחבה לגבי המושגים הללו - ולכן אני אוהב לעשות עבודת שטח תאורטית לפני שאני נכנס לברכה הגדולה. מתוך עניין האם לאינפורמציה שקיבלת והעברת - התחברת לזה מלידה (קריאה) או זה תופעת לוואי של ריקי ? שוב, תודה על כל פנים -ואחרי המבחנים אני מקווה לחזור אליך ולפורם לעומקם של דברים. נ.ב נראה לי אינטואטיבית שאפשר לחנוך צמח -ואני לצערי לא בדרגת מאסטר מורה- אבל אשמח מאוד לשמוע ממך או מחברים שלך שינסו את זה- אולי אפשר לחנוך צמח גם מבלי שיהיו לו צ´קרות . מי יודע...

איזה ויכוח היה לנו בעבר?

דיפדפתי אחורה בדפי הפורום ולא מצאתי ויכוח בנינו. אור וטוב שבת שלום אוריאל מעוז

urifelsher

New member
ממה שהבנתי

טיפול רייקי ועוד יותר מכך חניכה יש לתת למי שנתן הסכמתו לכך,כמו כן טיפול מרחוק כיוון שהבחירה היא שלנו,ואם לא בחרנו לקבל אין סיכוי רב שהטיפול יצליח כי לפחות 50 אחוז על המטופל אורי

urifelsher

New member
אם שאולים אותך - אגו או חיים במה

אם שאולים אותך - אגו או חיים במה אתה בוחר אישית זאת ננשמעת לי בחירה מאד קלה חיים תמיד חיים .וכן לאגו יש מקום בזמן ההתבגרות אבל עכשיו הוא מפעיל אותנו כמו בובות על חוט אז בוא נשחרר את המפעיל ,ונפעל לפי צו ליבנו. אור ואהבה אורי

hannan

New member
מתוך סקרנות

תודה לתגובה שלך. תבחר בחיים אם נגיד ידוע לך שהבחירה שלך לאזור למשהו יגרום לו סבל (למשל המתת חסד) ואם זה חלילה קרובי משפחה שלך - מי יכריע הלב האגו או השכל... סתם חומר למחשבה... בברכה חנן

urifelsher

New member
אכן נושא טעון

כמובן שכאשר אנו בוחרים בחיים אנו עושים זאת ביחד עם חמלה. חמלה=זה כאשר אתה רואה ילד בוכה. בניגוד לרחמים=על קבצן שאתה יותר עשיר מימנו

hannan

New member
שאלה מעניינת

האם אנחנו עצובים או מבנים את הילד -רק בגלל שאנו יכולים לדמות בדמיון את עצמינו סובלים או בוכים - והינו רוצים שכך תאורטית היו מתיחסים אלינו- אולי חמלה זה פונקציה של האבולציה להגן על עצמינו (כזן חייתי) והיכולת לעשות זאת זה חמלה שהיא אולי פונקציה של מה שאתה לא רוצה שיעשו לך אל תעשה לאחרים - כי כך לכולנו יהיה טוב- גם לגזע האנושי וגם שוב אתה תרוויח מזה. סתם עוד חומר לאגו ללעוס... פורים שמח!

urifelsher

New member
הבהרה

חמלה =אהבה בלתי תלויה (שלא קשורה לאוביקט) ולכן לא קשורה לאגו. רחמים זה להעמיד את עצמך מעל מישהו(ולקוות שלא תגיע למקומו) בהחלט אגו. אורי

למעלה