ריקון השד

ריקון השד

שלום רב, אני מניקה את בני בן 9 שבועות במשך 7 שבועות [שבועיים ראשונים לא ינק] בטיפת חלב אמרו לי שהוא צריך להגיע לחלב האחורי וזאת ע"י ריקון כל השד בכל ארוחה ושאני אמורה להרגיש שהשד מתרוקן. אבל אני לא מרגישה שהוא מתרוקן? בנוסף בלבלו אותי כבר לגמרי כי אחות אחת אמרה לי להניק משד אחד בכל ארוחה והשניה אמרה לי תמיד להניק משני הצדדים בכל ארוחה [צד אחד החלפת טיטול וצד שני]. מה מומלץ לעשות ואיך אני יודעת שהשד "התרוקן" והוא אכן הגיע לחלב האחורי?

גרגרי

New member
אוי אוי אוי טיפ(ש)ת חלב

הקשקושים האלה על חלב קדמי ואחורי הם פשוט לא נכונים. החלב שלך מותאם לגיל ולצרכים של התינוק שלך והוא מיודע הכי טוב מה הוא צריך. אחיות טיפת חלב אינן יועצוץ הנקה מוסמכות ומה שאמרו לך על חלב קדמי ואחורי זה משהו שחשבו פעם והיום יודעים שזה לא נכון. העיקרון המנחה בהנקה צריך להיות לסמוך על התינוק שלך וזה אומר לנהל את ההנקה כך: להניק מצד מסוים עד שהתינוק מתנתק מיוזמתו או נרדם. אח"כ להרים לגרעפס ולהחליף חיתול כדי לעורר אותו קצת ואז להציע את הצד השני- ירצה יקח, לא ירצה- אז לא. בהנקה הבאה להתחיל מהצדשאיתו סיימת בהנקה האחרונה. כך תבטיחי ייצור חלב שווה. תינוקות קטנים לא תמיד ירוקנו את השד בכל הנקה וזה בסדר. אז איך את יודעת שתינוקי מקבל מספיק חלב? קודם כל תסתכלי עליו- האם הוא שמח ומרוצה? מתפתח יפה? רגוע לפרק זמן סביר אחרי ההנקה? חוץ מזה האם יש לפחות שישה חיתולים רטובים ביום? אם כן, אז הוא מקבל מספיק חלב. העצה לגבי הנקה מצד אחד בלבד מיושנת ומוטעית. אם היינו אמורים לניק ראק מצד אחד היה לנו רק ציצי אחד. זה כמו חצי ארוחה. ולהבא- בד"כ העצות של טיפת חלב לגבי הנקה צריך שייכנסו מאוזן אחת וייצאו מהשנייה בלי להתעכב בדרך... וכל הכבוד לך שחזרת להניק אחרי שבועיים! בהצלחה

Revili

New member
קצת סדר...

את לא אמורה לדעת אם הוא הגיע לחלב האחורי, זה גם לא אמור לעניין אותך. מה כן לעשות.... להניק מצד אחד עד שהתינוק משחרר את הפיטמה, להעלות לגרעפס/להחליף טיטול ולהציע את הצד השני. אם אחרי הצד השני התינוק עדיין מבקש לינוק אפשר לחזור שוב לצד הראשון ואח"כ שוב לשני. תמיד עדיף להניק משני הצדדים בכל הנקה, כך שני השדיים מקבלים את מקסימום הגירוי ליצירת חלב. אם התינוק אינו רוצה לינוק מהצד השני - לא צריך. האם התינוק רגוע לאחר ההנקה? האם הוא מרטיב 5-6 חיתולים עם פיפי ו -3-4 עם קקי?, האם הוא עולה במשקל? אם כן, אז הוא כנראה מקבל מספיק חלב. האם את רואה אותו מבצע תנועות של בליעה? איני יודעת מה הציפיות שלך לדבי הרגשת ריקון של השד, אך בד"כ לאחר הנקה התחושה היא שהשד ריק יותר מאשר בהתחלה. אם את לא משוכנעת שאכן התינוק מקבל מספיק חלב, פני בהקדם ליועצת הנקה מוסמכת כדי לבדוק את העניין.

למעלה