ריקוד תימני קל

עוז 2002

New member
מקבל את דבריך ירון

וכמובן התייחסתי לחוג מתחילים בשלבי לימוד ראשונים. בהקשר לריקוד זה למדנו צעדה תימנית מהירה לפני הריקוד, ואף הודעתי לרוקדים שאני מבצע כאן הפשטה בצעדי הריקוד. היום כשנחזור על הריקוד נדגיש ונדייק צעדה זו. אני חסיד של לימוד מדויק, אבל לפעמים אני חש שדקדקנות כזו עלולה לפגוע בריקוד כולו ולכן אני עושה כאן פשרה "חכמה". ובכלל השאלה העקרונית, בלי קשר לנאמר כאן, מה מקורה של טעות שורשית שנפוצה בין הרוקדים - האם באופן מקרי מישהו טעה והוביל את כולם לטעות או שהצעדה אינה נוחה והקהל משנה אותה כדי להתאים לזרימה הטבעית של הגוף. בהנחה שההסבר השני הוא הנכון, האם לא נכון לאמץ דוקא את הגירסה הרווחת ולא את הגירסה המקורית. גם היוצרים הם בני אדם, וייתכן שריקוד מוצלח כולל צעד לא מתאים. האם אין זו סיבה מספקת לאמץ גירסה מתוקנת?

נגעת בשאלה גדולה וחשובה!

שראוי לה שרשור נפרד ועיון יסודי. אתה מוזמן לפתוח שרשור כזה. הנה דוגמה קשה הרבה יותר - הורה מדורה. לדעתי, ארבעה צעדי ריצה למרכז המעגל וחזרה אינם נוחים (לא נוח לרוץ קדימה ומייד אחורה, בלי פאוזה) אנחנו רואים זאת גם כאשר מלמדים רוקידם שהינם "טאבולה ראזה" - לא למדו מעולם. זה לא נוח! הפשרה או הדרכים של הרוקדים להתמודד עם הקושי הזה הינה ע"י דילוג בימין או על ידי "ניתור על שתיים ועל אחת" (על שתי רגליים ועל רגל אחת ואז חלקם משאירים את ימין פנוייה בשביל לחזור ואחרים משאירים את שמאל פנויה לחזרה) הנה יש לנו 3 גרסאות נוספות על המקור כפי שחיבר י. אשריאל. התלבטות כזו הינה קשה הרבה יותר כאשר מלמדים בוידיאו ולא בחוג מקומי. פתרון אין לי. אני תמיד מתלבט בזה. הבעיה היא שלכל אחד קריטריון אחר ל"מה נוח לרוקדים או לא נוח להם ומה צריך לשנות" ואז, כאשר לכל אחד דעה שונה הבלגן חוגג. לכן, בכל הדיונים שהיו לנו עד כה, המסקנה היתה ללמד לפי המקור וכך אני עושה תמיד, לפי מיטב ידיעתי. ואשר ל"תמה תמימה", לצערי רוב ה"מתקנים" עושים זאת מחוסר ידע ולא כדי להקל על הרוקדים. אני מקווה ומאמין שאתה לא נמנה עליהם.

עוז

אותי "מרגיז" לגלות, בטווח של פרק זמן סויים, ואפילו שנים, שמרקיד לימד אותי באופן שגוי, ויהיה שיקולו אשר יהיה (אם היה בכלל) לפני כשנה, נכחתי בהרקדה, שבה המרקיד, במהלך הלימוד (למתקדמים) אמר: "אני אדגים לכם את הצעד המקורי ה"קשה" ואת הצעד החלופי, שהוא גרסה קלה יותר וכל אחד יבצע מה שטוב לו" לא אגיד לך שהרגשתי נוח עם אמירה שכזו. אך זהו מהלך הוגן יותר מבחינתי, מן האפשרות שמראש ילמדו אותי שגוי - ויעשו את ההחלטה בשבילי, מה טוב ומתאים לי יותר. נ.ב. אני שמחה כל פעם מחדש, לתקן אצלי שגיאות נפוצות בריקודי. שנוצרו, למען האמת, בעקבות העתקה ולא מלימוד מסודר.

עוז 2002

New member
את צודקת בהחלט

למרקיד יש מחויבות ללמד נכון, והייתי מרגיש כמוך לגלות שלימדו אותי צעד שגוי. יש מקרים שללא ספק מדובר בטעויות נפוצות, כמו בריקודים "אהובי חזור" (פסיעות וכפיפות), "אותך" (שיכול סיבוב), "אהבה פשוטה" (שני סיבובי לחץ) וכד'. או מחיאות כף במקומות לא נכונים, אצבע צרדה וכו'. במקרים אלו אני בדעה נחרצת שיש לתקן ולדייק. אולם קיימים מקרים שבהם הצעד קשה או לא נוח ולדעתי פוגם בריקוד ולא מוסיף לו. לדוגמה הניתור על שמאל ב"קוראים לנו ללכת", הציר ב"גאולים", הצעדה המדוברת ב"אל הגן" וכד'. אז מה עושים במקרה זה? נצמדים למקור ולעזאזל הרוקדים? הולכים עם הזרם? אני חושב שנכון עושה מרקיד שנותן לאנשים לבחור. הפדנטים שבנינו יעדיפו כמובן את המקור, ואחרים אולי יעדיפו את ההנאה האישית שלהם. וד"א, לא פעם שינה היוצר את ריקודו בעקבות לחץ הרוקדים. וכדי למנוע אי הבנות, אני כמובן מדבר על מקרים חריגים ונדירים. מקרים בהם עם השנים נוצרה גירסה רווחת הנובעת מפישוט צעד מורכב. אני בודאי לא רוצה שיתחילו לבצע "עיבודים" לריקודים. ובאופן אישי, בודאי היום כמדריך (אם כי זוטר...) אני משתדל לרקוד עפ"י הספר. רוטן ורוקד נכון..

עוז 2002

New member
אופס!

הצעדה המדוברת ב"תמה תמימה" כמובן.. (ולא ב"אל הגן" כפי שנכתב בטעות).

עוז - רואים שנכנסת כבר ....

לנעלי המרקיד האולטימטיבי... יישר כח -
ו

יש מקרים שלרוקדים הצעדים

המדוייקים של הריקודים קשים לרוקדים מסויימים אז הם עושים את הצעדים לפי יכולתם למשל בריקוד שיש בו דילוגים הם לא ממש מדלגים או בסיבוב לחץ במקום לעשות שני סיבובים עושים סיבוב אחד,כל אחד לפי יכולתו

danielia1

New member
אני שונא מרקידים שמלמדים 2 ריקודים

במכה אחת כי הם חושבים שזה יותר קל. אז דע לך שזו טעות גדולה לחשוב ולעשות כך. עוד 5 דקות תקדיש ללימוד נכון! בלי החלקות, יעריכו אותך יותר!

רשמתי כ20 ריקודים קלים בסגנון תימני

נפל משו על המקלדת והכל פרח באויר. כמו למשל בת תימן ,ביסאביסי,דרור יקרא.....

למעלה